Με το mini laptop μια αναρτησούλα για να καλωσορίσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
200 γραμμάρια φύλλο καταίφι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό από 2 πορτοκάλια
αλάτι πιπέρι
Για την σάλτα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές μέλι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι και τις ουρίτσες.
Τις βάζουμε σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας σε μπολ όλα τα πιο πάνω υλικά.
Τις βάζουμε στο ψυγείο για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.
Απλώνουμε ένα ματσάκι και βάζουμε επάνω μια γαρίδα.
Την τυλίγουμε με το φύλλο και την τοποθετούμε πίσω στο πυρέξ με τη μαρινάτα.
Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε όλες τις γαρίδες. Με πινέλο αλείφουμε καλά το φύλλο με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε μέσα τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με λίγο νεράκι. Όταν σωθούν τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα.
Βγάζουμε τις γαρίδες από το φούρνο και τις σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή Μεγάλη Εβδομάδα.
Προτότυπη παρουσίαση και η σαλτσούλα φαίνεται νοστιμότατη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα.
μπραβο! πολυ πρωτοτυπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ Μ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετική παρουσίαση. Μπράβο Λίλα. Πολύ καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μεγαλοβδομάδα!
Μπράβο Λίλα ωραία ιδέα για μπουφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλού μου τέλεια συνταγή και πρωτότυπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά
Καλή Μεγαλοβδομάδα :)))))
Πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μπράβο Λίλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Μεγάλη Εβδομάδα.
Λίλα μου, οι γαρίδες σου μπορεί να φαίνονται στη φωτογραφία νόστιμες, αλλά εμείς που τις φάγαμε κιόλας :) χι χι μπορούμε να βεβαιώσουμε πως ήταν απίθανες!!! Καλό Πάσχα σε όλους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογες οι γαριδούλες. Κοιτάζουν προς Κίνα μεριά (έχω μια συνταγή που τις τυλίγουν με ένα είδος νουντλς) και μου κλείνουν τη ματάρα τους να τις δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά πρωτότυπη συνταγή Λίλα μου!! Πανέμορφη φωτογράφιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔίνει «άλλον αέρα» στην ανάρτηση :)
Φιλιά πολλά
Καλή Μ. Εβδομάδα
Θα τις δοκιμάσω και θα επανέλθω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον και μας αρέσουν πολύ οι γαρίδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή και φωτογραφία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Λίλα!!!
Καλό Πάσχα!!!!
Κάτι τέτοιες δημιουργίες είναι για ολο το χρόνο και όχι μόνο για την Σαρακοστή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγράφεται και κρατιέται αρχείο για κάπως αργότερα.
Καλή Μεγαλοβδομάδα
Ααααααα, μα εσείς κυρία μου είσαστε πρωτοτυπότατη, όπως είπαν και οι λοιποί προλαλήσαντες:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Μεγαλοβδομάδα Λιλάκι!
Φοβερές οι γαρίδες έτσι! Θα γίνονται και τραγανές με το κανταίφι! Επίσης τα μπαχαρικά θα δίνουν τέλεια γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μεγάλη βδομάδα!
Περιέργεια έχω να τη δοκίμαζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τέτοιες συνταγές όχι μόνο καλωσορίζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν θέλουμε και να τελειώσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια :)))
καλημερα Λιλα και καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε, τη συνταγη σου θα την φτιαξω μολις ερθουν τα παιδια μου , η κατερινα μου ειπε οτι εινε φανταστικη . jeny
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι έγραψαν τα καλύτερα πριν από μένα. Είναι πραγματικά πολύ ωραία τούτη η συνταγή σου Λίλα. Και τώρα καθώς πεινάω, ώρα δύσκολη του μεσημεριού, μου φαίνεται ακόμη πιο νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήε..είσαι απίστευτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήπροσκυνώ!φοβερή συνταγή και παρουσίαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια :)
Ευχαριστώ για την πολύ ωραία συνταγή για καταιφι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή