1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας γεμάτες κακάο
2 έως 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά baking powder
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ, λικέρ ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 1 ποτήρι μεγάλο με νερό, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το κακάο και τη βανίλια.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η μαργαρίνη.
Από αυτό το σιρόπι κρατάμε 'ένα νεροπότηρο και στο υπόλοιπο αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα για να μην ψηθούν και το αλεύρι με το baking.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί με μαχαιράκι του κάνουμε πολλές μικρές χαρακιές.
Στο ποτήρι με το σιρόπι ρίχνουμε μέσα το κονιάκ, λικέρ ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού και αφού το ανακατέψουμε το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Όταν κρυώσει και ρουφήξει και το σιρόπι βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
η συνταγή είναι από περιοδικό τηλεόρασης πολύ παλιό και την υπογράφει ο Ηλίας Μαμαλάκης!!!!
Θά τό κάνω σήμερα, ἀλλά χωρίς αὐγα. Ἐλπίζω ὅτι θά βγεῖ ὡραῖο.. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνει πάρα πολύ λαχταριστό Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτό το βαθύ, σοκολατένιο του χρώμα μου αρέσει τόσο πολύ!
Φιλιά πολλά!
Μου αρέσουν πολύ τα βραστά κείκ. Είναι τόσο ζουμερά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ ωραίο!
χρόνια πολλά και χαλαρά
ΑπάντησηΔιαγραφήμε πολύ αγάπη και μόνο δημιουργία εύχομαι
Λιγωθηκα τωρα στα αληθεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή