ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ωμά ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού σπόρους κόλιαντρου
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καυτερή
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1/2 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβύθια. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε μέσα σε καθαρή πετσέτα. Τη διπλώνουμε και αρχίζουμε να τρίβουμε τα ρεβύθια για να ξεφλουδιστούν όσα περισσότερα γίνεται. Σόδα εγώ δεν βάζω, δεν το βρίσκω απαραίτητο και σαν περίεργη που είμαι μετά την καταλαβαίνω στην γεύση!!!!!Αφαιρούμε τα φλούδια με τα χεράκια μας και αφήνουμε τα ρεβύθια στην άκρη.
Στη συνέχεια βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην λιώσουν.
Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά στο γουδί και τα κοπανάμε αλύπητα...(εμένα μόλις μου είχε έρθει το χαρτί της περαίωσης και είχα τον Παπακωνσταντίνου στο μυαλό μου....εσείς σκεφτείτε όποιον θέλετε, αν δεν έχετε κάποιον πρόχειρο βάλτε την πεθερά σας στο γουδί!!)
Ρίχνουμε σκόρδο και κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά.
Σωτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τον χυμό και νεράκι να τα σκεπάσει.
Βράζουμε για 10 λεπτά και μέχρι να πιούν το ζουμάκι και να μείνουν με μια χρυσή σαλτσούλα.
Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε με μέτρο λόγω των μπαχαρικών!
Βγάζουμε τα ρεβύθια από το τηγάνι και μέσα στο λαδάκι ψήνουμε μερικές πιτούλες για σουβλάκια ή και αραβικές!
Απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Η συνταγή σου Λιλού μου φαίνεται τέλεια και βέβαια θα είναι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ρεβύθια εγώ δε τα τρώω χιχιχι που να με χτυπάς αλύπητα, που να μ'έχεις νηστική μια εβδομάδα ..... χιχιιχιχιχιχιιχ
Μάκιααααααααααααααααααααα
Καλημέρα Λιλάκι! Τρελλαίνομαι για τα ρεβύθια..με κάρυ δεν τα εχω δοκιμάσει ακόμα αλλά τώρα το έβαλα στο πρόγραμμα! Ευχαριστώ για τη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Ρεβυθια εφαγα πρωτη φορα πριν 2 χρονια και εχει γινει το αγαπημενο μου οσπριο.. θα τα δοκιμασω κι ετσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
με τα ρεβύθια έχω μια παράξενη σχέση....αλλα μου αρέσουν και άλλα όχι...δοκιμάζω πάντα όμως για να ξέρω ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει αυτή η διαφορετική πρόταση και θα την δοκιμάσω, καλημέρες Λιλίτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό με άρωμα ανατολής. Θα το φτιάξω και πολύ σύντομα μάλιστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
με κάρυ τα μαγειρεύω αλλά με ζουμάκι, έτσι δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά δείχνουν τέλεια, ιδιαίτερα με τις πιτούλες είναι δελεαστικά, να'χα λίγα τωρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγω σήμερα ρεβίθια είχα προγραμματίσει για ανάρτηση, τυχαίο;
Τέλεια η συνταγή σου, θα τη φτιάξω οπωσδήποτε, την αντιγράφω αμέσως:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον η συνταγή σου. Ξεφεύγει από τη συνηθισμενη γεύση των ρεβιθιών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουλού μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήεμείς στα ρεβύθια λέμε ναι,αλλά στο κάρυ...δεν...
Πάω να βάλω ρεβυθάκια στο νερό μιά που λυσσάξατε όλες με δαύτα...
σμουυυαατςςςς σου...-:))
Στα ρεβύθια λέω...."όχι μαμά, θα φάω κάτι στο κυλικείο του Χημείου".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά πριν χίλια χρόνια!
Έλα όμως που έκανα πέρσυ ρεβυθάδα Σιφνέϊκη!!
Τι κατάντημα!!
Ίσως με τον δικό σου τρόπο και τα μπαχαρικά να είναι ενδιαφέροντα, τα παρεξηγημένα από μένα στραγάλια (έτσι τα λέω).
Έχω ένα φλυτζάνι και θα τα δοκιμάσω!
Απο τα καλύτερα μου φαγητά,τα ρεβύθια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι δεν τα εχω ξαναφάει,βρίσκω παρα πολύ ενδιαφέρουσα την συνταγή,και θα τα δοκιμάσω σίγουρα..Μπράβο Λιλάκι ,με τα ωραία σου!!!
ρεβυθια με καρυ τέλεια γεύση!!λεω ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπίτι μας δε μαγείρευε ποτέ η μαμά,εγώ τη νοστιμιά τους ως παντρεμένη την ανακαλυψα!
Σόδα τους βάζω,μα όχι πολύ...τα ξεπλενω πολύ καλά και βέβαια δε χρειάζονται καν ξεφλούδισμα...
Mα τί πάθατε όλες με τα ρεβίθια σήμερα.....κι εσύ και η Γαστεροπλήξ τα τιμήσατε δεόντως!! Μου αρέσουν πάρα πολύ και τα προτιμώ απ΄όλα τα όσπρια!!! Τη συνταγή σου τη βρίσκω ιδιαίτερα δελεαστική......την επόμενη φορά αυτήν θα φτιάξω μια και μου αρέσουν τα πικάντικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Εγώ είμαι το κορίτσι που ψάχνεις στην εισαγωγή της συνταγής σου, αυτό με τα πικάντικα και τις νοστιμιές λέω:P
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που έχει κάρυ θα μου αρέσει!!
Πάω να μελετήσω και τις υπόλοιπες συνταγές, δεύτερη βδομάδα χωρίς ιντερνετ όσο να ναι μια στέρηση την έχω πάθει!
Φιλιά Λιλάκι!!
Ωραία ιδέα... αλλιώτικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσουμε και θα ενημερώσουμε!
Λές εεε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσω..φαίνονται πολύ ωραία!
Φιλάκια Λιλάκι!
Από παιδί τα ρεβύθια ήταν το αγαπημένο μου όσπριο και μετά οι φακές... Με τόσα μυρωδάτα μπαχαρικά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ, οπότε η συνταγή καταγράφεται για όσο το δυνατόν πιο άμεση εκτέλεση :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μείγμα των μπαχαρικών σου μύρισε από δω κάτω.Πρέπει να είναι υπέροχο.Είναι και νηστίσιμο και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς δεν τα τρώω τα ρεβίθια, ελπίζω κάποια στιγμή να φάω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελλαίνομαι για ρεβύθια, και η συνταγή μ΄ενθουσίασε. (την προηγούμενη εβδομάδα κατεβήκαμε στα μέρη σας, στον Μοριά δηλαδή. Τέλεια!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Λίλα με τα λιλά σου. Τα ρεβύθια μου αρέσουν πολύ και το κάρι επίσης. Δες και τη δική μου -της περιοχής μου-εκδοχή στο blog μου. Μου στέλνεις λίγο λιλά να ταιριάζει με τα σκουλαρίκια μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα γράψω, με μικρή καθυστέρηση ελπίζω, ότι τα έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα και έγιναν πολύ ωραία. Το μόνο που δεν έβαλα καυτερή πιπεριά γιατί θα έτρωγε και ο μικρός μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιοτατα φαινονται Δεν ηξερα οτι γινονται και ετσι.Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφή