Προσθήκη λεζάντας |
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 νεροπότηρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
αλάτι πιπέρι
2 περίπου κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο
Σε σκεύος βαθύ για να χωράει το κοτόπουλο αδειάζουμε το γάλα, ρίχνουμε το κάρυ το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε το κοτόπουλο και αφού το στραγγίσουμε το βάζουμε στο μπολ. Το φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες φροντίζοντας να γυρίσουμε το κοτόπουλο πλευρά για να μαλακώσει και να ρουφήξει γάλα παντού.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το σουσάμι και την παρμεζάνα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και όπως είναι με το γάλα περνάμε τα κομμάτια ένα ένα από την φρυγανιά.
Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλά, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το κοτόπουλο.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 40 λεπτά γυρίζοντας το στο ενδιάμεσο και μετά δυναμώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό!
Απολαμβάνουμε με σαλάτα, πατάτες και παγωμένη μπύρα!
Κοτόπουλο μπορείτε να πάρετε ολόκληρο κομμένο σε παϊδάκια, μπουτάκια κομμένα στα δυο αλλά γίνεται υπέροχο και το στήθος κομμένο σε μπουκίτσες!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Λίλα μου η συνταγή αυτή είναι σούπερ τη φτιάχνω κι εγω χωρίς το σουσαμάκι ...το οποίο μου αρέσει ιδιαίτερα και θα προσθέτω από δω και πέρα στο συγκεκριμένο φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου.Πολλα φιλάκια!!!
Αλέκα
Και πανε και στο φούρνο; Μπραβο βρε Λίλα, αυτή είναι συνταγή! Η κόρη μου θα ξετρελαθεί και θα σε χιλιοευχαριστεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήMiam miam,,,αχ ο άντρας μου δεν τρώει κοτόπουλο τί θα κάνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κάνω για μένα και τις φίλες μου ίσως???
Φιλάκιααα Λιλααά!
Λίλα πολύ ωραία συνταγή. Και το ότι γίνονται στο φούρνο χωρίς πολλά λάδια είναι ακόμα καλύτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου. Θα την δοκιμάσω μια και το κοτόπουλο το τρώμε αρκετά κι εσύ έδωσες ωραία ιδέα.
Φιλιά
Ωραίο φαγάκι Λιλού :) θα έρθω μια μέρα να μου το φτιάξεις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μ' αρέσει πολύ το κοτόπουλο πανέ και η συνταγή σου Λίλα μου έχει το πλεονέκτημα του ψησίματος στο φούρνο.. Τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μου αρέσει που είναι στο φούρνο. Θα το φτιάξω κάποια στιγμή γιατί κοτόπουλο τρώμε αρκετά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, ξέχασα! Με γεια η καινούρια εμφάνιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήμιαμ, μιάμ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, καλό Σ.Κ
Λίλα τέλεια η συνταγή σου!Επειδή αποφεύγουμε τα τηγανητά, είναι ό,τι πρέπει! Απλά μια απορία, το γάλα σε τι ακριβώς βοηθάει?Δεν το έχω ξαναδεί έτσι, μαλακώνει το κοτόπουλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
μμμμ ! σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAλέκα μου σε ευχαριστώ, δοκίμασε το σουσαμάκι και την παρμεζάνα, κάνουν τη διαφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα το κοτόπουλο πανέ είναι η αδυναμία μας και έτσι το τρώμε χωρίς τύψεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύα ευτυχώς εμείς το τρώμε το κοτοπουλάκι όλοι! Μπορεί έτσι να του αρέσει και του άντρα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάριον αυτό είναι το ατού της συνταγής, το ψήσιμο στο φούρνο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου έλα εσύ και θα σου φτιάξω οτι θέλεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου σ'ευχαριστώ, φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήbigmama σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου αρέσει το νέο λουκ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ μου να βάλω παγωμένη μπυρίτσα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά μου το γάλα βοηθαέι στο να μείνει το κοτόπουλο αφράτο και να μην στεγνώσει. Επίσης επειδή δεν χρησιμοποιώ αυγό χρησιμεύει στο να κολλήσει στο κοτόπουλο η φρυγανιά! Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο αφράτο και νόστιμο είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου κόπιασε, σερβίρω και παγωμένη μπυρίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα καλησπέραα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κοτοπουλάκι το έκανα σήμερα!!
Το συνόδευσα με ντοματοκεφτέδες και χτυπητή υπέροχος συνδιασμός!
Τα συγχαρητήρια όλων παρακαλώ...μαμάς,αδερφής και του άντρα μου,,δεν ξετρελάθηκε με την ιδέα του κοτόπουλου...αλλά έφαγε και του άρεσε!
Ένα μεγάλο μπράβο από όλους!!!
Μας αρέσουν τα πανέ. Αν ειναι και στο φούρνο, ακόμα καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήEva μου σας ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια είμαι πολύ χαρούμενη που σας άρεσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου κι εγώ λατρεύω τα πανέ, αλλά στο φούρνο το τρώμε άφοβα!
ΑπάντησηΔιαγραφή