Χρειαζόμαστε:
Για το φύλλο:
Μισό κιλό αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
1 κούπα χλιαρό νεράκι
Γέμιση:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Λάδι μισό ποτηράκι κρασιού
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού, λευκό κρασί
Μισό κιλό φέτα τριμμένη
Διάφορα τριμμένα τυριά
2 αυγά (χτυπημένα ελαφρά)
Τι κάνουμε:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε στην φωτιά για κανά 20λεπτο μέχρι να μείνει με λίγα υγρά ο κιμάς.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά ο κιμάς και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε τα υλικά του φύλλου, αφήνουμε να ''ξεκουραστεί'' για λίγο (όχι για πολύ εεεεε και κοιμηθεί χιχιχιχιχιχι :P)
Aνοίγουμε μικρά τετράγωνα φυλλαράκια (15 Χ 15) με τον πλάστη, βάζουμε στο κέντρο 3 - 4 κ.σ. γέμιση και κλείνουμε, πιάνοντας πρώτα τις δύο αντίθετες γωνίες και μετά τις άλλες δύο σε πουγκάκι. Πιέζουμε ελαφρά στο κλείσιμο με τα δακτυλά μας.
Αν θέλετε φτιάξτε και κορδονάκια από το ζυμάρι, όσα και τα πουγκάκια και περάστε τα στο κλείσιμο του κάθε πουγκιού σαν να τα δένετε.
Τα λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 - 50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
(Asteri)
Δεν έπρεπε να τα δω τέτοια ώρα!!! Τέλεια φαίνονται! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMαράκι μου, αστεράκι μου, ζυμαράκι μου! Σου εύχομαι πάντα στη ζωή σου αλεύρι να πιάνεις αριστούργημα να γίνεται. Ήθελα και μια φωτό με τη γέμιση να ξεχύνεται από μέσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν έχει μεράκι ο άνθρωπος !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι φυσικά όταν έχει κι όρεξη, τότε το τρώει όοοοοοοοοοοοολο!!!!!!!!!!!
...Να συμπληρώσω πως το Αστέρι ξέρει απο ζύμες... Βλέπε τσουρέκια, βλέπε περνιρλί, βλέπε.. βλέπε... που να δοκιμάσεις και απο τα χέρια της κιόλας....πιανει παιδι μου την ζυμη και την κανει να παραμιλάει λεμεεεεεε...
ΑπάντησηΔιαγραφήOlá amiga!
ΑπάντησηΔιαγραφήSeu cantinho está cada vez melhor!
Tudo de bom... lindo, nutritivo e delicioso...
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira... hoje... um ano mais velha.
Brasil
Αστεράκι πανέμορφα τα πουγκάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Αμα έχει παιδί μου μεράκι ο άνθρωπος φαίνεται!!!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια...
Τέλειο το σχήμα τους. Πολύ μερακλίδικο και εμφανίσιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση μοιάζει σ'αυτή που έκανε η σύζυγος, εκτός του κιμά. Χρησιμοποιούσε μοσχάρι ελαφρά βρασμένο και, από εμένα ψιλοκομμένο με μεγάλη υπομονή.
Στο σχήμα όμως ήταν άκομψα σε σύγκριση με τα δικά σου.
Καλή σας ημέρα και καλό Σ/Κ.
@ Dorothy ευχαριστώ πολύ! Καλό ΣΚ καισε σένα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Λίλα μου, γλυκειά μου! χεχε το ξέχασα να βγάλω φωτό. Όταν το θυμήθηκα ήταν αργά :P τα είχαμε φάει.
@ Γαστεροπλήξ χίλια ευχαριστώ. Δεν ξέρω αλλά με τα ζυμάρια ΄΄τρελαίνομαι΄΄ χεχε με πιάνει κάτι.
@ Nίκη, με κάνεις και ντρέπομαι ειλικρινά, χίλια ευχαριστώ γλυκειά μου!!!!
@ Magia thank you!
@ Βetty ευχαριστώωωωωωωωω πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ Δύσπιστε, όντως και με το μοσχάρι βρασμένο και ψιλοκομμένο γίνετε μια χαρά!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!
Καλό ΣΚ και σε σένα!
τα βλέπω κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά...ρε συ Λιλάκι μη τα φάτε όλα θέεελωωωω κι εγώωω ΕΝΑ!Φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα για τραπέζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα αρέσουν τα πουγκάκια.
Πολλούς χαιρετσμούς.
χχ
@ pandora να πάρεις όσα θεςςςςςςς :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Betty ευχαριστώ !! και για τραπέζι είναι ωραία αλλά και για κάθε μέρα να ξεφεύγεις από τα καθημερινά δεδομένα της ζωής :P
Kαταπληκτικά τα πουγκάκια!Προσπαθώ να τα φανταστώ και με τα κορδονάκια!Γειά στα χέρια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Αστέρι και καλή εβδομάδα!
Aπλά υπέροχα Αστεράκι. Η γέμιση σου είναι σχεδόν ίδια με αυτή που βάζω σε πιροσκί με κιμά, μόνο που ρίχνω και δύο στάλες μπεσαμέλ μαζί με τα τυράκια. Θεϊκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταυρούλα ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα :)
Ρένα ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα. Πολλα πολλα φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη εμφάνιση, φαντάζομαι ότι και η γεύση θα είναι εξίσου καλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι παρόμοιο κάνω με μηλοπιτάκια (είναι η τάση για τα γλυκά βλέπεις...)
Καλημέρες.
ΕLENI :) :) πολλά φιλιά !!!! Καλή εβδομάδα και σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope ευχαριστώ :-) Τα μηλοπιτάκια κάνεις έτσι ε;; Υποθέτω με ζύμη για τάρτες;; και μετά τα πασπαλίζεις με άχνη και κανέλα εεεε;;; σλουρπ.....θα φτιάξω το μηλόπιτα το βράδυ :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και σε σένα
Ζυμαράκια δώστε μου και πάρτε μου τη ψυχή (ούτε ο Φάουστ να ήμουν!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστέρι μου, τα κρεατοπιτάκια σου είτε για εσωτερική κατανάλωση, είτε για κέρασμα, δείχνουν μοναδικά. Φτιάχνει και η μαμά μου κάτι παρόμοια.
Η δόση σου πόσα κομμάτια βγάζει?
Ειρήνη μου βγαίνουν περίπου 6-7.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλ μερσί για τα γλυκά σου λόγια.
Φιλιά, να έχουμε μία πολύ καλή εβδομάδα!
Τι όμορφα! Γειά στα χέρια σου! Αυτό δεν είναι μαγειρική, είναι τέχνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
big mama χίλια ευχαριστώ!!!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμέ αμέ όσα θες SKROYTZAKO :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα' σαι καλά, καλή εβδομάδα και σε σένα!
Μαράκι τι όοομορφα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σου κάνει καρδιά να τα χαλάσεις!!
Γεια στα χεράκια σου!!
Καλώς την ΕΛΕΝΑ :-) Φιλούθκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλέ τι τέλεια είναι αυτα τα πουγκάκια !!! τώρα τα πήρα είδηση !!!! καλά είσαι απίστευτη με τις ζύμες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου Μαράκι
καλό σ/κ
Ευχαριστώ πολύ Μαρία :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σκ και σε σένα!