Ένα πεντανόστιμο φαγάκι ή μεζεδάκι.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκίτσες
3 πορτοκάλια το χυμό τους
2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
αλάτι πιπέρι
Λίγα μανιτάρια
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μεγάλους κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μεγάλο και απλωτό σκεύος με καπάκι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρέας μέσα χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μετά από 15 περίπου λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μέλι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα.
Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει , να πιεί το κρέας τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τυράκι.
Όπως βλέπετε δεν βάζουμε καθόλου λάδι αφού το χοιρινό είναι λιπαρό από μόνο του.
Κόβουμε οριζόντια ένα καπάκι στο καρβέλι, αφαιρούμε από μέσα την ψίχα και γεμίζουμε με την τηγανιά.
ΜΠΡΑΒΟ Λιλού μου! Καταπληκτικό! Γι' αυτό μου έλειπε το ένα καρβελάκι;;;;;; χεχεχεχε Φιλούθκιααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήEσύ πήρες το καρβελάκι της Μαρίας??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έψαχνα κι εγώ:P
Λιλάκι τι να πω για την παρουσίασή σου?? Εξαιρετική όπως πάντα!
Πορτοκάλι βάζω κι εγώ στην τηγανιά, θα δοκιμάσω να βάλω και μέλι αφού το προτείνεις!
Φιλιά!
Μαράκι μου στο άρπαξα το καρβελάκι κάτω από τη μύτη σου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενά μου τι μελισσοπαραγωγός θα ήμουν αν δεν προωθούσα τα προϊόντα μου? Να βάλεις μελάκι στο χοιρινό, το μελώνει καταπληκτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήααα δικό μου το καρβελάκι...γεμάτο όπως είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια παρουσίασηηηηη!!!
Εγω το τρωω και με τις πατατουλες, δεν εχω προβλημα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το φαγάκι σου Λίλα μου και ωραία παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Λίλα, μού αρέσει και εμένα η μαγειρική, οπότε θα σ' επισκέπτομαι συχνά. Πολύ ωραία η συνταγή και ο τρόπος παρουσίασης. Καλή σου νύχτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό έτσι όπως είναι με το καρβελάκι ο άνδρας μου θα το τιμήσει δεόντως, φυσικά θα φάει όλο το καρβελάκι μόνος του, έτσι όπως θα έχει νοτίσει από τα υγρά του κρέατος, το κρέας θα το μοιράσει σε όλους !!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένος συνδυασμός, μέσα στο πνεύμα της εποχής
τέλειο!!!!!! γειά στα χέρια σου
Γλυκόξινη τηγανιά! Τέλειο! Και μέσα στο καρβελάκι, εξαιρετική παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, το πορτοκάλι με τη μουστάρδα είναι το καλύτερο αρωματικό για κρέατα, ακόμη και για πατάτες φούρνου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η συνταγή σου και ακόμη τελειότερη η παρουσίαση του κρέατος μέσα στο καρβελάκι!!!
Φιλιά :)))
Και εγω με την παρουσίαση του εμεινα.. πολύ ομορφο πιάτο και πολύ νόστιμο φαντάζομαι.. Ευχαριστουμε για την ιδέα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα καθυστερημένη ε? Ελπίζω να περίσσεψε μια μεριδούλα και για μένα. Αν δεν έχει με το ψωμάκι δεν με πειράζει. Το τρώω και σκέτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Λίλα, από τις πιο αγαπημένες εκδοχές για το χοιρινό. Απλώς εγώ αντί για θυμάρι, χρησιμοποιώ σπόρους κόλιανδρου σπασμένους ελαφρώς με το χέρι. Πολύ ιδιαίτερο άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου και ένα και δυο καρβελάκια να πάρεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία μου μια μερίδα με πατατούλες έφτασε!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡενάκι μου σου άρεσε? Χαίρομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina καλωσόρισες, να περνάς συχνά να τα λέμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπληξ μου αγαπημένη, κι εγώ το καρβελάκι τσάκισα, ακριβώς όπως τα λες ήταν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig mama ευχαριστώ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύη μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη μου πεντανίστιμη είναι η άτιμη. Χάρηκα που σε είδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου κόπιασε έχουμε και φαγάκι και ψωμάκι μπόλικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope κι εγώ το κόλιαντρο το χρησιμοποιώ πολύ και το λατρεύω κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελευταια και καταϊδρωμένη, παραπονο δεν εχω ομως μιας και η συμπεθερουλα μου μου εδωσε λιγο απο το δικο της πιατο, ηταν οπως ακριβως το ηθελα.
ΑπάντησηΔιαγραφήMα είναι δυνατόν να αφ'ησω τη συμπεθερούλα μου χωρίς μεζεδάκι? Φιλιά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό και η παρουσίαση σου τέλεια Λιλάκι! Θα το φτιάξω προσεχώς :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγώ βάζω μέλι στο χοιρινο - πορτοκάλι και μουστάρδα, το κάνει φανταστικό !! όσο για την παρουσίαση στο καρβελάκι τι να πω ? είναι απίθανη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χερια σου Λιλάκι !!!
ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΤΑ 3 ΚΙΛΑ ΜΕ ΑΥΤΕς ΤΙς ΣΥΝΤΑΓΕς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο "με πορτοκάλι και μέλι" μου έκανε κλικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήλιλα απλα δεν υπαρχει η συνταγη! μολις την εφτιαξα!! με λιγο περισσοτερο μελι.. τ ε λ ε ι ο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή