Σήμερα σας έχω ένα πείραμα, υλικά που υπήρχαν στο σπίτι, αναμείχθηκαν και έβγαλαν ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο (κίτρινο)
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
αλάτι
1 ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό μεγάλο
300 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα βρασμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι, τη ρίγανη και το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Tρίβουμε με τα χεράκια μας το αλεύρι με το λάδι για να ποτίσει καλά και τότε ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νεράκι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλιακιά ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μαδάμε μέσα με τα χέρια μας το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και τότε ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε στα 2. Με κάθε κομμάτι ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο βοηθώντας με νισεστέ ή αλεύρι.. Βάζουμε το πρώτο φύλλ0 σε λαδωμένο καλά πυρεξάκι ή ταψάκι και το λαδώνουμε. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και το λαδώνουμε καλά. Χαράζουμε το φύλλο μόνο οριζόντια και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου μια ωρίτσα και μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Εμένα δεν την άφησαν τα αγόρια να κρυώσει και γι αυτό στη φωτό φαίνεται η κρέμα ρευστή, ένα κομμάτι που φύλαξα όταν κρύωσε ήταν μια χαρά.
Ζωμό κοτόπουλου φτιάχνω μόνη μου και έχω πάντα στο ψυγείο σε κύβους. Εσείς όμως μπορείτε να βράσετε το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο (κίτρινο)
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
αλάτι
1 ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό μεγάλο
300 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα βρασμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι, τη ρίγανη και το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Tρίβουμε με τα χεράκια μας το αλεύρι με το λάδι για να ποτίσει καλά και τότε ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νεράκι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλιακιά ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μαδάμε μέσα με τα χέρια μας το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και τότε ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε στα 2. Με κάθε κομμάτι ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο βοηθώντας με νισεστέ ή αλεύρι.. Βάζουμε το πρώτο φύλλ0 σε λαδωμένο καλά πυρεξάκι ή ταψάκι και το λαδώνουμε. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και το λαδώνουμε καλά. Χαράζουμε το φύλλο μόνο οριζόντια και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου μια ωρίτσα και μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Εμένα δεν την άφησαν τα αγόρια να κρυώσει και γι αυτό στη φωτό φαίνεται η κρέμα ρευστή, ένα κομμάτι που φύλαξα όταν κρύωσε ήταν μια χαρά.
Ζωμό κοτόπουλου φτιάχνω μόνη μου και έχω πάντα στο ψυγείο σε κύβους. Εσείς όμως μπορείτε να βράσετε το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λαχταριστή και το φυλλαράκι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτόπιτα φτιάχνω συχνά ~ την λατρεύουν οι κόρες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φύλλο σου όμως το ζήλεψα και το αντιγράφω!
Καλή σου μέρα!!!
Μου μύρισε Λιλού ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη!!!!!!!!
καλοφάγωτη :)
Φιλιά
Αμ, αυτά τα "πειράματα" έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τελικά φαίνεται πως έμεινε πίσω το σιδέρωμα...
Καλημέρες.
Λίλα, κοτόπιτα με φύλλο σπιτικό, πως περίμενες να μην αδημονούν τα αγόρια σου να την δοκιμάσουν;;!! Φαντάζομαι ότι θα εξαφανίστηκε αμέσως από το πυρέξ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Είδες που είχα δίκιο...... φύλλο εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου να τα κρατήσεις τα αγόρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το φύλλο σου Λίλα, πολύ ωραίο φαίνεται.
Και η γέμιση λαχταριστή.
Φιλιά
Απίθανη φαίνεται με το ροδοψημένο φύλλο της και τα όμορφα υλικά που χρησιμοποίησες για τη γέμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τέτοια αποτελέσματα να έχουν τα πειράματά σου Λίλα!
Φιλιά
Πολύ νόστιμη πρέπει να έγινε η πίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω !!! Η πίτα φαίνεται πεντανόστιμη ! Σημειώνω τα υλικά και ρίχνομαι σύντομα στην εφαρμογή !!! Αλήθεια !!! Φιλιάαααα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροκομμένη φιλενάδα άνοιξες και φύλλο μόνη σου, το γέμισες και με ένα σωρό νοστιμιές, respect και ξανά respect!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κάτι ήξερα εγώ που ψήφισα κοτόπιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήμιαμμμμμμμμμ
Φιλιά πολλά
Ρίγανη στο φύλλο δεν είχα ποτέ σκεφτεί.θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα το φύλλο είναι χειροποίητο, ότι γέμιση και να έχει είναι τέλεια η πίτα! Και η κοτόπιτα είναι αγαπημένη:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην περίμενα, αχ βαχ, θέλω να γλύψω ακόμη και τα ζουμάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήβλεπω οτι το πειραμα πετυχε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώ όπως τη λες, Λίλα μου, λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε, σε παρακαλώ, μερικά κομματάκια να τα απολαύσω το μεσημέρι!
Όπως βλέπεις δεν ρώτησα αν έμεινε καθόλου πίτα!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
Τέλεια η κοτόπιτα φιλενάδα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μπράβο σου βρε Λίλα, τι ωραία που φαίνεται! Απέξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση! Καταγράφεται φυσικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα εισαι καλα Λιλα με τις νοστιμιες σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Λίλα μου τί υπέροχη νοστιμιά είναι αυτή σου η πίτα;;;; Αυτός ο συνδυασμός με το καλαμπόκι είναι άπαιχτος!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Αυτά τα πειράματα πετυχαίνουν πάντα! ευχαρίστως θα καταβρόχθιζα όλο το ταψί!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά και καλό σ/κ Λίλα μου! μάκια!