ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αποφλοιωμένες γαριδούλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μισές από τις γαριδούλες.
Τις υπόλοιπες τις κόβουμε με το μαχαίρι σε 2 ή 3 κομμάτια.
Σε μπολ βάζουμε τις κομμένες γαρίδες, το μίγμα του μπλέντερ και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το τζίντζερ και το ούζο.
Ρίχνουμε αλεύρι κουταλιά κουταλιά και ζυμώνουμε.
Θέλουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή που να κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.
Μετά από μια ώρα το βγάζουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια σε μέγεθος.
Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα, με ουζάκι ή μπυρίτσα!
UPDATE 1:
Η φίλη μας η Πηνελόπη έφτιαξε τα κεφτεδάκια αλλά τα έψησε στο φούρνο. Διαβάστε στο σχόλιό της τις αλλαγές της και δοκιμάστε τα κι έτσι!
Εγώ σίγουρα θα τα δοκιμάσω!
Αααααααααααααα πάρα πολύ ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒουτάω και γαριδοκεφτέδες και φεύγωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Φιλιάαααααααααααααα
Οι γαρίδες που φτάνουν Λίλα μου στα Γρεβενά είναι τόσο λίγες που όταν τις βρούμε τις τρώμε όπως νάναι ...που να περισέψουν για να γίνουν κεφτέδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να τους φτιάξω και θα τους φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήφέρε ουζάκια, τέλειο το νιου λουκ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει για τις νηστείες που πλησιάζουν γρήγορα φέτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τους έχω συναντήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίοι μοιάζουν.
Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνουν, αλλά με κουρκούτι.
Θα πάρω μόνο έναν για δοκιμή. Πολύ γαρίδα έπεσε και είναι τίγκα στη χοληστερίνη.
Καλό βράδυ.
ΥΓ: Άψογο το new look!!!!
Αστεράκι να πάρεις γαριδοκεφτέδες, αφού τα σαρώνεις όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρά μου τους κεφτέδες τους έκανα με κατεψυγμένες γαριδούλες και έγιναν πεντανόστιμοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανδώρα μου να τους φτιάξεις, φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ μου φέρνω ουζάκια κι έρχομαι! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου γι'αυτό τους έφτιαξα χωρίς αυγά και τυρί γιατί μου αρέσουν για νηστεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσπιστε ωραίοι είναι και με κουρκούτι αλλά προσωπικά ότι έχει κουρκούτι με πειράζει στο στομάχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας αρέσει το νέο λουκ!
Μια σκέψη που έκανα βρε Λίλα... Λες να μπορώ να τους κάνω στο φούρνο (όπως κάνω και τα κλασσικά κεφτεδάκια με συνταγή της Κικίτσας και της μικρής Κουζίνας) τοποθετημένα πάνω σε λαδόχαρτο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το μπορώ το τηγάνι και ειδικά τον χειμώνα με το σπίτι κλειστό, μου έρχεται κάτι!
Θα δοκιμάσω και θα επιστρέψω.
Νοστιμότατοι φαίνονται έτσι κι' αλλιώς.
Πηνελόπη μου δεν το έχω κάνει για να το πω! Αν φτιάξεις ενημέρωσε να το βάλουμε στη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνοντα νοστιμότατοι και λαχταριστοί! Θα τους φτιάξω οπωσδήποτε, είναι και εύκολοι! Τι ωραία που το στόλισες το blog! Καλή εβδομάδα Λίλα μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήbigmama μου χαίρομαι που σου άρεσαν και τα κεφτεδάκια και το blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Και μόνο που ακούω γαρίδες, μου τρέχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαρίδα να΄ναι και την τρώω όπως να΄ναι...ακόμα και ωμή μου αρέσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)
χχχχ
Λίλα με τα λιλά σου, τέλειο το λιλόσπιτό σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τους γαριδοκεφτέδες, αν έχεις συνοδεία ουζάκι, για να ταιριάξει, έρχομαι......
Φιλιά :)))
Λιλάκι τι όμορφο που το έκανες λιλά το σπιτάκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τους γαριδοκεφτέδες... βρήκες το αδύνατο σημείο μου... κι αυτό είναι μείον μου;-)
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Kiki μου κι εγώ με τα θαλασσινά τρελλαίνομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύη μου και ουζάκι και τσιπουράκι! Κοπιάστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα χαίρομαι που σου αρέσει και το σπιτάκι μου και το φαγάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν Ε allora ωμές δεν έχω φάει αλλά μαγειρεμένες και κάθε μέρα να μου δώσεις τις τρώω!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ πρωτοτυπη ιδεα... θα εντυπωσιασει...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιστρέφω για να πω ότι τους έφτιαξα χθες βράδυ, με δύο μικρές προσθήκες, η πρώτη είναι 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη (γιατί φοβήθηκα μήπως δεν καταφέρω να τους πλάσω στο χέρι) και μια πιπεριά κόκκινη για χρώμα περισσότερο στο Multi επίσης μαζί με τα άλλα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆφησα, για 3/4 στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη και μετά τους έψησα στον φούρνο (προθερμασμένο) με αέρα σε 20 λεπτά ήταν έτοιμοι και πολύ νόστιμοι επίσης. Μαζί με σαλάτα πράσινη και πιτούλα που ήδη είχα, φτιάξαμε μεζεδάκι για φίλους που μας ήρθαν.
Λίλα μου, τι όμορφες αλλαγές είναι αυτές;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στα λιλά και στο ρομάντσο! Μπράβο!
Αλλά θα σε μαλώσω... Γιατί φιλενάδα μου, μεσημεριάτικα με ξελίγωσες πάλι; Μου αρέσουν πολύ οι γαρίδες και τρελαίνομαι για τους κεφτέδες! Μείνανε καθόλου κεφτέδες ή θα μου μείνω με τα σάλια στο στόμα;
Πολλά φιλιά!
Ω!!!!!ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΕΦΤΕΔΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΑ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ.ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΡΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ. :))))
ρε σκρουτζάκο ΕΛΕΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Λιλα,σημερα κιολας θα τους φτιαξω,εχω κατεψυγμενες γαριδες,φαινονται πεντανοστιμοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγια το καινουριο Λιλοσπιτο!!!!Ζουζουνελ η αλιως ΝΙΚΗ.
τελειο !!!!! ειπα να πειραματιστω και βγηκε απιστευτος μεζες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή