Η Γιούλα ήθελα κάτι νηστίσιμο οπωσδήποτε, εγώ χατίρια δεν χαλάω!
Άρχισα λοιπόν το ψάξιμο στο διαδίκτυο κι έπεσα πάνω στη συνταγή του Δύσπιστου Σταύρου
ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΚΕΪΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ. Ινδοκάρυδο στο σπίτι δεν είχα αλλά στην φρουτιέρα με κοίταζε με παράπονο ένας μικρός ανανάς.......................ο συνδυασμός έγινε το κέικ βγήκε σούπερ και ιδού η συνταγή!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο (ή μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι νερού χυμό ανανά ή μισό ανανά και μισό νερό
1 κούπα κομματάκια ανανά
2 γεμάτες κουταλιές baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κόβουμε στη βάση τον ανανά οριζόντια και με κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από μέσα πάνω από λεκανάκι για να μην χάσουμε τα υγρά του.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε μέσα το χυμό ανανά και το αλεύρι μαζί με το baking.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε και τα κομματάκια μέσα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα σιλικόνης και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει από μέσα καθαρή μια ξύλινη φουρκέτα, περίπου 30 με 45 λεπτά.
Επειδή το κέικ έχει μέσα τα κομματάκια ανανά είναι από μόνο του υγρό και ζουμερό.
Μπορούμε όμως να φτιάξουμε ένα σιρόπι με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό που θα τα βράσουμε μαζί για δέκα λεπτά!!!!!
Θα σιροπιάσουμε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι ή το κρύο κέικ με ζεστό σιρόπι.
Εννοείται πως η συνταγή γίνεται και με ανανά σε κονσέρβα.
Εννοείται πως η συνταγή γίνεται και με ανανά σε κονσέρβα.
Φαινεται μουρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
αααα καλοκαιρινο καλοκαιρινο!!!! πρεπει να ειναι πεντανοστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει που είναι τόσο ζουμερό και πλούσιο σε γεύση και παράλληλα νηστίσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η συγκεκριμένη φόρμα είναι πάρα πολύ όμορφη!
Φιλιά