Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

KΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Νόστιμο, καλοκαιρινό και πολύ υγιεινό!


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμαράκια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
250 ml χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα ρύζι καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα καλαμαράκια να αχνιστούν με τα υγρά τους μέχρι να μαλακώσουν και να στεγνώσουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, ρίχνουμε μέσα μια κούπα ζεστό νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν.
Μετά από 10 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε την ντομάτα το αλατοπίπερο μια πρέζα ζάχαρη και 2 κούπες ζεστό  νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και τον άνηθο και ανακατεύουμε συνέχεια στην αρχή να μην μας κολλήσει.
Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να πιεί το ρύζι τα υγρά και να ψηθεί καλά.
Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ





25 σχόλια:

  1. M'αρέσουν έτσι τα καλαμαράκια πολύ!
    Φιλάκια Λιλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mmmm...!!! ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίο καλοκαιρινό πιάτο Λιλί μου!
    καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη Δευτέρα Λουλού...
    τη Δευτέρα θα τη κάνω την ιδέα σου που πολύ με άρεσε πρέπει να σου είπω...
    φιλιά πολλά πολλά στα μουτράκια σου...
    καλό Σ/Κ...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ένας ωραίος τρόπος για τα καλαμαράκια που δεν θέλω να τα φάω τηγανιτά!!! Και μου αρέσει το ρύζι τρελά. Θα το φτιάξω όπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλοκαιρινό και νοστιμότατο! Ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. από τα πιο αγαπημένα φαγάκια, στα θαλασιννά λέμε πάντα ναιιιιιι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή μας όρεξη!!!!
    Τέλειος συνδυασμός!!!!
    Να'σαι καλά,βρε Λίλα,με τα ωραία σου πιάτα!!!!
    Καλή Κυριακή!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/6/11 12:58

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΛΙΛΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΜΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΗΛΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΒΟΤΚΑ ΣΤΟ ΒΑΖΟ. ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.κατερινα.ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλοκαιρινό,θαλασσινό,τέλειο φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας από την Ισπανία VIGO .. Μου αρέσει να ανακαλύψουν το blog σας και τις συνταγές σας .. .. εγώ θα σας ακολουθούν και σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τις συνταγές μου και στο blog χαιρετισμούς Marimi ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα είναι υγιεινό φαγητό και καιρός να κάνουμε και λίγο αποχή από τα παχυντικά. Καλοκαιράκι βλέπεις!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχα είναι έτσι τα καλαμαράκια, ούτε να κάθεσαι να γεμίζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απόλυτα καλοκαιρινό! Μυρίζει θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/4/12 16:23

    το μαγείρεψα σήμερα ακολουθώντας πιστά τη συνταγή και βγήκε πεντανόστιμο! thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ρε συ λιλα ξεχασες να γραψεις ποτε μπαινει ο ανιθοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος13/3/13 14:30

    KATΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΟ!ΝΗΣΤΕΙΑ ΓΑΡ...ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ -ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φανταστικό μοιάζει με ριζότο! Τελεια η συνταγή να την ακολουθήσετε κατά γράμμα μόνο προσοχή στο αλάτι γιατί είναι ήδη αλμυρά τα καλαμάρια. Μπραβο στην σεφ 😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μου έφτιαξες τη μέρα 💗

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. Φανταστικό το αποτέλεσμα!!!!! Πεντανοστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ αγαπητή Λίλα για την υπέροχη συνταγή!!! Σήμερα την έφτιαξα για δεύτερη φορά και ο άνδρας μου ξετρελάθηκε για άλλη μια φορά. ;-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπητή Νελια για τα καλά σου λόγια! !!

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!