Ένα διαφορετικό πιάτο για τις γιορτές, πεντανόστιμο και πολύχρωμο!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές
200 γραμμάρια βερύκοκα αποξηραμένα
200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα
200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό γλυκό κρασί
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπέρι πολύχρωμους
1 φλιτζανάκι του καφέ αλαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα και την γαλοπούλα και την σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά. Τότε ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα, τα βερύκοκα και τα κάστανα! Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά!
Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πατάτες πουρέ!
Μια διαφορετική πρόταση για τις μέρες των εορτών. Μην το σβήσετε με κόκκινο κρασί γιατί θα σκουρήνει το χρώμα του, αν δεν έχετε λευκό γλυκό π.χ. σαμιώτικο, βάλτε λευκό ξηρό κι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι!
Υπέροχο το πιάτο σου Λιλάκι. Γεμάτο αρώματα! Καλές γιορτές καλή μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και εορταστικό πιάτο.Μπορείς στο ρύζι να βάλεις και κουκουνάρι.Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίο, γεμάτο χυμούς και αρώματα
ΑπάντησηΔιαγραφήγιάμιιιιιιιιιιιιιιιι τέλειο Λιλούυυυυυυυυυυυυυυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήO συνδυασμός ξερά φρούτα με κάποιο κρεατικό με ξετρελλαίνει. Πολύ όμορφη η συνταγή σου Λίλα. Χειμωνιάτικα γλυκά γιορτινά αρώματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡενάκι μου σ'ευχαριστώ! Χρόνια πολλά και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPandora μου στο ρύζι έχω βάλει κουκουνάρι και σταφίδες! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ μου χρώματα και αρώματα για τις γιορτές! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστέρι μου θα στο φτιάξω όταν έρθεις! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου κι εγώ τρελλαίνομαι για τους συνδυασμούς αυτούς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου καλημέρα!Τη φτιάχνω και 'γω βάζοντας και κουκουνάρι αλλά τρώμε τη γέμιση με πολύ ευχαρίστηση και στη γαλοπούλα δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία.Πολύ σκληρό το κρέας της κι όχι ιδιαίτερα νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το φαγητό σου! Τη γαλοπούλα σε φιλέτο την τρώμε όλο το χρόνο, οπότε θα τη δοκιμάσουμε σίγουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωω! Τα σάλια μου! Πολύ μου αρέσουν τα κρατικά με φρούτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα... πω πω φοβερή.... θα δοκιμαστεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές τις μέρες ξεφυλλίζω ότι βιβλία και περιοδικά υπάρχουν στο σπίτι κάνοντας λίστες για τις ημέρες των γιορτών κι αυτό τα φαγητό σαν κάπου να το πήρε το μάτι μου,Άντε να το ξαναβρώ!!!ευτυχώς τώρα ξέρω που θα το ξαναδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές.
Σταυρούλα μου η συνταγή δεν μιλάει για γεμιστή γαλοπούλα, είναι μόνο φιλέτο γαλοπούλας και αν κρατήσεις τους χρόνους πίστεψέ με δεν θα γίνει καθόλου σκληρή!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama κι εμείς σαν κι εσάς, φιλέτο γαλοπούλας με χίλιους τρόπους μαγειρεμένο, όλο τον χρόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki μου κι εγώ λάτρης των γλυκόξινων και των φρουτένιων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη μου περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου την συνταγή δεν την διάβασα κάπου, την έφτιαξα προσθέτοντας και δοκιμάζοντας πάνω από την κατσαρόλα! Δοκίμασέ την και πες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου αρέσει τόσο η όλη ιδέα, και μου αρέσει και η παραδοσιακά γεμισμένη γαλοπούλα, όπως την έκανε η μάνα μου, αλλά αν την φτιάξω κανείς απο τους άλλους δεν θα την "γλωσσιάσει" ... οπότε θα αρκεστώ στις εικόνες σου αγαπητή Λίλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός και τα "πάρω" και κάνω το πιάτο μόνον για μένα!
Τέλειο πιάτο, ότι πρέπει για τις γιορτές που έρχονται και όχι μόνο...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλά,καλό βράδυ!
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΛΑΚΙ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου σε νιώθω γιατί το ίδιο παθαίνω εγώ με τα θαλασσινά, τα λατρεύω αλλά κανείς άλλος δεν υα θέλει!
ΑπάντησηΔιαγραφήThumbelina χαίρομαι που σου άρεσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου ναι είναι ότι πρέπει και για τις γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφή