Αυτά τα μπισκοτάκια τα φτιάχνω από τότε που πήγαινα στο γυμνάσιο (μην ρωτήσετε πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε ....... χεχε).
Είναι πολύ νόστιμα. Ελπίζω να αρέσουν και σε σας.
Χρειαζόμαστε:
1 νεροπότηρο βούτυρο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
3 αυγά
1 κ. γλ. κοφτή σόδα σε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα για την γέμιση (όποια γεύση σας αρέσει)
Κάνουμε τα παρακάτω για την παρασκευή τους:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να ασπρίσουν μετά προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε, μετά προσθέτουμε την σόδα με το λεμόνι (προσοχή φουσκώνει) και τέλος σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει.
Ανοίγουμε σε φύλλο μετρίου πάχους, κόβουμε με κουπ πατ ή βαζουμε σε κορνέ (βάζοντας λιγότερο αλεύρι στην ζύμη για να μπορέσουμε να δουλέψουμε το κορνέ), ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω για 10 περίπου λεπτά.
Τα βγάζουμε απ' τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν, αλείφουμε με μαρμελάδα και ενώνουμε.
Μπορούμε επίσης την μία τους άκρη (αφού τα γεμίσουμε με την μαρμελάδα) να την αλείψουμε με λίγη από την μαρμελάδα και να τα βουτήξουμε μέσα σε τρούφα ή σε λιωμένη σοκολάτα (χωρίς όμως να αλείψουμε την άκρη τους με μαρμελάδα).
Αυτά μπορείτε όμως να τα κάνετε και χωρίς να τα ενώσετε με μαρμελάδα (δηλαδή να τα αφήσετε μονά).
Τα διατηρούμε σε αλουμινένιο κουτί καλά κλεισμένα ή σε μπισκοτιέρα.
Καλή επιτυχία!
(Asteri)
Είναι πολύ νόστιμα. Ελπίζω να αρέσουν και σε σας.
Χρειαζόμαστε:
1 νεροπότηρο βούτυρο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
3 αυγά
1 κ. γλ. κοφτή σόδα σε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα για την γέμιση (όποια γεύση σας αρέσει)
Κάνουμε τα παρακάτω για την παρασκευή τους:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, να ασπρίσουν μετά προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε, μετά προσθέτουμε την σόδα με το λεμόνι (προσοχή φουσκώνει) και τέλος σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει.
Ανοίγουμε σε φύλλο μετρίου πάχους, κόβουμε με κουπ πατ ή βαζουμε σε κορνέ (βάζοντας λιγότερο αλεύρι στην ζύμη για να μπορέσουμε να δουλέψουμε το κορνέ), ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω για 10 περίπου λεπτά.
Τα βγάζουμε απ' τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν, αλείφουμε με μαρμελάδα και ενώνουμε.
Μπορούμε επίσης την μία τους άκρη (αφού τα γεμίσουμε με την μαρμελάδα) να την αλείψουμε με λίγη από την μαρμελάδα και να τα βουτήξουμε μέσα σε τρούφα ή σε λιωμένη σοκολάτα (χωρίς όμως να αλείψουμε την άκρη τους με μαρμελάδα).
Αυτά μπορείτε όμως να τα κάνετε και χωρίς να τα ενώσετε με μαρμελάδα (δηλαδή να τα αφήσετε μονά).
Τα διατηρούμε σε αλουμινένιο κουτί καλά κλεισμένα ή σε μπισκοτιέρα.
Καλή επιτυχία!
(Asteri)
Kαλησπέρα ,θα με κεράσεις ενα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ηθελα να σε ρωτήσω εάν θα μπορούσα να βάλω βιτάμ.
Οποτε βρείς το χρόνο.
φιιλά
Βεβαίως .... να πάρεις όσα θες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι να βάλεις βούτυρο.
