Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σπανακόπιτα τούρτα



Την είδα στο διαδικτυακό Olivemagazine και την ερωτεύτηκα αμέσως.
Ιδανική για τραπέζι, μπουφέ, πάρτι, γενέθλια, απόκριες κ.λ.π.
Φυσικά δεν ακολούθησα τα υλικά παρά μόνον την ιδέα.
Σας λέω να την φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!!!!!!




Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
500γρ. σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο
150 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε  το φύλλο κρούστας για πίτες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 
Όπως είναι σε ρολό, το κόβουμε  σε λωρίδες πάχους 1εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις λωρίδες του φύλλου και τις ξεχωρίζουμε ελαφρά.





Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ  λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε μέχρι να φύγουν εντελώς τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 2 αυγά και τη φέτα τριμμένη με τα χέρια.



Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Λαδώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ (που ανοίγει) διαμέτρου 24εκ.
Ρίχνουμε μέσα μερικές λαδωμένες λωρίδες φύλλου, μετά το μείγμα με το σπανάκι και καλύπτουμε τη γέμιση με τις υπόλοιπες λαδωμένες λωρίδες. 



Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Αν αρπάξει το φύλλο νωρίς το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!




8 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπο! Ωραία ιδέα!
    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα! Φανταστική ιδέα!! Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δειχνει νοστιμοτατο!
    καλονε μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα!
    Πολύ εμφανίσιμη η εναλλακτική σου σπανακόπιτα Λίλα μου!
    Όντως είναι ιδανική για έναν μπουφέ ή τραπέζι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδανική και για πάρτυ ναι, αλλά άνετα την τσάκιζα και μόνη μου χαχα Καλό μήνα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/15 19:59

    εντυπωσιακή και σίγουρα πολύ νόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γω δηλωνω ερωτευμένη με την εν λόγω αλμυρη τουρτίτσα!!!!!!!!!!!!
    Καλό ξημέρωμα, καλό μήνα
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!