Ένα γλυκάκι σκέτη γλύκα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας βούτυρο
1 αυγό
βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1/2 κούπας ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κούπας γάλα
1 αυγό
βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
120 gr σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
βανίλια
2-3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΙΚ
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.
Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το χυλό σε φόρμα που κουμπώνει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σκάρα και μόλις κρυώσει το χωρίζουμε οριζόντια σε δυο δίσκους.
ΚΡΕΜΑ
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια βράζουμε μέχρι να πήξει.
Χτυπάμε καλά το αυγό σε άλλο σκεύος και του ρίχνουμε σιγά σιγά την ζεστή κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Ξαναβάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και το βράζουμε για 3 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΛΑΣΟ
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την άχνη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά όσο ζεστό νερό χρειαστεί για να γίνει το γλάσο ρευστό και να μπορεί να στρωθεί πάνω στο κέικ.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε σε πιατέλα το τσέρκι της φόρμας και στον πάτο του στρώνουμε τον ένα δίσκο του κέικ.
Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν παγώσει καλά αφαιρούμε το τσέρκι και στρώνουμε από πάνω το γλάσο.
Αν θέλουμε στολίζουμε με φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα εποχής.
Μοιάζει δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
Η συνταγή είναι από το Betty Crocker's COOKBOOK που μου δάνεισε η φίλη μου η STACY και την ευχαριστώ πολύ!
Boston wow! & οι φραουλίτσες all the money!
ΑπάντησηΔιαγραφήAthens drooling:P
Bon appetit!:)
Λοιπόν!!!!!!!!!!!! για στείλε το μισό γλυκάκι παρακαλώωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες ΤΙ ΚΑΛΗ που είμαι;
Σου αφήνω το άλλο μισό χαχαχαχα :P
Αν και έχω διαθέσιμα όλα τα υλικά, για σήμερα τέλος. Έκανα το crumble, ένα αλμυρό και ένα ινδοκάρυδο. Αυτά για αύριο που η συμβία έχει "μάζωξη" για καφέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιτοειδή θα τα φτιάξει η ίδια.
Θέλω να πω κάτι για το crumble και στέλνω mail.
Καλό απόγευμα.
Λίλα έχω μια απίθανη ιδέα..... να ανοίξεις ένα ζαχαροπλαστείο στην περιοχή μας μπας και φάμε κάνα γλυκό της προκοπής!!! Συμφωνείς? Φιλάκια και κράτα κάνα κομμάτι για το Γρηγόρη και μένα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανονική τουρτίτσα! Την τυπώνω για να τη φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι νοστιμότατη!Ζηλεύουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMεγάααααλο κομμάτι για μένα παρακαλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ελπίζω στο κομμάτι μου να έχει πέσει παραπάνω σοκολατο-γλάσο!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
αυτο το γλυκο ειναι κολαση...και οι φραουλες σουπερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην τύπωσα και μπαίνει στα προσεχως!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Λίλα!!!
Ααααααααααααααχ.....ατιμη δίαιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να φάω μόνο τις φράουλες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να κρατήσω τη δίαιτα!
Λιλάκι το έχω δοκιμάσει και ξέρω απο πρώτο χέρι την νοστιμιά του!!! Μ¨ονο που στο δικό μου δεν είχε φραουλιτσες και ζήλεψα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου στέλνω μέιλ.
Φιλιά :))
na eixa ena tetoio tha tou eixa alaksei ta fota
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω 2 κομμάτια μεγάλα ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο είναι!!!!
Καλό 15 Αύγουστο να έχεις Λίλα!!!!
:))