Απίστευτο ορεκτικό ιδανικό για μεζεδάκι αλλά και για το Πάσχα!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια φέτα
250 γραμμάρια κίτρινα τυριά
4 αυγά
3 φλιτζάνια γάλα
8 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι. Βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά! Ανακατεύουμε καλά και αλατίζουμε με προσοχή. Ρίχνουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και δοκιμάζουμε να δούμε το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στην κρέμα.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε στα δυο κατά μήκος. Το λαδώνουμε καλά και βάζουμε στην άκρη 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα των τυριών. Διπλώνουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και βάζουμε τα ρολάκια σε καλά λαδωμένο ταψί. Τα λαδώνουμε από πάνω πολύ καλά με πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου μια ώρα και μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά!
Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από μέρες και να τα φυλάξετε άψητα στην κατάψυξη. Τα βγάζετε 1 ώρα πριν και τα ψήνετε όπως περιγράφεται πιο πάνω!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Mμμμμ φαίνονται υπέροχα!! Είναι μια ιδανική λύση για κάτι γρήγορο στη στιγμή (αν είναι έτοιμα στην κατάψυξη). Φαντάζομαι ότι θα γίνονται επίσης και στο τηγάνι αφού τα περάσεις από το αβγό και τη τριμμένη φρυγανιά (κοινώς πανάρισμα)!! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
Καλό Σ/Κ
Μμμμμμμμ τέλειες οι φλογέρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλούυυυ αααααααα θα σου πάρω χεχε
Φιλάκια
Καλό ΣΚ
Λαχταριστά, νόστιμα και σούπερ λύση....!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστά! Κάνω και εγώ αλλά με μια ελαφριά μπεσαμέλ. Με κρέμα από σιμιγδάλι δεν έχω δοκιμάσει! Ωραία ιδέα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες οι φλογέρες, τρώγονται μετά μανίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Δε λέμε ποτέ όχι σε ζυμαράκια, φύλλα και τυράκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦλογέρες έχω φτιάξει μέχρι τώρα μόνο με κιμά ή γλυκές με μήλο.
Φιλενάδα δεν σε προλαβαίνω στις νοστιμιές σου, τι θα γίνει με σένα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ένα κέρασμα πιο νόστιμο από το άλλο!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!
Nόστιμα φαίνονται θα τα δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται τραγανότατες και είμαι βέβαιη ότι θα είναι και γευστικότατες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιμιγδαλένια κρεμούλα τύπου μπεσαμέλ??? Ονειρο πρέπει να είναι και θα γίνουν σε κάποιο από τα προσεχή μας τζέρτζελα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλούρες!
πωωωωω....ζημιές μας κάνεις βραδιάτικα! Ότι έχει τυράκι και φυλλαράκι, γίνεται αυτόματα και αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ..
υπέροχα!! με κρέμα σιμιγδαλιού η γιαγιά μου έφτιαχνε μπουγάτσα, αλλά μας την έφτιαχνε κι ως αλμυρή κρεμούλα με τυράκι, λιποθυμώ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόλαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό δω μας ξελιγώνεις με τις φλογέρες σου κι από κει μας πετάς στη μούρη το συκαλάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήέτσι για να δέσει το γλυκό...
τί να σου πω μεσημεριάτικα...!!!!!!!
Γιαμ-γιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά υπέροχες οι τυρένιες φλογέρες!!!!
Ευχαριστούμε πολύ !!!
Πολλές καλησπέρες!!!
:))
Αν δεν νήστευα θα τα έφτιαχνα αμέσως. Λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες οι φλογέρες σου φαίνονται.. θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποχή απο τα γαλακτομικά, αλλά μετά την Ανάσταση σίγουρα θα τιμήσω μια καλή τυρόπιτα ή φλογερίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές Λίλα μου, και με υγεία στην Ανάσταση σας εύχομαι.
R.K
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις δοκίμασα εχθες και εγινε πανικός!
Απλα απίθανες.
Στο μόνο που θα τολμήσω να πω ότι είναι υπερβολή είναι η ποσότητα της γέμισης σε κάθε φύλλο.
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν, την ποσότητα την κανονίζεις ανάλογα, απλώς εμείς είμαστε λιχούδηδες στο σπίτι!
Διαγραφή