Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Brownies απίστευτα!!!!!!!


Brownies, αλλά από αυτά που τα δαγκώνεις και κάνουν κρακ και μετά αρχίζουν να κολλάνε και γεμίζει το στόμα με σοκολάτα και δεν θες να τελειώσει η αίσθηση ποτέ...............ναι αυτά τα ΒROWNIES σας έχω σήμερα, δοκιμές και ξανά δοκιμές και τελικά πέτυχε...............αν βάλετε και λίγο παγωτάκι από πάνω τότε τελειώσατε.................μια συμβουλή μόνο.............φτιάξτε διπλή δόση οπωσδήποτε!!!!!



ΥΛΙΚΑ

115 γραμμάρια βούτυρο
228 γραμμάρια κουβερτούρα καλής ποιότητας
150γραμμάρια  ζάχαρη άσπρη
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
3 αυγά μεγάλα
βανίλια
80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 πρέζα αλάτι
3/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ κατάλληλο λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί!
Βγάζουμε το μπολ πάνω στο πάγκο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη (όχι, όχι δε θέλει καν μίξερ) και αφού κατέβει η θερμοκρασία προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν. 
Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, αλάτι και βανίλια και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.



Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες ή την τρούφα σοκολάτας!
Αν πήξει πολύ βρέχουμε ελάχιστα τον αυγοδάρτη με νεράκι.
Βουτυρώνουμε καλά (πολύ καλά) ένα πυρεξάκι (το δικό μου είναι 30 επί 25) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαρίζ βουτηγμένη σε νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (αέρα και αντιστάσεις) για 25 με 30 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή μια ξύλινη φουρκέτα όταν την μπήγουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε με καλή παρέα πάντα!!!!!
Φιλιά Λί Λά







10 σχόλια:

  1. Τα λόγια είναι περιττά διότι οι φωτογραφίες είναι πολύ εύγλωττες! Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω!! Όντως φαίνονται υγρά και σπογγώδη μέσα!!!!!!!
    Αυτό είναι το ιδανικό μπράουνι!!!

    Καλημέρα Λίλα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμ. τελικά νομίζω πως ο συνδυασμός δύο ή τριών ειδών σοκολάτας (όπως εδώ όπου βάζουμε και κουβερτούρα λιωμένη, και κακάο και σταγόνες σοκολάτας) είναι ένα μυστικό επιτυχίας. Και το καλό ψήσιμο φυσικά γιατί αν παραψηθεί το brownie, τσάμπα ο κόπος μας.
    Φαίνεται όντως να σου πέτυχε όπως πρέπει, με το καλό να το τσακίσετε στο σπίτι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι τι να λέμε τώρα...οι εικόνες μιλάνε πράγματι!! Τα μπράουνις είναι καταπληκτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαχταριστά, σοκολατένια και υπέροχα τα brownies που έφτιαξες Λίλα!
    Μ' αρέσει πολύ και ο τρόπος με τον οποίο τα περιγράφεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α πα πα πειρασμός! Δε φτάνει η περιγραφή, έχουμε και φωτογραφίες! Πάει χαθήκαμε, χιχι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πωπω λαχταριστο και σουπερ σοκολατενιο το μπραουνις!!! τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και με λίγο παγωτό βανίλια από πάνω, έτοιμη η σοκολατένια κόλαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ποτέ όχι σε αυτό το γλυκό! Αμαρτωλό...
    Πολλά φιλάκια (κι ας με κόλασες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/11/14 20:20

    σοκολατένιος πειρασμός!!! κόλαση!
    πως να το αρνηθείς.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!