Ότι και να σας πω γι αυτή τη συνταγή είναι λίγο.
Μόνο αν τη δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα και αχνισμένα για να ανοίξουν
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (ή και περισσότερο)
αλάτι με προσοχή και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το μπούκοβο να μαραθούν αλλά όχι να καούν.
Ρίχνουμε μέσα το κρασί και μόλις σωθεί στο μισό προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας, τον πελτέ και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.
Μόλις η σάλτσα πάρει βράση και αρχίσει να δένει ρίχνουμε μέσα τα μύδια.
Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν 10 με 15 λεπτά ίσα για να ρουφήξουν σάλτσα και να σωθούν τα υγρά τους.
Σερβίρονται μόνα τους ή πάνω σε πένες.
Καλή Επιτυχία!!!
Μία όμορφη σπεσιαλιτέ κλασσική στο πιάτο.Γλυκιά μου φίλη Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε κάθε τι στη ζωή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ ποίημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Νοστιμότατα και λαχταριστά!!! Καλό Πάσχα Λίλα, να περάσετε όμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυδάκια αγαπημένα και καλομαγειρεμενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη !
Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας!
Φιλιά πολλά :)
ευχαριστούμε... σίγουρα θαναι πολύ πετυχημενη η συνταγή.. σου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , Λίλα μου... να χαίρεσαι τους δικους σου... αγαπη και υγεια!!
Πολλή ωραία συνταγή, λαχταριστά τα μύδια στις φωτογραφίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη, και χρόνια πολλά!