Από Πλαίσιο μεταφόρτωσης |
Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο και μυρωδάτο φαγάκι
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολωμού
2 κουταλιές μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε την μουστάρδα, το λεμόνι και βουτάμε μέσα τα φιλέτα αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
Από Πλαίσιο μεταφόρτωσης |
Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά.
Βουτάμε μέσα στη φρυγανιά τα φιλέτα και τα πατάμε καλά να κολλήσει η κρούστα επάνω τους!
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά!
Την συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού, με μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και με γλώσσες.
Το αποτέλεσμα δίνει ένα ελαφρύ γεύμα αλλά πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Από Πλαίσιο μεταφόρτωσης |
Λιλάκι, πολύ ωραία η εκδοχή του σολωμού σου!Εγώ επειδή μου αρέσει πολύ το φτιάχνω με μυρωδικά και χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και ξύσμα, αλλά με τη φρυγανιά έτσι όπως το βάζεις δεν το είχα δοκιμάσει!οπότε θα δω κι αυτή την εκδοχή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αμφιβάλλω πως θα είναι ΤΕΛΕΙΟ φαγητό .... αλλά δεν τον τρώω τον άτιμο τον σολωμό :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Μου αρέσει ο σολωμός σε όλες του τις εκδοχές και αυτή που προτείνεις με τη μουστάρδα είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η προσέγγιση με τα μυρωδικά, ο σολωμός είναι λιπαρός και του χρειάζεται η όμορφη μυρωδιά, κράτα μεριδούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο βραδινό έχει ψάρι....δεν ξέρω τι γιατί θα πάω για ψώνια μετά τη δουλειά....αν βρω όμως σολωμό μμμμμ έχω να πω :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
χχχ
σλλλουρππππππ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, φανταστικός φαίνεται.Και τον αγαπάω τον σολωμό εγώ!Θα το δοκιμάσω σίγουρα και θα σ' ενημερώσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Μου αρέσει πολύ ο σολομώς και εκτός από τα μυρωδικά που θα του δίνουν υπέροχο άρωμα, η φρυγανιά θα κάνει την κρούστα τραγανή, ενώ από μέσα θα είναι μαλακός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα! Θα την εφαρμόσω σύντομα!
Φιλιά!
σολωμός έ..???
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό το ψαρά σου υποθέτω...
εμ βέβαια..όποιος έχει τα γένεια ,έχει και τα χτένια..
( πέτα τα γένεια και κράτα τα χτένια...θα μας χρειαστούν...)
σμουαααααααατςςςςςςςςς
νόστιμο και πολύ μυρωδάτο!!!! το σολομό τον αγαπάμε αλλά τον αποφεύγουμε συστηματικά καθώς ο τρόπος που μεγαλώνει δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος, κρίμα κι είναι πολύ νόστιμο ψάρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ...ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα ωραία συνταγή! Τραγανή κρούστα γύρω από το ψαράκι ακούγεται τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο. Θα το φτιάξω και στη κρούστα αντί για δυόσμο θα προσθέσω ένα μυρωδικό για ψάρια που έφερα από το Λονδίνο, το οποίο ακομα και μόνο του δίνει πολύ ωραία γεύση στα ψαρικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Λιλάκι μου.
Το εφτιαξα και εγινε τέλειος! Απίθανη γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εψησα στην προτελευταία σκάλα του γκριλ.
Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!!!!!!
Καταπληκτική συνταγή, την φτιάχνω κάθε βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ !!!
Έφη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Διαγραφή