Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πικάντικες γαρίδες σε φύλλο καταϊφι




Με το mini laptop μια αναρτησούλα για να καλωσορίσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
200 γραμμάρια φύλλο καταίφι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό από 2 πορτοκάλια
αλάτι πιπέρι
Για την σάλτα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές μέλι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι και τις ουρίτσες.
Τις βάζουμε σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας σε μπολ όλα τα πιο πάνω υλικά.
Τις βάζουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.



Ξαίνουμε καλά το φύλλο και το μοιράζουμε σε τόσα ματσάκια όσα και οι γαρίδες.
Απλώνουμε ένα ματσάκι και βάζουμε επάνω μια γαρίδα.
Την τυλίγουμε με το φύλλο και την τοποθετούμε πίσω στο πυρέξ με τη μαρινάτα.

Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε όλες τις γαρίδες. Με πινέλο αλείφουμε καλά το φύλλο με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε μέσα τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο νεράκι. Όταν σωθούν τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα.
Βγάζουμε τις γαρίδες από το φούρνο και τις σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

24 σχόλια:

  1. Προτότυπη παρουσίαση και η σαλτσούλα φαίνεται νοστιμότατη.

    Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο! πολυ πρωτοτυπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφορετική παρουσίαση. Μπράβο Λίλα. Πολύ καλό.

    Καλή μεγαλοβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Λίλα ωραία ιδέα για μπουφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιλού μου τέλεια συνταγή και πρωτότυπη.
    Πολλά πολλά φιλιά
    Καλή Μεγαλοβδομάδα :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μπράβο Λίλα.

    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα μου, οι γαρίδες σου μπορεί να φαίνονται στη φωτογραφία νόστιμες, αλλά εμείς που τις φάγαμε κιόλας :) χι χι μπορούμε να βεβαιώσουμε πως ήταν απίθανες!!! Καλό Πάσχα σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρήνη29/3/10 13:36

    Άψογες οι γαριδούλες. Κοιτάζουν προς Κίνα μεριά (έχω μια συνταγή που τις τυλίγουν με ένα είδος νουντλς) και μου κλείνουν τη ματάρα τους να τις δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικά πρωτότυπη συνταγή Λίλα μου!! Πανέμορφη φωτογράφιση!
    Δίνει «άλλον αέρα» στην ανάρτηση :)
    Φιλιά πολλά
    Καλή Μ. Εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα τις δοκιμάσω και θα επανέλθω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφέρον και μας αρέσουν πολύ οι γαρίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη συνταγή και φωτογραφία!!!!
    Μπράβο Λίλα!!!
    Καλό Πάσχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτι τέτοιες δημιουργίες είναι για ολο το χρόνο και όχι μόνο για την Σαρακοστή.
    Αντιγράφεται και κρατιέται αρχείο για κάπως αργότερα.
    Καλή Μεγαλοβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ααααααα, μα εσείς κυρία μου είσαστε πρωτοτυπότατη, όπως είπαν και οι λοιποί προλαλήσαντες:))
    Καλή Μεγαλοβδομάδα Λιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φοβερές οι γαρίδες έτσι! Θα γίνονται και τραγανές με το κανταίφι! Επίσης τα μπαχαρικά θα δίνουν τέλεια γεύση!
    Καλή μεγάλη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περιέργεια έχω να τη δοκίμαζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με τέτοιες συνταγές όχι μόνο καλωσορίζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν θέλουμε και να τελειώσει...
    Καλή συνέχεια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/3/10 09:08

    καλημερα Λιλα και καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε, τη συνταγη σου θα την φτιαξω μολις ερθουν τα παιδια μου , η κατερινα μου ειπε οτι εινε φανταστικη . jeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλοι έγραψαν τα καλύτερα πριν από μένα. Είναι πραγματικά πολύ ωραία τούτη η συνταγή σου Λίλα. Και τώρα καθώς πεινάω, ώρα δύσκολη του μεσημεριού, μου φαίνεται ακόμη πιο νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. προσκυνώ!φοβερή συνταγή και παρουσίαση!!!

    καλημερούδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ για την πολύ ωραία συνταγή για καταιφι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!