Ένας χαλβάς διαφορετικός, πολύ πολύ εύγευστος και αρωματικός.
ΥΛΙΚΑ
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
5 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα χωρίς βούτυρο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα το σιμιγδάλι.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και την ζάχαρη και τα βράζουμε. Μόλις το σιμιγδάλι ροδίσει καλά, το αδειάζουμε μέσα στο γάλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα και να κάνει φουσκάλες!!!
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και μετά τον αδειάζουμε σε φόρμα.
Την συνταγή την διάβασα σε τηλεπεριοδικό και έλεγε οτι ήταν από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκη.
Είναι ένα υπέροχο γλυκό τελείως διαφορετικό στη γεύση από τον συνηθισμένο χαλβά.
Χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά και βούτυρο γάλακτος.
Και ο γιος μου και ο άντρας μου ξετρελλάθηκαν!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Λίλα
Ωραίο μου ακούγεται μιας και τα σιρόπια δεν τα πολυσυμπαθώ. Η υφή του είναι σιμιγδαλένια ή κρεμώδης?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου η υφή του είναι σιμιγδαλένια αλλά η γεύση του είναι σαν κρέμας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλα μου, σχετικα προσφατα εφτιαξα κι εγω χαλβα με γαλα, που τον ειχα δει σε ενα τουρκικο blog. Ειχα επιφυλαξεις, αλλα εγινε πραγματικα πολυ νοστιμος! Οπως λες διαφορετικος, με την δικη του προσωπικοτητα, αλλα πεντανοστιμος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια!
Μαρίνα μου είδες πόσο τέλειος είναι????
ΔιαγραφήΣτην Πόλη τον κάνουν έτσι, είναι πιο βελούδινος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ποπάκι μου είναι βιλούδο!!!!!!
ΔιαγραφήXριστέ μου τον βλέπω στη φωτογραφία και τον ΘΕΛΩ !! Τι να μου κάνουν οι φρυγανιές που τρώω τώρα;;; Χαχαχα καλημέρα Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήυ.γ Νομίζω ότι είμαι μεγάλη φαν του ιστολογίου... έχω σκοπό να φτιάξω σύντομα πολλά από τα καλούδια που βρήκα εδώ μέσα! Σλουρπ...
Μαρία μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Διαγραφήπολύ ωραία παραλλαγή Λιλάκι και με λιγότερα λιπαρά!! θα την τιμήσω δεόντως :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέλα μου σε ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΑυτό το έχω ακούσει και δεν το έχω τολμήσει. Μήπως;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι
Ξανθή μου αν δεν το τολμήσεις θα σε φιλέψω εγώ όταν με το καλό βρεθούμε!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία παραλλαγή του κλασικού χαλβά! Και μόνο που διάβασα ότι έχει γεύση σαν κρέμα, μου τρέξανε τα σάλια... Σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστασία μου να τον δοκιμάσεις είναι τέλειος!!!
ΔιαγραφήLooking very good Lila!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήLilli thank so much!!!
ΔιαγραφήΣϊγουρα με το γαλατάκι και το βούτυρο γάλακτος θα έγινε απίθανος ο χαλβάς σου Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου είναι γλύκα σου λέω!!!!!!
ΔιαγραφήΘα θυμίζει γαλακτομπούρεκο (την κρέμα του) ο χαλβάς αυτός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα και πιο πλούσια από τη γνωστή χαλβαδο-εκδοχή! :)
Γαλακτομπούρεκο δεν θα το έλεγα.....αλλά είναι υπέροχος!!!
ΔιαγραφήΠολύ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτόν τον διαφορετικό χαλβά, που δείχνει πολύ ιδιαίτερος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Λιλάκι, καλό απόγευμα!
Να τον φτιάξεις Ελενάκι......θα σου αρέσει!!
ΔιαγραφήΛίλα μου φαίνεται υπέροχος!!!Είμαι σίγουρη πως είναι νοστιμότατος!Θα τον δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Ελένη μου φιλιά πολλά!!!
ΔιαγραφήΒουτυράτο χαλβαδάκι Λίλα μου γιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρη μου γιαμ γιαμ!!!
ΔιαγραφήΑλλιώτικος χαλβάς ιδιαίτερα για αυτούς που αγαπούν πολύ το γάλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία καλή μου είναι πεντανόστιμος!!!
ΔιαγραφήΩραίος χαλβάς Λίλα! Φαντάζομαι νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒήτα μου είναι υπέροχος, σε ευχαριστώ!!!
Διαγραφήθαυμάσιο, έχω φτιάξει χαλβά... αλλά απλό... ωραίος φαίνεται ο δικός σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαμπρινή μου να τον δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήΈχω καιρό να τον κάνω με γάλα Λίλα μου, και τώρα μου τον θύμησες ... με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια θύμηση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.
Πηνελόπη μου αχ αυτές οι συνέπειες!!!!!!
ΔιαγραφήΔεν έχω ξαναφτιάξει ποτέ τέτοιο χαλβά! Ούτε ήξερα ότι γινόταν κιόλας εδώ που τα λέμε... Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να τον φτιάξω έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Σελκουθ να τον δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!!!
ΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερος ο χαλβάς σου Λίλα μου, θα μου αρέσει πολύ νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!!
ΔιαγραφήΔεν γνώριζα οτι μπορούμε να βάλουμε γάλα στο χαλβά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω, οπωσδήποτε!!
Φιλιά!
Στεκ\λλάκι μου να είσαι καλά, φιλιά!!!
ΔιαγραφήΤο σιρόπι του χαλβά το φτιάχνω με γάλα εδώ και πολλααααα χρόνια, με κανελογαρύφαλλα και φλούδα λεμονιού και πράγματι γίνεται το κάτι άλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πάω να φτιάξω ένα μια και με τον θύμισες??!!
Μπέτυ μου αλήθεια....φαντάζομαι τη νοστιμιά του!!!
Διαγραφήπρέπει να ειναι τέλειος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει κανει η κουμπάρ αμου παρομοιο και μου εχει πει τα καλυτερα!!!!
Mαργαρίτα μου να την ακούς την κουμπάρα .είναι τέλειος!!!
ΔιαγραφήΘα τον φτιάξω, μου άρεσε πολύ. ΄Ολα τα υλικά του είναι υπέροχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατώ βέβαια τη συνταγή και σ' ευχαριστώ πολύ.
Φιλάκια.
Ελένη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
ΔιαγραφήΜμμμμμμμμ! Είναι ωραιότατος Λίλα μου, με υπέροχα υλικά ...μια νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κική μου να είσαι καλά, φιλιά πολλά!!!
ΔιαγραφήΤρελαίνομαι για χαλβά!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNoτούλα μου να τον φτιάξεις τότε τον συγκεκριμένο....θα σε ξετρελλάνει!!
Διαγραφή