Η ανάρτηση αφιερώνεται στη φίλη μου Καλλιόπη Συμιακάκη που μου έφερε πεσκέσι τις φράπες..........την ευχαριστώ από καρδιάς που με σκέφτηκε!!!!!
Ακολούθησα όπως πάντα τις οδηγίες από τον Οδηγό της Χρύσας Παραδείση.
Υλικά
950 γραμμάρια φράπα (οδηγίες πιο κάτω)
1200 γραμμάρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τη φράπα σε κομμάτια και με μυτερό μαχαίρι της αφαιρούμε την άσπρη ψίχα από το εσωτερικό της.
Αν θέλουμε κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, ή τυλίγουμε σε ρολά ή τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια όπως έκανα εγώ για πιο γρήγορα.
Δεν τρίβουμε στον τρίφτη το εξωτερικό όπως κάνουμε στα νεράντζια.
Βάζουμε στο νερό για όλο το βράδυ και το αλλάζουμε 2 με 3 φορές.
Βράζουμε την άλλη μέρα τη φράπα μέχρι να μαλακώσει.
Χύνουμε το νερό και την ξαναβάζουμε σε κρύο νερό το οποίο το αλλάζουμε συχνά.
Εγώ για να είμαι σίγουρη, έκοψα ένα μικρό κομμάτι και το έφαγα.................είδα οτι δεν πίκριζε και συνέχισα.
Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό και μόλις λιώσει εντελώς ρίχνουμε μέσα τη φράπα. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
Το ξαναβράζουμε για άλλα 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αν το σιρόπι είναι ρευστό, ξαναβράζουμε.
Αν είναι πηχτό πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό.
Αδειάζουμε σε βάζα και απολαμβάνουμε με ελληνικό καφέ!!!!!
Ωραιο γλυκακι μελωμένο, αλλα η φράπα τι ειναι; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Φιλια :)
Αριάδνη μου η φράπα είναι είδος εσπεριδοειδούς, κάτι αναμεσα σε μεγάλο γκρέιπ φρουτ και με άρωμα σαν του περγαμόντου!!!!
ΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ξανθή μου!!!!
Διαγραφήαυτά τα γλυκά του κουταλιού μυρίζουν Ελλάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλοφάγωτο Λίλα μου!!
Ευχαριστώωωωωω θέλω πάντα να έχω στο ντουλάπι γλυκάκι!!!
ΔιαγραφήΑααα Λιλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπαρχει το αρρωμα της φραπας! Απλα δεν υπαρχει!
Το ποσο μου αρεσει αυτο το γλυκοπικρο γλυκο του κουταλιου δε λεγεται!!!
Πολυ ωραιο το εφτιαξες. Καλοφαγωτο λοιπον!!!
Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου, να είσαι καλά!!!!
ΔιαγραφήΤα γλυκά του κουταλιού, τα σπιτικά είναι το κάτι άλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, να είσαι καλά!!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!!!
Γλυκάκι που μοσχοβολάει
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου έγινε πολύ ωραίο Λίλα
Καλοφάγωτο :)
Ευχαριστώ, να είσαι καλά!!!!
ΔιαγραφήΑγαπημένο αλλά δυσεύρετο εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φάει ποτέ μου φράπα και πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω το γλυκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μου αρέσει σίγουρα αφού μοιάζει με γκρέιπφρουτ και περγαμόντο!
Καλοφάγωτο!!
Δεν θέλει κρίσιμο η φλούδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!! Όχι η φλούδα στη φράπα δεν θέλει ξύσιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή