Μικρά σοκολατένια και αφράτα γεμιστά γλυκάκια!
Τα έφτιαχναν οι γυναίκες των Άμις στην Αμερική και όταν οι άντρες τα έβρισκαν στο κουτί του δεκατιανού αναφωνούσαν whoopie!!! κάτι σαν το δικό μας γιούπι!!!!
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 μεγάλο αυγό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. σκόνη κακάο
1 1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γλ. αλάτι
250 ml ξινόγαλα
Για τη γέμιση
150 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. άχνη ζάχαρη
βανίλια
3-4 κ. σούπας γάλα
Για το γλάσσο
150 γρ. άχνη
3 κ. σούπας σκόνη κακάο
2-3 κ. σούπας χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έχουμε ανακατέψει σε άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με το ξινόγαλα.
Το μίγμα πρέπει να είναι σφιχτό για να μην απλώνουν τα pies.
Σε λαμαρίνα βάζουμε λαδόκολλα και βρέχοντας συνεχώς ένα κουτάλι αδειάζουμε κουταλιές από το μίγμα πάνω στη λαδόκολλα, αρκετά αραιά τη μια από την άλλη γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Στην επιφάνεια θα κάνουν μικρά σκασίματα και όταν τα πατάμε θα είναι σφιχτά.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο για τη γέμιση να αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την άχνη.
Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά η άχνη στο βούτυρο.
Γεμίζουμε ανά 2 τα whoopie pies με μια κουταλιά γεμάτη από την βουτυρόκρεμα.
Για το γλάσσο ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά χλιαρό νερό μέχρι να υγρανθούν καλά αλλά να μην είναι πολύ ρευστό το γλάσσο και τρέχει.
Ρίχνουμε λίγο γλάσσο σε κάθε γλυκάκι και αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με λίγη τρούφα.
Εγώ την βουτυρόκρεμα την χώρισα σε δυο μέρη, μισή λευκή και μισή με κακάο.
Το ίδιο έκανα και με το γλάσσο, τα μισά με λευκό και τα υπόλοιπα με σοκολατένιο.
Είναι πανεύκολο γλυκάκι, ιδανικό για καφεδάκι με φίλους αλλά και για παιδικό πάρτυ.
Την συνταγή την βρήκα εδώ
Υπέροχα τα γιούπι σου.Παίρνω τα δύο με επικάλυψη σοκολάτας και φεύγω.Ευχαριστούμε για την συνταγούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια, θα πάρω ενα από το καθένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήγιούπι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ σήμερα γιατί δε βρήκα κανά δυό στο κουτί του δεκατιανού μου; ε;
γλυκά φιλάκια σαν τα γιούπι σου!!!!!!
γιούπιιιιι!!!!!!!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήγιούπιιιιι...γιούπιιιι...
ΑπάντησηΔιαγραφήέτσι μου ρχεται να βάλω το καπελάκι και τη ποδίτσα μου,όπως οι Αμις και να τα φτιάξω..
αλλά επειδή η πλανεύτρα μου κλείνει το μάτι για βουτιά,λέω να τα αφήσω από βδομάδα που θα είμαι Αθήνα...
σμουααααατςςςςςςς..
( άσχετο: τα βλήτα σου του απαίχτου !!!)
ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ βουτάω ένα απ' όλα!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Λιλού
υπεροχα φαινονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιούπι!!!!! Τέλεια τα γιούπι σου!! Δεν αντέχω θα δοκιμάσω ένα....... νά αυτό με τη σοκολάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Πειρασμός σκέτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από ένα ωραιότατο γλυκάκι μεταξύ κέικ και μπισκότου, εγώ έμαθα και λίγα πράγματα ψάχνοντας στο νετ για τους Άμις (για τους οποίους ομολογώ ότι δεν είχα ξανακούσει) και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, πολύ ωραίο και το όνομα της συνταγής! :)))