Αφού η νηστεία καλά κρατεί ελάτε να φτιάξουμε ένα αρωματικό χταποδάκι.
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι μέχρι 1200 γραμμάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
4 κόκκους μπαχάρι
6-7 λιαστές ντομάτες
200 ml χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι, του βγάζουμε το δόντι και το βάζουμε μόνο του στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να αχνιστεί και να βράσει με τα υγρά του.
Όταν σωθεί ο ζωμός του χταποδιού το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Στην κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε και το χταποδάκι.
Αφού τσιγαριστεί καλά, το σβήνουμε με το κρασάκι.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, ρίχνουμε μέσα τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο και τις λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο.
Αφήνουμε το χταποδάκι να βράσει καλά και να χυλώσει η σαλτσούλα του.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο νεράκι τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και περιμένουμε να γίνει το χταπόδι.
Σερβίρουμε στο πιάτο μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα και το χταποδάκι.
Σερβίρουμε το χταποδάκι μόνο του σαν μεζεδάκι για ούζο.
Αν μας αρέσει αδειάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και το χταπόδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι μέχρι 1200 γραμμάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
4 κόκκους μπαχάρι
6-7 λιαστές ντομάτες
200 ml χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι, του βγάζουμε το δόντι και το βάζουμε μόνο του στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να αχνιστεί και να βράσει με τα υγρά του.
Όταν σωθεί ο ζωμός του χταποδιού το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Στην κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε και το χταποδάκι.
Αφού τσιγαριστεί καλά, το σβήνουμε με το κρασάκι.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, ρίχνουμε μέσα τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο και τις λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο.
Αφήνουμε το χταποδάκι να βράσει καλά και να χυλώσει η σαλτσούλα του.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο νεράκι τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και περιμένουμε να γίνει το χταπόδι.
Σερβίρουμε στο πιάτο μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα και το χταποδάκι.
Σερβίρουμε το χταποδάκι μόνο του σαν μεζεδάκι για ούζο.
Αν μας αρέσει αδειάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και το χταπόδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ε ρε τι μου κανεις τωρα πωπω λιχουδιες το θελω και εγω ε
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ πεντανοστιμο φαινεται! καλη εβδομαδα με χαμογελα πολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή την εβδομάδα θα το κάνω οπωσδήποτε!!! Αρέσει και στα κορίτσια μου το χταπόδι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο, κι αφού έχει και λιαστή ντομάτα...τι να λέμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τσαχπινιά με τις λιαστές ντομάτες εκτιμήθηκε δεόντως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή βδομάδα!
Νομιζες ότι δεν θα πάρω μερίδα απο το δικό σου γιατί έχουμε και εμεις παρόμοιο σήμερα? απατάσαι!!!! θα το τιμήσω δεόντως και μάλιστα με μεγάλη μερίδα !!! χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!
σε φιλώ πολύ πολύ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ !!!
αυτό το φαγητό πάει σίγουρα για μεγάλη βδομάδα...αλλά θα προσθέσω και λιαστή ντομάτα αυτή τη φορά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλοβδομαδιάτικο φαγητό από τα πιο νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλού, στείλε και κατά δω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια βάζουμε το μακαρονάκι στο χταποδάκι μέσα...άκου λέει!!!
Σμουατς!
Νοστιμότατο φαγητάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αγαπημένο φαγάκι! Το κολπάκι με τις λιαστές ντομάτες καταγράφεται:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο...χταποδάκι από δω...καλαμαράκια από κεί..την γεμίσαμε με φαγάκια την εβδομάδα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!