Μετά το βραβείο να κεράσω ένα νόστιμο κι εύκολο γλυκάκι.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας φρέσκο γάλα
2/3 κούπας ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας
300 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα, ή κατεψυγμένα που τα έχουμε αποψύξει και στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα βατόμουρα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα κόβουμε στα δυο.
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το αλάτι και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμένα βατόμουρα.
Βουτυρώνουμε 12 θήκες για μάφινς και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια ξύλινη φουρκέτα μέσα σε ένα κεκάκι, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε είτε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, είτε με αραιωμένη μαρμελάδα βατόμουρο, συνταγή της οποίας θα αναρτήσω την επόμενη φορά.
TIPS
Τα βατόμουρα τα έφερα από το ταξίδι μου στην Ήπειρο και αφού τα έπλυνα τα στέγνωσα καλά και τα φύλαξα στον καταψύκτη. Όταν τα έβγαλα ήταν σαν φρέσκα.
Φτιάχνω και καφεδάκι και σας περιμένω.
αγαπημένο γλυκάκι και τα βατόμουρα τα λατρεύω και αν δεν έφαγα στις διακοπές όπου έβρισκα στα βουνά τα τσάκιζα, αλλά για να μην τρέχω στα βουνά και στα λαγκάδια μέχρι και έξω από το σπίτι υπήρχαν και έβρισκα δουλειά από τα ξημερώματα, τα τσάκισα λέμε, έφτιαξα λιχουδιές, δε μιλάς να σου πω μυστικά για τα βατόμουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπριν 3-4 χρόνια πρωτοέφτιαξα μάφινς και από τότε τα έχω φτιάξει άπειρες φορές και σε διάφορες εκδόσεις! ωραίο γλυκάκι, αγαπημένο των παιδιών μου, όπου τα βρούμε τα τσακίζουμε, βατόμουρα που να βρω όμως μέσα στην Αθήνα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ!! μαφινάκια..... αποκλείεται να φας μόνο ένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η γλυκόξυνη γεύση του βατόμουρου δίνει ιδιαίτερο χρώμα.
Πολύ καλή επιλογή
Καλό βράδυ.
ΥΓ: Διαπίστωσα ότι η φάτσα μου δεν ήταν στους αναγνώστες, ενώ είμαι από τους πρώτους. Έψαξα και διόρθωσα την "ιδιωτική" παρακολούθηση. Τώρα "μπήκα" στ σειρά μου.
Βρε κορίτσια που τα βρίσκεται όλα αυτά η μια κράνα η άλλη βατόμουρα, εμείς που θα βρούμε τέτοια, να εξορμήσουμε στις εξοχές πάλι δεν είναι εύκολο, τι πειρασμοί είναι αυτοί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα μαφινάκια γενικώς! Και με βατόμουρα θα είναι ιδιαίτερη η γεύση! Που να τα βρούμε εμείς τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και δεν εχω ξαναφαει μαφινς με βατομουρα. μαζι με το καφεδακι σου θα τα τσακισω!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή...αντί να σε κεράσουμε εμείς γλυκάκι για το βραβείο που μας χάρισες, μας κερνάς απο πάνω..μας κακομαθαινετε....κυρία πρέσβειρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛϊλα, τέλεια τα μαφινάκια σου, πρόλαβα και πήρα για τον καφέ μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς εδω στην Αθήνα, δυστυχως μόνο κατεψυγμένα.....
Θα περιμένω και την συνταγή για τη μαρμελάδα....
Καλή συνέχεια!!
Υπέροχα Λίλα μου, αλλά όπως προείπαν δύσκολο για μας εδώ να βρούμε βατόμουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ μου επιφυλάσσομαι να σε ζαλίσω με τα ρόδια. Τα βατόμουρα δεν ήταν πάρα πολλά και καθαρίζοντάς τα έφαγα και τα μισά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου κι εγώ μια αδυναμία στα μάφινς την έχω. Θα βάλω και άλλες συνταγές για μαφινάκια, αλμυρά και γλυκά. Βατόμουρα βρίσκεις στα μεγάλα Σ/Μ κατεψυγμένα μεν νοστιμώτατα δε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Σταύρο πως το κάνατε αυτό; Να μπείτε στη σωστή σειρά; Να μου τα μάθετε τα κόλπα κι εμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου είδες εμπνεύσεις που έχουμε; Στο σ/μ είπαμε έχει κατεψυγμένα βατόμουρα θεσπέσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig mama χαίρομαι που σου άρεσαν τα μαφινάκια, γρήγορα στα ΑΒ για βατόμουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία μου θα φυλάξω βατόμουρα να φτιάξω κεκάκια όταν θα βρεθούμε εσύ, η Νίκη από τη Λάρισα κι εγώ. Θα κανονίσουμε συνάντηση κάπου στη μέση!Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήPanoptis έτσι είμαι εγώ παιδί μου, γαλαντόμα! Και βραβείο παίρνω και γλυκάκια κερνάω. Γι αυτό να μου στείλετε κι άλλα βραβεία να κεράσω κι άλλα γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύη μου θα μπει και η συνταγή για τη μαρμελάδα σύντομα. Εδώ που τα λέμε η μαρμελάδα είναι καταπληκτική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡενάκι μου στην επόμενη συνάντηση θα σου φέρω μαφινάκια φρέσκα φρέσκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήOχι, όχι, δεν θα πω ότι εχω κιτρινίσει από την ζήλια μου που βρήκες φρέσκα βατόμουρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ... τιμωρία θα πάρω 5 μαφινάκια!
