Ο χειμώνας έφτασε, τι πιο νόστιμο και υγιεινό από μια ελαφριά και πολύ αρωματική σουπίτσα?
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
4 τουλάχιστον σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα, την κόβουμε σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε και της βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω τόσο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Όταν γίνει η κολοκύθα τη βγάζουμε από το φούρνο, την πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσει και τη ρίχνουμε μέσα στη σούπα.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Με προσοχή αφαιρούμε τα λαχανικά και τα λιώνουμε στο μπλέντερ.
Αν η κατσαρόλα έχει πολύ ζωμό δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να ελαττωθεί αρκετά ο ζωμός.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λιωμένα λαχανικά, ανακατεύουμε και βάζουμε το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα βράζουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό, βελούδινο και κρεμώδες αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε σε πιάτα και βάζουμε μέσα κρουτόν και χυμό λεμονιού.
Αν θέλετε για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα βάλτε και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε πιάτο.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!
Τέλεια Λιλού μου ... τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν μου αρέσουν οι σούπες :p αυτή μου έκανε ''κλικ''
Φιλιά, καλό χειμώνα να έχουμε :))
Ωραιότατη η σουπίτσα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω!
αχ, αυτές οι κολοκύθες και γω έκανα μια παρόμοια σουπίτσα για βραδυνό, τα κρουτόν λουλουδάκια κλέβουν την παράσταση
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να φαω σουπα πρεπεινα εχω 42 πυρετο.
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω φαει ποτε κατι τετοιο αυτες τις βελουτε ομως θα ηθελα να τις δοκιμασω.
μια κουταλια για αρχη???
Έχω δει πολλές σούπες με σκέτη κολοκύθα κι η αλήθεια είναι ότι δεν θα τις έτρωγα αυτή όμως έχει κι άλλα λαχανικά και θα την έχω υπόψη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω με την Ξανθή: η κίτρινη κολοκύθα δεν είναι πολύ του γούστου μου, αλλά επειδή τρελαίνομαι για σούπες και τούτη έχει κι άλλα λαχανικά θα την δοκίμαζα ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω μια χάλια διάθεση με αυτόν τον βροχερό καιρό, αλλά περιδιαβαίνοντας τα blog σας, βλέπω νόστιμα χειμωνιάτικα φαγάκια και μου φτιάχνετε την διάθεση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ η σουπίτσα σου!
Φιλιά!
Δεν έχω ποτέ δοκιμάσει τέτοια σουπίτσα! Με τέτοιο καιρό είναι ότι πρέπει! Φαίνεται λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και θα την φτιάξω γιατί όλο κεφτέδες και πίτες σκαρώνω με αυτές τις κολοκύθες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Asteri μου να έρθεις εδώ να σου την φτιάξω εγώ την σουπίτσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου να την δοκιμάσεις είναι νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ μου για άλλη μια φορά οι σκέψεις μας συμπίπτουν!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ελευθερία μου συμπεθερούλα μου, να πάρεις όσες κουταλιές θέλεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ξανθή μου η διαφορά αυτής της σούπας είναι και στα λαχανικά που έχει μέσα αλλά κυρίως στο ότι ψήνεται η κολοκύθα και έτσι νοστιμίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήMπέτυ μου να την δοκιμάσεις, είναι μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα κι εμένα αυτός ο καιρός μου χαλάει το κέφι όσο τίποτα άλλο!Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήBig mama και φαίνεται και είναι λαχταριστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝavarino αν έχεις πολλές κολοκύθες να φτιάξεις και σουπίτσα αλλά και τηγανιτη αλευρωμένη είναι μεζεδάκι σπέσιαλ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα δεν έχω κάνει ποτέ σούπα από κολοκύθα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο κολοκυθόπιτες κάνουμε εμείς εδώ.
Θα δοκιμάσω καποια στιγμή και θα σου γράψω.
Φιλιά
Ό,τι πρέπει για τις κρύες μερες που έρχονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ αφού έχει και τζίντζερ και άλλα λαχανικά και την έκανε και η Λιλούκα μας αποκλείεται να μην τη δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχχχχχ πόσο πεθυμησα σουπίτσα!! θα την δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή