Ακόμη κι αυτοί που δεν τρώνε κουνέλι έτσι μαγειρεμένο θα το φάνε να είστε σίγουροι.
Υλικά
1 κουνέλι γύρω στο 1,5 κιλό
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
500 ml χυμό ντομάτας (μισό φρέσκο και μισό συμπυκνωμένο)
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε μερίδες.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κουνελιού και τα γυρίζουμε μέχρι να ροδοκοκινίσουν.
Βγάζουμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και μέσα στο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν και ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρασί, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση βάζουμε μέσα το κουνελάκι.
Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κουνέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κουνελάκι να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί το ζουμάκι και να πήξει η σαλτσούλα.
Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή το καλύτερο με πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη.
μμμμμμμμμ μοσχομυρισε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κουνελάκι, το καημένο, όπως και να το φτιάξεις, είναι πάντα υγιεινό.Χωρίς την χολιστερίνη του,είναι πάντα σε πρώτη ζήτηση!1Κοπιάστε να φάμε τώρα.Ααα περιμένουμε και άλλους? Ε..τότε να περιμένουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πιστεύω να έμεινε και κανένα μεζεζάκι και για μένα. Έτσι για δοκιμή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ωραίο με αυτό τον τρόπο.
Εμείς δεν κάναμε ποτέ.
Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη....
Δεν έχω δοκιμάσει κουνελάκι ποτέ. Τα λυπάμαι έτσι που τα βλέπω και δεν έχω αγοράσει. Αυτό εδώ όμως με σακάτεψε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μοσχομύρισε.. και έχω μια πείνα.. και μια αδυναμία στα κοκκινιστα....μμμμμμμμμμμ στρώσε τραπέζι έρχομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ το έτρωγα το κουνελάκι και τώρα έχω αρχίσει και το λυπάμαι... Θα το έτρωγα όμως έτοιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ψαχασθενή μου όντως μοσχομυρίζει και το κύμινο ευωδιάζει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Panopti όντως πολύ υγιεινό το κουνέλι ως τροφή αλλά και πεντανόστιμο!
@ Σταύρο ελάτε εσείς και θα φτιάξω κι άλλο!!
@ Deli μου θα σου φέρω σε ταπεράκι τον Σεπτέμβρη γιατί αν μη τι άλλο τις καλλιτεχνικές φωτο τις οφείλω σε σένα!!
@ mama μου για σένα το τραπέζι μου είναι πάντα στρωμένο. Κοπιάστε!!
@ Κική μου έλα και θα το βρείς έτοιμο, το υπόσχομαι!!
Λαχταριστό το κουνελάκι σου! δεν χρειάζεται βέβαια να πω ότι στην Κρήτη είναι από τις πρώτες και αγαπημένες επιλογές, μια και οι περισσότεροι τα μεγαλώνουν οι ίδιοι... ωραιότατο όπως και να το φτιάξεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, παρόλο που δεν τρώω το κουνέλι... λυγουρεύτηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτρώσε τραπέζι και σου'ρχομαιιιιιιιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφή(Asteri)
Βetty μου κι εμείς μεγαλώνουμε κουνελάκια και κοτούλες και κατσικάκια και πολλά άλλα είδη που άλλα τρώγονται και άλλα όχι. Απλώς το συγκεκριμένο μας το έδωκαν πεσκέσι στο βουνό και η νοστιμιά του ήταν το κάτι άλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜatriga και που να το δοκίμαζες να έβλεπες. Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεροζυμαρούλα μου το πιάτο σου είναι μόνιμα στο τραπέζι μας, το ξέρεις. Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρω Λίλα μου και σ' ευχαριστώ kisses
ΑπάντησηΔιαγραφή(Asteri)
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου η συνταγή σου φαίνεται πολύ καλή!όταν μάλιστα είδα ότι περιέχει κύμινο τη λάτρεψα περισσότερο. Θα τη δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή είναι πεντανόστημη... Είμαι φοιτήτρια και τώρα αρχίζω να μαθαίνω να μαγειρεύω και στο site σας βρήκα ενδιαφέρουσες,απλές, νόστημες και εύκολες συνταγές... σύγουρα θα ξανα χρησημοποιήσω την ιστοσελίδα σας..!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! !!!
Διαγραφή