Το ρολό κοτόπουλο είναι η αδυναμία του γιού μου, όμως τα έτοιμα έχουν πολλά λίπη και πέτσες και γενικώς απεχθάνομαι ότι είναι τυλιγμένο και δεν μπορώ να δω τι έχει μέσα! Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω εγώ το ρολό, η δοκιμή πέτυχε, η νοστιμιά ήταν ανεπανάληπτη και γι αυτό σας το παρουσιάζω. Μην το φοβηθείτε, είναι πιο εύκολο απ'ότι φαίνεται!
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά
10 περίπου φέτες μπέϊκον
τυρί (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ή τυρί του τόστ)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μουστάρδα
ελαιόλαδο
σπάγγο μαγειρικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μέσα έξω και το τοποθετούμε με το στήθος κάτω πάνω στον πάγκο μας, ή στο ξύλο κοπής.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την πέτσα κατά μήκος της ραχοκοκκαλιάς!
Mε προσοχή κι επιμονή αφαιρούμε λίγο λίγο το κρέας από τα κόκκαλα, φροντίζοντας να μένει το κοτόπουλο ολόκληρο, σπάμε όπου χρειάζεται το κόκκαλο αλλά δεν κόβουμε το κρέας!
Στις φτερούγες βέβαια δεν αφαιρείτε το κάτω κόκκαλο, οπότε τις κόβουμε εκεί και τις βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες!
Μόλις βγάλουμε όλα τα τα κόκκαλα απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω πάνω στο ξύλο κοπής.
Βάζουμε επάνω το μπέικον και το τυρί, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα.
Με πολύ προσοχή και χρησιμοποιώντας την πέτσα για να το ρολάρουμε, τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δυο ώρες. Το τσιμπάμε με πιρούνι στη μιάμιση ώρα για να δούμε αν βγάλει υγρά, που σημαίνει οτι θέλει κι άλλο ψήσιμο. Καλό είναι στην πρώτη ώρα να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.
Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες.
Σερβίρουμε με τις πατατούλες και λευκό παγωμένο κρασάκι.
Ο γιόκας μου είπε οτι είναι η ωραιότερη συνταγή που έχω φτιάξει μέχρι τώρα,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΩΡΑΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑ Χ 2
ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΕΡΑ!!!!!
Μπραβο λιλα μου,την καλυτερη δουλεια εκανες...και σιγουρα ειναι νοστιμοτατο δεν χωραει αμφιβολια..καλη σου μερα και καλη εβδομαδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά στο κουράγιο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο πρέπει να έγινε!
Μπράβο Λιλού, θα κεραστώ από το δικό σου γιατί με το ξεκοκκάλισμα του πτηνού έχω τσακωθεί εδώ και χρόνια....δεν έχεις ιδέα για τι μακελειό μιλάμε..χαχααχα!!!
Καλή εβδομάδα Λιλού μου!
Μα τι χρυσοχέρα είσαι εσύ, δεν το συζητάω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθισες και ξεκοκκάλισες όλο το κοτόπουλο?? Το αποτέλεσμα πάντως πρέπει να σε αποζημίωσε και με το παραπάνω!
Με βλέπω να παίρνω την Εφη αλά μπρατσέτα και να σου ερχόμαστε, εγώ ως γνωστόν έχω δηλώσει τεμπέλα σε ξεκοκκαλίσματα και λοιπά δύσκολα αθλήματα:P
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο, Λίλα! Και σίγουρα είναι πολύ νοστιμότερο από τα έτοιμα ρολά.Κι έτσι όπως το ξερόψησες...μμμμμμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου Λιλάκι χασάπαρε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα κατάφερες παααααάρα πολύ καλά !! όπως φαίνεται θα βάλω το πουλμανάκι και θα πάρω το Λενιώ με το Εφάκι και θα ερθουμε να δοκιμάσουμε την νοστιμιά σου γιατί εμένα δεν με βλέπω να πετυχαίνω ετσι ωραία το ξεκοκκάλισμα !!!!
καλή βδομάδα Λιλού μου !!!!!!
Δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ αν και κάποιος φίλος μου μου έχει πει ότι είναι η πρώτη φορά να γίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το συζητάμε ότι είναι το καλύτερο!!
Καλή εβδομάδα.
Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και επιπλέον θέλει υπομονή και επιμονή!!! Το κάνεις όμως να φαίνεται εύκολο και έτσι θα το δοκιμάσω γιατί κι εμάς μας αρέσει αλλά για τον ίδιο γνωστό λόγο δεν το αγοράζω έτοιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
αγαπημένο το κοτόπουλο και ως ρολό ακόμη περισσότερο, τυχερός ο κανακάρης που έχει μανούλα που κάνει όλα τα χατήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παραδέχομαι, κι εγώ κάπως διστάζω. Όχι από τεμπελιά, αλλά το ωμό κρέας κόβεται δύσκολα και πρέπει πιστεύω να έχεις και πολύ καλό μαχαίρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά σιγά όμως και με επιμονή όπως λες, σίγουρα δεν είναι κι ακατόρθωτο!
