ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια ανθότυρο
1 μάτσο σπαράγγια
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
3 αυγά
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το ανθότυρο και το ελαιόλαδο να αφρατέψουν.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομματάκια και κρατάμε τις κορυφές για ντεκόρ. Ρίχνουμε τα σπαράγγια στο μείγμα των αυγών και ανακατεύοντας. Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό χυλό. Ρίχνουμε τέλος το κεφαλοτύρι, αλάτι με μέτρο και πιπέρι μπόλικο!!!!
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ψωμιού και από πάνω βάζουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή μια ξύλινη φουρκέτα που θα μπήξουμε στο κέντρο!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Απολαμβάνουμε με καφεδάκι με φίλους, αλλά και με κρασάκι. Στο ψυγείο είχα και λίγη μορταδέλα αλλά τελευταία στιγμή την ξέχασα, νομίζω όμως οτι και λίγο μπέικον θα πηγαίνει τρελά!!!!
Λί Λά φιλιά!!!
Πολύ έξυπνος συνδυασμός υλικών!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ πρωτοτυπο και ευπαρουσιαστο ταυτοχρονα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Λιλα!
Καλό!!!! Πρωτότυπο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
καλημερα! καλο μηνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα υπέροχο φαίνεται θα το φτιάξω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η ιδέα σου και πρωτότυπη! Πιστεύω πως κέικ μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά με οτιδήποτε και αυτός είναι και ένας τρόπος να φάμε τα σπαράγγια και κάπως αλλιώς ή να αξιοποιήσουμε όσα δεν είναι πολύ φρέσκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως θα γινόταν ωραίο και με γιαούρτι αν δεν έχουμε ανθότυρο!
Καλό μήνα Λίλα!
Και μου θύμισες ότι πρέπει να πάρω σπαράγγια από το σούπερ μάρκετ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλέ δεν είπα το βασικότερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτα πανεύκολο και ανοιξιάτικο κεκάκι!
Αν τα σπαράγγια είναι φρέσκα είναι υπέροχα μέσα σε κέικ! Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση Λίλα! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Εύκολο και νόστιμο με όλα τα υλικά της εποχής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία που πάνε τα σπαράγγια με τα αυγά! Πρέπει να είναι νόστιμο το κέικ σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι βγαίνουν τα καλύτερα... απροετοίμαστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο κέικ και τα σπαράγγια το κάνουν της εποχής.
Φιλιά
Οι πειραματισμοί μπορεί να βγάλουν διαμαντάκια. Υποψιάζομαι ότι αυτό το αλμυρό κέικ είναι ένα τέτοιο! Πολλά φιλιά, το Πάσχα θα είμαι Ναύπλιο αν βρεις χρόνο θα χαρώ να τα πούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα θα ηθελα να ρωτησω τι μεγεθος πρεπει να ειναι το ταψακι? Σας ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Εύα, το έφτιαξα στη φόρμα του κέικ την μακρόστενη ή και του ψωμιού. Αν θες να το βάλεις στην στρογγυλή φόρμα του κέικ την κλασσική θα κάνεις διπλή δόση!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ για την απαντηση σιγουρα θα το φτιαξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφή