Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Χαλβάς με γάλα


Ένας χαλβάς διαφορετικός, πολύ πολύ εύγευστος και αρωματικός.

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
5 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα χωρίς βούτυρο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα το σιμιγδάλι. 
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και την ζάχαρη και τα βράζουμε. Μόλις το σιμιγδάλι ροδίσει καλά, το αδειάζουμε μέσα στο γάλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα και να κάνει φουσκάλες!!!
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και μετά τον αδειάζουμε σε φόρμα.



Την συνταγή την διάβασα σε τηλεπεριοδικό και έλεγε οτι ήταν από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκη.
Είναι ένα υπέροχο γλυκό τελείως διαφορετικό στη γεύση από τον συνηθισμένο χαλβά.
Χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά και βούτυρο γάλακτος.
Και ο γιος μου και ο άντρας μου ξετρελλάθηκαν!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Λίλα





50 σχόλια:

  1. Ειρήνη24/1/13 10:11

    Ωραίο μου ακούγεται μιας και τα σιρόπια δεν τα πολυσυμπαθώ. Η υφή του είναι σιμιγδαλένια ή κρεμώδης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρήνη μου η υφή του είναι σιμιγδαλένια αλλά η γεύση του είναι σαν κρέμας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιλα μου, σχετικα προσφατα εφτιαξα κι εγω χαλβα με γαλα, που τον ειχα δει σε ενα τουρκικο blog. Ειχα επιφυλαξεις, αλλα εγινε πραγματικα πολυ νοστιμος! Οπως λες διαφορετικος, με την δικη του προσωπικοτητα, αλλα πεντανοστιμος!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου είδες πόσο τέλειος είναι????

      Διαγραφή
  4. Στην Πόλη τον κάνουν έτσι, είναι πιο βελούδινος!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xριστέ μου τον βλέπω στη φωτογραφία και τον ΘΕΛΩ !! Τι να μου κάνουν οι φρυγανιές που τρώω τώρα;;; Χαχαχα καλημέρα Λίλα!
    υ.γ Νομίζω ότι είμαι μεγάλη φαν του ιστολογίου... έχω σκοπό να φτιάξω σύντομα πολλά από τα καλούδια που βρήκα εδώ μέσα! Σλουρπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

      Διαγραφή
  6. πολύ ωραία παραλλαγή Λιλάκι και με λιγότερα λιπαρά!! θα την τιμήσω δεόντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το έχω ακούσει και δεν το έχω τολμήσει. Μήπως;;;
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου αν δεν το τολμήσεις θα σε φιλέψω εγώ όταν με το καλό βρεθούμε!!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραία παραλλαγή του κλασικού χαλβά! Και μόνο που διάβασα ότι έχει γεύση σαν κρέμα, μου τρέξανε τα σάλια... Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου να τον δοκιμάσεις είναι τέλειος!!!

      Διαγραφή
  9. Σϊγουρα με το γαλατάκι και το βούτυρο γάλακτος θα έγινε απίθανος ο χαλβάς σου Λίλα μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου είναι γλύκα σου λέω!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Θα θυμίζει γαλακτομπούρεκο (την κρέμα του) ο χαλβάς αυτός!
    Ωραία ιδέα και πιο πλούσια από τη γνωστή χαλβαδο-εκδοχή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαλακτομπούρεκο δεν θα το έλεγα.....αλλά είναι υπέροχος!!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτόν τον διαφορετικό χαλβά, που δείχνει πολύ ιδιαίτερος!
    Φιλιά Λιλάκι, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον φτιάξεις Ελενάκι......θα σου αρέσει!!

      Διαγραφή
  12. Λίλα μου φαίνεται υπέροχος!!!Είμαι σίγουρη πως είναι νοστιμότατος!Θα τον δοκιμάσω!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βουτυράτο χαλβαδάκι Λίλα μου γιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλλιώτικος χαλβάς ιδιαίτερα για αυτούς που αγαπούν πολύ το γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημιουργία καλή μου είναι πεντανόστιμος!!!

      Διαγραφή
  15. Ωραίος χαλβάς Λίλα! Φαντάζομαι νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βήτα μου είναι υπέροχος, σε ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  16. θαυμάσιο, έχω φτιάξει χαλβά... αλλά απλό... ωραίος φαίνεται ο δικός σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου να τον δοκιμάσεις!!!

      Διαγραφή
  17. Έχω καιρό να τον κάνω με γάλα Λίλα μου, και τώρα μου τον θύμησες ... με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια θύμηση!!
    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου αχ αυτές οι συνέπειες!!!!!!

      Διαγραφή
  18. Δεν έχω ξαναφτιάξει ποτέ τέτοιο χαλβά! Ούτε ήξερα ότι γινόταν κιόλας εδώ που τα λέμε... Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να τον φτιάξω έτσι!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σελκουθ να τον δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!!!

      Διαγραφή
  19. Πολύ ιδιαίτερος ο χαλβάς σου Λίλα μου, θα μου αρέσει πολύ νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

      Διαγραφή
  20. Δεν γνώριζα οτι μπορούμε να βάλουμε γάλα στο χαλβά!!
    Θα το δοκιμάσω, οπωσδήποτε!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεκ\λλάκι μου να είσαι καλά, φιλιά!!!

      Διαγραφή
  21. Το σιρόπι του χαλβά το φτιάχνω με γάλα εδώ και πολλααααα χρόνια, με κανελογαρύφαλλα και φλούδα λεμονιού και πράγματι γίνεται το κάτι άλλο!
    Δεν πάω να φτιάξω ένα μια και με τον θύμισες??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέτυ μου αλήθεια....φαντάζομαι τη νοστιμιά του!!!

      Διαγραφή
  22. πρέπει να ειναι τέλειος
    Εχει κανει η κουμπάρ αμου παρομοιο και μου εχει πει τα καλυτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mαργαρίτα μου να την ακούς την κουμπάρα .είναι τέλειος!!!

      Διαγραφή
  23. Θα τον φτιάξω, μου άρεσε πολύ. ΄Ολα τα υλικά του είναι υπέροχα.
    Κρατώ βέβαια τη συνταγή και σ' ευχαριστώ πολύ.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

      Διαγραφή
  24. Μμμμμμμμμ! Είναι ωραιότατος Λίλα μου, με υπέροχα υλικά ...μια νοστιμιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου να είσαι καλά, φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  25. Τρελαίνομαι για χαλβά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Noτούλα μου να τον φτιάξεις τότε τον συγκεκριμένο....θα σε ξετρελλάνει!!

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails