Τις Κυριακές μου αρέσει να φτιάχνω γλυκάκια, να μοσχοβολά το σπίτι, να χαίρονται τα αγόρια μου κι εγώ να καμαρώνω. Πιο πολύ μου αρέσει η κριτική τους όταν δοκιμάζουν, νιώθω σαν να είμαι τουλάχιστον στο top chef και από στιγμή σε στιγμή θα ακούσω τη φράση............." Lila pack your knives and leave ".....................αχαχαχαχαχαχ
Σε περίπτωση λοιπόν που η κριτική δεν είναι καλή η συνταγή δεν ανεβαίνει στο blog!!!! Ευτυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια. Χθες έφτιαξα αυτά τα λαχταριστά donuts, σήμερα το πρωί στο πιάτο υπάρχει το 1/3 της αρχικής ποσότητας......αυτό σημαίνει οτι είναι πάαααααρα πολύ ωραία.............!!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/4 κούπας νερό
2 πολύ γεμάτες κουταλιές σούπας μαργαρίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 έως 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή βάζετε πρώτα τα υγρά και από πάνω τα στερεά υλικά και επιλέγετε το πρόγραμμα για ΖΥΜΩΜΑ.
Αν δεν έχετε τότε βάζετε σε λεκανάκι το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την προσθέτετε στη λεκάνη. Ανακατεύετε με το χέρι σας, ρίχνετε το βούτυρο και το νερό και αρχίζετε να προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Τη σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για καμιά ώρα!
Όταν φουσκώσει η ζύμη είτε στη λεκάνη είτε στον κάδο, την μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκατοστών. Εξαρτάται από το πόσο φουσκωτά τα θέλετε. Με ένα ποτήρι κόβετε δίσκους και με ένα πιο μικρό δισκάκι κόβετε τις τρύπες στο κέντρο του δίσκου.
Αν βαριέστε τη διαδικασία του φύλλου, πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσουν.
Αφήνετε πάλι να φουσκώσουν και μετά τα βάζετε να ψηθούν σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 10 με 12 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν.
Για το γλάσο έλιωσα σκέτη κουβερτούρα και τα πέρασα με πινέλο σιλικόνης, έφτιαξα γλάσο λεμονιού με χυμό και ξύσμα λεμόνι και άχνη ζάχαρη και η τρίτη εκδοχή είναι με ζάχαρη και κανέλα που είναι και τα αγαπημένα μου!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Φιλιά Λί Λά
Καλημέρα! Τα donuts θα τα φτιάξω σίγουρα και μάλιστα σύντομα! Έχω κι εγώ μία παρόμοια συνταγή αλλά η δική σου μου φαίνετα πιο απλή και φυσικά έχει το βασικό προσόν να μη χρειάζεται τηγάνισμα. Υπέροχα τα έκανες, πολύ ...επαγγελματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φαίνονται!! Φαντάζομαι ότι θα είναι και νόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω ταψάκι αντικολλητικό, ειδικό για ντόνατς θέλω την ζύμη πιο ρευστή, σαν των λουκουμάδων. Μάλλον πρέπει να αυξήσω λίγο τα υγρά.
Ευκαιρία να εγκαινιάσω το ταψάκι (σαν μαφινιέρα, αλλά με εξόγκωμα στο κέντρο κάθε τρύπας),,,,
Καλή και γλυκειά εβδομάδα!!
τέλεια! Θα τα δοκιμάσω ,γιατι κι εγω βαριεμαι το τηγανισμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγω το ιδιο
ΔιαγραφήΚαλημερα Λιλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας ξεσηκωσες πρωι πρωι με τα ντονατς σου, τωρα εγω πως θα αρχισω διαιτα??
Φιλια πολλα και καλη εβδομαδα!
Στο φούρνο??? Ωραία ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σουπερ σοκολατένια!!
Καλημέρα!!!
Καλημέρα! Τα ντόνατ σου φαίνονται πολύ ωραία! Μ' αρέσει που είναι στο φούρνο και όχι τηγανιτά. Τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές, οπότε πρέπει να τα εμπιστευόμαστε. Ωραία τα κυριακάτικα πρωινά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Την κρατώ. Ευχαριστώ πολύ Λίλα! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήta pitsirikia tha xetrelathoun!poly vraia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Κυριακάτικα πρωϊνά είναι ιεροτελεστία σωστή! Σπιτικά ντόνατς και κρουασάν το λιγότερο που μπορούμε να φτιάξουμε για να τα τιμήσουμε ;) Φαίνονται πολύ λαχταριστά! Ελπίζω να βρω χρόνο να τα φτιάξω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoodaki.gr
Η ΛΙΧΟΥΔΙΑ, του κάθε παιδιού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν λάβω δε, υπόψη το δικό μου, μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με τόνατς!
Εξαιρετικά σου έγιναν Λίλα,
Καλό βράδυ εύχομαι,
Τε-λει-α! Αυτά ειδικά με τη σοκολάτα με έκαναν να ξερογλύφομαι! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα, λαχταριστά και πολύ υγιεινή πρόταση τα donuts φούρνου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικά από κάθε άποψη!!!!! Καλώς σας βρήκα!!!!
Τα ντόνατς εξαφανιζονται άμεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι άμα είναι τόσο ωραία σαν τα δικά σου, τέλεια.
Μου αρέσει πολύ που ψήνονται στο φούρνο και δεν τηγανίζονται.
Φιλιά & καλό μήνα Λίλα :)
Ζαχαρη και κανέλα βαζεις μολις ψηθούν;θά μείνει επάνω ; φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στη ζάχαρη που την έχουμε σε μπολ ανακατεμένη με την κανέλα, με τη θερμοκρασία η ζάχαρη γλασάρει και κολλάει.
ΔιαγραφήΦιλάκια!