Καλό μήνα κι από μένα, με το καλό κι η άνοιξη! :)
Οπωσδήποτε είναι πιο υγιεινό και πιο νόστιμο από τα έτοιμα ρολά, το ξεκοκάλισμα όμως....άσε δεν την κατέχω την τέχνη του χασάπη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα με πολλά νόστιμα φαγητά!!
Πολύ απλό το έκανες να φαίνεται! Έχω κάνει και εγώ ρολό αλλά όχι με ολόκληρο το κοτόπουλο, με πάνω κάτω την ίδια γέμιση! Ωραιότατο και νοστιμότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhandmade x2 έτσι πρέπει να αρχίζουν οι εβδομάδες...ωραία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓωγούλα μου είναι πεντανόστιμο όντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφάκι κεράσου όσο θέλεις!!!!Να σου ξεκοκαλίσω και καμιά 10αριά να σου στείλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενά κι μου ελάτε και θα σας κάνω δωρεάν επίδειξη χασαπικής!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSimonmad σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου ναι, γέμισε το πούλμαν και ελάτε για να σας μυήσω στην τέχνη του χασάπη! Μετά το ντεκουπάζ το ντεχασαπαζ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου ναι την πρώτη φορά μέχρι να βρεις τα σημεία έχει μια δυσκολία, μετά είναι ευκολάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου σου το λέω, είναι πιο εύκολο από ότι δείχνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ μου σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe dark chef καλό μήνα και σε σένα και ευχαριστώ για την επίσκεψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου ως γνωστόν εγώ όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνα μου σε ευθχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ανατομία ενός κοτόπουλου. Ή χασάπης ή ανατόμος. δεν μπορεί, κάτι από τα δυο θα είσαι.Πως το κάνεις και φαίνεται τόσο εύκολο;
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνω με οσα εγραψες για το ετοιμο ρολο κοτοπουλο!δεν εχω παρει ποτε!το κανεις να φαινεται τοσο ευκολο στις φωτο σου και ετσι θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! κοτοπουλάκι μου! Το λατρεύω..μόλις τώρα έφαγα για βραδινό μισό σάντουιτς με κοτόπουλο βραστό και μαρούλι!Στείλε με ..διακτινισμό κανένα πιάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΛΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!
Τέλειο!!! Και το χώρισες και μόνη σου, μπράβο Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Φαντάζομαι με ένα κοφτερό μαχαίρι το ξεκοκάλισμα θα είναι εύκολο, γιατί αλλιώς μου φαίνεται βουνό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου.
Καλημέρα Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κοτόπουλο γεμιστό ειναι καταπληκτικό !!!
και το έκανες να φαινεται πολύ έυκολο μπράβο σου!!
Τρελαίνομαι κι εγώ για ρολό κοτόπουλο! Μήπως αυτό να μου φτιάξεις όταν έρθω;;; Χα,χα, άντε να δω πότε θα έρθω Λίλα μου επιτέλους! Κατεβαίνω Τολό αλλά πάντα κάτι τυχαίνει και δεν προλαβαίνω μέσα σε ένα σαβ/κο. Το Πάσχα πάντως θα είμαι κάτω, θα μιλήσουμε να βρεθούμε είτε έρθω είτε έρθετε, ναι; Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως φτιάχνω μικρά ρολάκια από φιλέτο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται ξεκοκκάλισμα)Αλλά πραγματικά πόσο πιο νόστιμο γίνεται από αυτά που πουλάνε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSimply delicious!=P
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως τα κατάφερες και το έκανες έτσι στο ολόκληρο κοτόπουλο? χειρουργικές κινήσεις :0)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Λίλα πολύ ωραίο είναι.
Εγώ συνήθως το κάνω με φιλέτο κοτόπουλο και το κάνω ρολάκι.
Καλό απόγευμα
Βρε τσακάλι μέχρι και το κοτόπουλο ξεκοκάλισες;;; Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλά αυτό θα πει δημιουργία μπράβο σου Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν παίρνω ποτέ ολόκληρο κοτόπουλο, γιατί δεν υπάρχει κανείς να φάει άλλα μέρη εκτός από στήθος, αλλά θυμάμαι που είχα κάνει δώρο στην μητέρα μου ένα νυστέρι και το χρησιμοποιούσε για το τέλειο ξεκοκκάλισμα. Το είχε διαδόσει και στις φιλενάδες της και ξεπούλησε ο Μπακάκος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια δουλειά έκανες και ευχαρίστως θα δοκίμαζα ένα κομμάτι, αλλά είμαστε μακρυά. Τι να γίνει;
Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη.
Δύσκολο φαίνεται...το ξεκοκάλισμα αλλα ίσως είναι μέχρι να πάρει κανείς το κολάι....!!φιλάκια Λίλα μου
ΑπάντησηΔιαγραφή