Φτιάχνω κι εγώ κέικ και μαφινάκια με βατόμουρα, αλλά με ότι κατεψυγμένο βρω, φρέσκα δεν έχω πετύχει ποτέ!!
Μαρμελάδα βατόμουρο .... the best!!
Περιμένουμε συνταγή!
Φιλάκια!
Θα μου επιτρεψεις να παρω κι εγω ενα για τον καφε μου, ετσι που τα βλεπω τα ζηλεψα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κιτρίνισα με κείνο το μπαλκόνι και κείνο το μελιτζανάκι Έλενά μου αλλά το κατάπια. Όταν έρθει η Μαρία με το πουλμανάκι θα σου στείλω.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία και ένα και δυο και τρία! Κόπιασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα, μαζευω βατόμουρα που ανακάλυψα μόλις πέρυσι ότι είχα στην αυλή μου. Τα έκανα με διάφορους τρόπους και τώρα όσα μαζεύω τα αποθηκεύω στην κατάψυξη για μάφινς και κέικ του χειμώνα! Καλοφάγωτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Λίλα μου, μόνο σε σένα θα μπορουσα να το γευτώ το γλυκάκι, γιατι άντε να βρεις βατόμουρα εδώ στην Αθήνα... Σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου είπα στον άντρα μου να φυτέψουμε βάτα για να έχουμε βατόμουρα αλλά επειδή εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα δε μου έκανε τη χάρη. Θα περιοριστώ σε αυτά τα λίγα που μάζεψα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία έλα και θα σου έχω μαφινάκια με καφεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΛΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου εγώ ευχαριστώ για το βραβείο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλουκο, είναι η εποχή τους τώρα? για πες μου σε παρακαλώ γιατι εγω δεν γνωρίζω τίποτα απο βατόμουρα, τρώγονται όλα ? ή υπάρχουν και βλαβερά ??
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσει πολύ το χρώμα τους και το αρωμά τους και θα ήθελα να μαζέψω για να στολίσω κανένα γλυκάκι τον χειμώνα!!!
μπραβο σου λιλακι πολύ ωραία τα μαφινάκια σου !
Μαράκι μου γλυκό εσύ και οι απορίες σου. Λοιπόν εγώ τα βατόμουρα τα μάζεψα όπως είπα το Δεκαπενταύγουστο στην Ήπειρο. Η μαμά μου όμως που είναι τώρα εκεί μου είπε οτι έχει ακόμη βατόμουρα. Η καλύτερη εποχή πάντως είναι αρχές Σεπτέμβρη για να τα μαζέψει κανείς. Εσύ όμως που θα τα ψάξεις? Αυτό δεν το κατάλαβα. Τώρα περί τοξικότητας με μια αναζήτηση που έκανα στο νετ δεν διάβασα κάτι. Εγώ στο βουνό όπου τα έβρισκα σταματούσα ,ετρωγα καμιά δεκαριά και έβαζα και στη σακούλα μερικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία σου εύχομαι και σε περιμένω με το πουλμανάκι!
καλημέρα…
ΑπάντησηΔιαγραφήπέρασε να παραλάβεις τα βραβεία σου…
καλό σαββατοκύριακο καρδιά μου
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ.ΧΕ ΧΕ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ.ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΩ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ.ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ.ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
Τι μας κανεις τωρα Κυριακατικα πρωι πρωι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα κι εγώ γι' αυτό δεν τα είχα ανακαλύψει! Γιατί τα κόβαμε σαν αγριόχορτα!
ΑπάντησηΔιαγραφή