Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΪΚ



Ένα εκπληκτικό κέικ γεμάτο με το άρωμα του πορτοκαλιού!
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά γλυκού  σόδα
3/4  κουταλιά γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα βουτύρου
1/2 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
4 κούπες άχνη ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσσο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν έχουμε μίξερ με κάδο, βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ μέσα στον κάδο και χτυπάμε με τον αναδευτήρα πρώτα σε σιγανή ταχύτητα για να ανακατευτούν καλά και μετά στη δυνατή για 3 λεπτά να αφρατέψουν.
Αν δεν έχουμε χτυπάμε τα υλικά με τη σειρά του κέικ λίγα λίγα.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα με σούστα 25 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά και δοκιμάζουμε με ξύλινη οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε.
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Κόβουμε οριζόντια το κέικ σε δυο δίσκους και το γεμίζουμε με την κρέμα βουτύρου.
Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο δίσκο και γλασάρουμε.
Για να φτιάξουμε την κρέμα βουτύρου χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και μόλις αφρατέψει το μίγμα ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά το πορτοκάλι προσέχοντας να μη μας γίνει πολύ ρευστό. Ρίχνουμε και το ξύσμα ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Για το γλάσο ρίχνουμε σε μπολ την άχνη και ρίχνουμε το χυμό κουταλιά κουταλιά μέχρι να πήξει το γλάσο μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

24 σχόλια:

  1. Τέλειο!!!Ζουμερό και αρωματικό!!!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοσχοβολιστό το κέικ σου Λίλα!Καλημέρααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεσπέσιο!!! μιαμ μιάμ !!
    Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας...
    Εχω και πορτοκάλια απο παραγωγό της Άρτας...
    Ευχαριστούμε Λίλα!!
    Να εχεις μια υπέροχη Κυριακή σαν το
    μυρωδάτο και υπέροχο σου Κέικ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ μούρλια ήταν!!! Ότι πρέπει για το καφεδάκι μου!!!
    Όταν μπορέσεις έλα κι απ' το blog μου, σου έχω βραβείο...

    φιλάκιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι λαχταριστο που ειναι και πινω καφε και πολυ θα ηθελα ενα κομματι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο γλυκάκι Λίλα μου ευχαριστώ για το κέρασμα!
    Μόλις μπορέσεις πέρνα από το blog μου σου έχω ένα βραβείο.
    φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμ...!!!ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωωω...το λιγουρευτηκα....και τι ωραία γεμιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο ότι πρέπει για να γλυκάνει τον πόνο της μεσούλας μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξινίζει; Αμα ξινίζει θέλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to portokalaki kanei to keik mosxomuristo kai polu geustiko!mprabo polu vraio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oreo keik me to glaso tou!telio!tha dokimasti amesa.
    kalo sou vradi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πωπωπωωω!!! Τι ζουμερό,μοσχομυριστό και πεντανόστιμο κεικ είναι αυτό!!
    Αχ ζήλεψα!
    Καλή εβδομάδα,φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαίνεται πολύ καλό! Αφράτο και αρωματικό από το πορτοκάλι! Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλό. Μέχρι εδώ μυρίζει το πορτοκάλι.....
    Πολύ μου αρέσει.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαχταριστό το κέικ Λίλα, και αφράτο-αφράτο!
    Γειά στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πεθαίνω γι'αυτά τα γεμιστά κεκάκια και το δικό σου είναι λαχταριστό.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και πορτοκαλένιο,
    και γεμιστό,
    και αφράτο,
    και με γλάσσο!!!
    Έλεος... πρωί-πρωί γλυκειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ωωωωωωωωω....γλασαρισμένο κεικάκι...απ'τα αγαπημένα μας...
    ( μόλις το δει ο άλλος πάλι θα με τρέχει...)

    σμουυυαατςςςςςςς σου κοριτσάρα μου..-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λιλάκι έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο αλλά με γεύση λεμονιού και ήταν υπέροχο, φαντάζομαι λοιπόν αυτό που είναι με πορτοκάλι πόσο πιο ωραίο θα είναι !μιαμ μιαμ μιαμ !!!!!! γεια στα χεράκια σου !!!

    φιλια πολλά πολλά και καλή βδομάδα Λιλούκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λαχταριστό,φαίνεται νοστιμότατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πω,πω, πόσο θα μου αρέσει αυτό! Έγραψες πάλι Λίλα χρυσοχέρα μου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ειμαι νεα στην παρεα σας-γραφω το πρωτο μου σχολιο.Υπεροχο κεικ που θα δοκιμαστει γρηηηγορα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!