Φαγάκι νηστίσιμο και νοστιμότατο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό θράψαλα μεγάλα
1 μέτριο καρότο σε κύβους
1 κούπα κομμένο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι- πιπέρι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
ρύζι καρολίνα μια κουταλιά της σούπας για κάθε θράψαλο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 νεροπότηρο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα κεφάλια από το σώμα και με μαχαίρι κόβουμε στο σημείο κάτω από τα μάτια.
Αφαιρούμε και το δόντι και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τα πλοκάμια, το καρότο, το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι με τον άνιθο.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
Παίρνουμε το θράψαλο, το καθαρίζουμε εσωτερικά και το πλένουμε.
Με προσοχή τα γεμίζουμε με τη γέμιση κατά τα 2/3.
Κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας και το νεράκι και μόλις πάρει βράση βάζουμε προσεχτικά μέσα τα θράψαλα.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό για να σκεπαστούν.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, δοκιμάζουμε τη σάλτσα, αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά με ανοικτό καπάκι για να σωθεί το ζουμάκι και να πήξει η σάλτσα.
Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι όχι μόνο στη νηστεία αλλά και σε όλες τις εποχές.
Λοιπόν για να μην λέω τα ίδια και τα ίδια χεχεχε ετοιμασέ μου μια μεριδούλα και θα έρθω το μεσημέρι να φάω :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μην σε χρεώνων συνέχεια courier χιχιιχι
Φιλούμπεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
αν σου πω ότι δεν ήξερα ότι τα καλαμάρια τα λένε και θράψαλα....έμαθα 2 πράγματα σήμερα,αυτό και τη συνταγή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες!!!
Καλημέρα!!δεν είχα σκεφτεί τη γέμιση με λαχανικά, να λοιπόν μια άλλη εκδοχή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά με τόσες χρυσοχέρες στα λινκ μας, αισθανόμαστε πασάδες στα Γιάννενα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μας!!
γεια στα χερια σου, ολο νοστιμιες εισαι λιλα μου !!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDELICIUS!!!ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΘΡΑΨΑΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑΚΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήnunca les he puesto arroz, me parece genial
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπω...σοκ έπαθα..πόσο μου αρέσουν...γειά στα χέρια σου Λουλούκα μου...σμουάτςςςς και
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΠΣΚ...
Στέλνω, στέλνω Μαρία μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία, κι εγώ θέλω, όχι πολύ, να ένα μόνο για την γεύση!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ, καλό Σ/Κ
Και λοιπόν......τα θράψαλα είναι ξαδέλφια με τα καλαμαράκια, μοιάζουν αλλά έχουν διαφορές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όμως εξίσου νόστιμα!
Ξανθή μου προσπαθώ να βάζω λαχανικά στα περισσότερα φαγητά για να είναι και πιο υγιεινά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστροσυμμορίτες - πασάδες καλημέρα και σε σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια καλή μια ανάποδη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθριν καθαρισμένα θράψαλα αν βρεις ακόμα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο προφίλ σου δεν ανοίγει, ποιό είναι το blog σου?
Ελενάκι μου καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήInma ευχαριστώ για τα σχόλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒιβίκα μου γλυκιά, όταν έρθεις θα σου φτιάξω μπόλικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλα μου μόνο ένα???? Όσο θέλεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ!!!ΟΥΠΣ!kathr4.syntages kai alla.ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή