Σήμερα σας έχω μια συνταγή πολύ πρωτότυπη. Μην την αρνηθείτε, τα υλικά δένουν πολύ μεταξύ τους και οι γεύσεις είναι απαράμιλλες. Την συνταγή μου την έδωσε Ινδή γυναίκα που ζει και εργάζεται στην περιοχή μας. Προσάρμοσα τις ποσότητες και σας την παρουσιάζω.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι (μπούτι, σπάλα)
100 γραμμάρια βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 κλωναράκια σέλινο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα
4 κουταλάκια κάρυ
1 σφηνάκι γάλα καρύδας και 2 κουταλιές σούπας τρίμμα καρύδας
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 χούφτα σταφίδες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο ή το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο.
Τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τη σελινόριζα. Βάζουμε μέσα και το κρέας κομμένο σε μερίδες και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας και χλιαρό νερόο να σκεπάσει το κρέας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε το νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Ανοίγουμε τότε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις σταφίδες. Αφήνουμε να σωθεί το πολύ ζουμί κι να χυλώσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ
Καλημερα και απο δω Λιλακι...εισαι πολυ τολμηρη θα ελεγα γιατι τολμησες και εφτιαξες το αρνακι με αυτο τον τροπο...η αληθεια ειναι οτι δειχνει πολυ ωραιο και καλομαγειρεμενο..γεια στα χερια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι σου κάνουν οι λέξεις...
είδα γεύσεις απαράμιλλες και λέω με το νου μου: α, πρέπει να το δοκιμάσω!!
Τρελλαίνομαι για ινδική κουζίνα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίλα! Τι σύμπτωση, κι εγώ αρνάκι με πατατούλες φτιάχνω σήμερα και πάντα βάζω λίγο κάρυ για να μοσχοβολήσει το σπίτι! Την άλλη φορά θα δοκιμάσω και την αυθεντική ινδική εκδοχή! μου τρέχουν από τωρα τα σάλια, μμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αρνί είναι το κορυφαιότερο όλων για μένα όσον αφορά στα κρέατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ιδνικού τύπου αρνί σου είμαι σίγουρη ότι θα το λάτρευα αν το έτρωγα, μιας και το κάρυ είναι αγαπημένο μου μπαχαρικό!!
Μπράβο στην Ινδή που σου έδωσε την συνταγή!!
Τι γεύση, τι αρώματα...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από τις χιονισμένες Βρυξέλλες!!!
Αυτά τα Ινδικά δεν τα πάω και πολύ, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα η ευκαιρία να το κάνω με κατσικάκι (ξέρω ότι παίζει κοτόπουλο σε τέτοια, αλλά με την ιδιομορφία της οικογένειας.... δεν...).
Να'σαι καλά που μοιράζεσαι την ρετσέτα μαζί μας!!
Αρνάκι έτσι δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ, αλλά θα μπει στα υπόψη γιατί είναι πολύ του γούστου μου με τις σταφιδούλες του και το κάρυ του και την πάπρικα. Οσο για το γάλα καρύδας έχω εντυπωσιαστεί πολύ με την υφή του οπότε φαντάζομαι και στο φαγάκι σου πως θα δένει όμορφα! Γενικά η ινδική κουζίνα έχει πολύπλοκους συνδυασμούς αλλά πεντανόστιμους! Από κοντά την Ινδή να μας δώσει κι άλλες συνταγές!!! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βγάλω την καρύδα γίνεται;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Η τριμμένη καρύδα με τρομάζει λίγο. Με εξαίρεση αυτή λοιπόν νομίζω ότι θα το έτρωγα πολύ άνετα αυτό το τσαχπίνικο αρνάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Εμείς λατρεύουμε την Ινδική κουζίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσα να σου δώσω και φύλλα κάρυ που δίνουν εξαιρετική γεύση1
Καλό σου απόγευμα, Λίλα.
Φιλάκια.
Μ' αρέσει η ινδική κουζίνα, μ' αρέσει το κάρυ, και ο συνδυασμός με τις σταφίδες εξαιρετικός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο πιάτο μας ετοίμασες σήμερα!!!
Καλό απόγευμα!
Δείχνει πολύ ωραίο και είμαι σίγουρη πως τα υλικά έδεσαν τέλεια μεταξύ τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμ! Αρνάκι έτσι με ινδικό τρόπο δεν έχω φάει αλλά πρέπει να είναι εξαίσιο Λίλα μου!!! Καταγράφεται η συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα παίρνω αρνάκι όταν πηγαίνω σε ινδικό και η συγκεκριμένη συνταγή είναι σίγουρα εξαιρετική! Γεια στα χέρια σου, Λίλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την χιλιοευχαριστήσεις την Ινδή κυρία που μας πρόσφερε αυτό το καλούδι. Πειράζει να βάλω δαμάσκηνα αντί σταφίδας; Θα παρεξηγηθει η Ινδή κυρία;Μην της το πεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για κάρυ.....μμμμμ καταπληκτιή και πολύ πρωτότυπη συνταγή!!!! Καλώς σε βρήκα Λίλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Πολύ νόστιμο φαγάκι Λίλα, μου αρέσει το γάλα καρύδας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό Σ/Κ.
Ωραία σκέψη για Κυριακάτικο φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατόβραδο Λίλα.