Φιλιά :)
χαχαχαχαχα βιτάμ εννοούσα χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ'ολα τα καλα εχουν τα μπισκοτακια, ο,τι πρεπει για τον καφε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως μπορείς να μας πεις πόσα κομμάτια βγαίνουν με αυτή την ποσότητα υλικών;;ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγαίνουν περίπου 30 διπλά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ταύτιση απόψεων κι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ πριν λίγο με τη ζαχαροπλαστική ασχολιόμουν, βουτηγμένη στις ζύμες - με τις οποίες δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις!!!
Κουλουράκια έφτιαχνα, το ποστ σε λίγες μέρες...
Τα μπισκοτάκια σου υπέροχα, μου αρέσει πολύ αυτό το είδος με την μια άκρη βουτηγμένη στη σοκολάτα!
Τώρα που πήρα φόρα θα δοκιμάσω να φτιάξω και τα δικά σου, που φαίνονται φανταστικά!!!
Τι ωραία κουλουράκια είναι αυτά Μαράκι μου? Και τι ωραία που είναι να λείπω και το σαλονάκι μας να το κρατάς γεμάτο κόσμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!
Betty όντως φοβερή ταύτιση απόψεων. Είναι πολύ ωραία μπισκοτάκια. Τα τσακίζω όποτε τα φτιάχνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλάκιιιιιιιιιιιιιιιιι ακόμα γυρνάς εεεεεε;;;;;; με το καλό να γυρίσεις. Φιλούθκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω δοκιμάσει τέτοια μπισκοτάκια, αλλά δεν ήταν σπιτικά. Πάντως ταιριάζει τέλεια η σοκολάτα με την μαρμελάδα. Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα φαίνονται! Τι ωραία που έχουν και σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι!!! πολυαγαπημένα, εμάς μια δόση ούτε για πλάκα μας φτάνει βέβαια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίρνω ενα για τον καφέ και φεύγω γρήγορα μην ορμήσω και τα φάω όλα!!!!!!
@ Dorothy δοκίμασε να τα φτιάξεις είναι πολύ εύκολα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ big mama ... κόπιασε .. κόπιασε :)
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, όντως η μία δόση φεύγει πολύ γρήγορα αλλά επίτηδες δεν φτιάχνω διπλή :P
Επειδή την έχω ξαναπατήσει με την Γαστεροπλήξ, που είχε πάρει όλα τα μπισκότα της Δημιουργίας και δεν μου είχε αφήσει ούτε ένα, παίρνω κι εγώ μερικά στα γρήγορα, πριν αλλάξει γνώμη και επιστρέψει για τα υπόλοιπα:P
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ τα μπισκοτάκια σου Μαράκι!
Πολύ καλοφτιαγμένα. Μπράβο Αστεράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα που τριγυρίζεις? Μας έλλειψες!
Μου αρέσουν πολύ αυτου του είδους τα μπισκοτάκια !! μπραβο αστεράκι πολύ ωραία!! εγω θα πάρω και στι τσέπες μου αλλά μην το πεις στις φιληνάδες μου !! χιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήπου τριγυρνάει το Λουλούκο ???
φιλια πολλά
@ ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ, πάρε όσα θες πριν τα αρπάξουν όλα χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ειρήνη, μερσί, η Λίλα σήμερα λογικά θα γυρίσει,η γυροβολίστρα :P
@ Μaria πάρε πάρε όσα θες σσσσσ δεν θα το πω.
Δεν θα προλάβουμε να τα βάλουμε στο αλουμινένιο κουτί...γιατί θα τα φάμε από το ταψί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμ....μυρισαν υπεροχα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ dhmhtra όντως τρώγονται σαν ηλιόσπορος :0
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ψαχασθενή μερσίιιιι
ΝΑ ΠΑΡΩ 1 ΚΑΙ ΕΓΩ? ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρεις όοοοοσα θες! Ελπίζω να σου θύμισα κάτι καλό :)
ΑπάντησηΔιαγραφή