ΥΛΙΚΑ
700 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
6-7 αυγά
200 γραμμάρια φέτα σε κύβους
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα και το αφήνουμε να αχνιστεί με τα υγρά του, ανακατεύοντας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Αδειάζουμε το σπανάκι σε ταψάκι, προσθέτουμε δυόμισι φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο.
Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Οταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 6 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο. Οταν τα αυγά ψηθούν σπάμε από πάνω τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.
ΠΗΓΗ: Γαστρονόμος
Πολύ ωραίο! Ειδικά τα αυγουλάκια σκέτος πειρασμός. Παίρνω ένα πηρούνι και εφορμώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία παραλλαγή του γνωστού φαγητού που θα το κάνει σίγουρα πιο ελκυστικό στην κόρη μου (συνήθως στραβομουτσουνιάζει όταν το αντικρίζει στην κλασσική του μορφή!).
ΑπάντησηΔιαγραφήTέλειο και όντως ελκυστικό!!ωραία ιδέα πάνω που έψαχνα τι θα μαγειρέψω σήμερα!Καλημέρα Λίλα!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Μου θύμισες κάτι παρόμοιο που έκανε η πεθερά μου. Αλλά νομίζω έβαζε ψωμί από κάτω! θα δοκιμάσω να το κάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
,,,, τι ωραία ιδέα.... μπραβο!!! καλό Σαβ/κο, φιλή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετικό, κι ενδιαφέρον! !
ΑπάντησηΔιαγραφή