Μια νόστιμη και αρκετά ελαφριά τάρτα για το καφεδάκι μας και όχι μόνο
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
2-3 κουτ. σούπας νερό
3/4 κούπας μέλι
1 φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα
2 αυγά
2 βανίλιες
σταφύλια χωρίς κουκούτσια
Στο μεταξύ σε άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με το μέλι, τα αυγά, το γάλα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε μια ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Βάζουμε από πάνω το μίγμα με το ανθότυρο και το στρώνουμε με το κουτάλι. Παίρνουμε τα σταφύλια, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην τάρτα μια μια ρόγα με τη σειρά κυκλικά.
Ψήνουμε την τάρτα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά την ξεσκεπάζουμε και την αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Τρώγεται και ζεστή και κρύα, σκέτη ή με παγωτό βανίλια.
- Υλικά για την βάση της τάρτας
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
2-3 κουτ. σούπας νερό
- Υλικά για την γέμιση
3/4 κούπας μέλι
1 φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα
2 αυγά
2 βανίλιες
σταφύλια χωρίς κουκούτσια
- Εκτέλεση
Στο μεταξύ σε άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με το μέλι, τα αυγά, το γάλα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε μια ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Βάζουμε από πάνω το μίγμα με το ανθότυρο και το στρώνουμε με το κουτάλι. Παίρνουμε τα σταφύλια, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην τάρτα μια μια ρόγα με τη σειρά κυκλικά.
Ψήνουμε την τάρτα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά την ξεσκεπάζουμε και την αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Τρώγεται και ζεστή και κρύα, σκέτη ή με παγωτό βανίλια.
Γειά σου Λίλα με τις νοστιμιές σου!Πολύ ωραία πιτούλα, το ανθότυρο με τα σταφύλια πρέπει να κάνουν εξαιρετική παρέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ η τάρτα σου Λίλα, μου αρέσουν πολύ οι συνδυασμοί της!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα κιόλας:))
μμμμ!!! φαίνεται ωραία η τουρτίτσα σου Λιλάκι. Επειδή εγω όμως δεν είμαι σαν το αλλο μου ιντερνετικό μισό (βλέπε Ελενα) που λέει ότι τις αρέσουν οι συνδυασμοί, για πες μου σε παρακαλώ,το τυρί με τι αλλο μπορώ να το αντικαταστήσω???
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλούπες !!!!!!!!
Έχω τρελαθεί με την εμφάνηση...μου κάνει πολύ pop art!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ...
Τώρα για την γεύση δεν ξέρω αν δεν δοκιμάσω...για στείλε κανένα κομματάκι κ σε εμάς! χιχιχι
Έχω ...σχεδόν τα πάντα. Το ανθότυρο το πήρα αρχικά για τυρόπιτα, αλλά ήταν πολύ νόστιμο και έχει απομείνει...πολύ λίγο. Λέω να συμπληρώσω με Φιλαδέλφεια που το έχω πάρει για τσιζ κέικ ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μπελάδες με έβαλες :))
Υπέροχη η τάρτα σου Λίλα
Φιλιά
Καλό απόγευμα
@ Betty μου τέλειος συνδυασμός και η ιδέα μου ήρθε τσιμπολογόντας ανθότυρο με σταφύλια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι μου καλή εβδομάδα!!! Ευχαριστώ για το σχόλιο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου το σκέφτηκα πολύ και μου ήρθε ιδέα. Φτιάξε τη ζύμη ως έχει και μετά φτιάξε μια ελαφριά πατισερί. Βάλε τα σταφύλια σε τηγανάκι με βούτυρο και ζάχαρη να καραμελώσουν, βάλε την πατισερί στην ταρτιέρα και ρίξε τα σταφύλια από πάνω. Ψήστην και μετά πάρε με τηλέφωνο να μου πεις τι έγινε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPandora μου τα είπαμε, βάζεις το κοτόπουλο και βάζω την τάρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis να την φτιάξεις. Αν σου αρέσουν τα σκαλτσούνια με τον ανθότυρο και το μέλι και σου αρέσει και η δροσιά του σταφυλιού θα ενθουσιαστείς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοιμάζω ανάρτηση με τα στάδια παρασκευής του ανθότυρου. Μόλις μαζέψει η μανούλα αρκετό γάλα από τις κατσικούλες θα παρασκευαστεί ανθότυρο σπέσιαλ, εύκολα και γρήγορα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει παρα μα πάρα πολύ η εκδοχή που μου έδωσες αλλά όταν την φτιάξω μαλλον δεν θα μπορώ να σε πάρω γιατί θα την έχω φάει όλη και θα έχω σκάσει !!!!!!!! χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβερή μου ακούγεται με την πατισερι. σε φιλώ γλυκά !!!
Μου αρέσουν πάρα πολύ τα γλυκά με ανθότυρο και με τα σταφυλάκια δείχνει υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνθότυρο και μελάκι μαζί με σταφύλια? Πάει για δοκιμή αυτή η τάρτα οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρων συνδιασμός, θα πρέπει να είναι νοστιμότατη η τάρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ όμορφη πραγματικά. Κι' εγώ έχω μια μανία με τις τάρτες και τις πίτες γενικά. Αυτήν την γέμιση με ανθότυρο την έχω κάνει αρκετές φορές αλλάζοντας φρούτα και ντεκόρ. Δοκίμασε με βανίλιες, δαμάσκηνα καθώς και σύκα που είναι της εποχής. Ταιριάζουν επίσης πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή