Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κέικ με σπαράγγια και ανθότυρο


Είναι περίεργο πώς μερικές φορές καθαρίζοντας το ψυγείο φτιάχνεις κατά λάθος ένα αριστούργημα!!! Αυτό συνέβη τις προάλλες που συνδύασα ένα ανθότυρο, μερικά σπαράγγια και λίγα αυγά.......αν σας αρέσουν τα πειράματα μπείτε στην κουζίνα!!



ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια ανθότυρο
1 μάτσο σπαράγγια
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
3 αυγά
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
1/2 κούπα ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το ανθότυρο και το ελαιόλαδο να αφρατέψουν.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομματάκια και κρατάμε τις κορυφές για ντεκόρ. Ρίχνουμε τα σπαράγγια στο μείγμα των αυγών και ανακατεύοντας. Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό χυλό. Ρίχνουμε τέλος το κεφαλοτύρι, αλάτι με μέτρο και πιπέρι μπόλικο!!!!
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ψωμιού και από πάνω βάζουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή μια ξύλινη φουρκέτα που θα μπήξουμε στο κέντρο!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Απολαμβάνουμε με καφεδάκι με φίλους, αλλά και με κρασάκι. Στο ψυγείο είχα και λίγη μορταδέλα αλλά τελευταία στιγμή την ξέχασα, νομίζω όμως οτι και λίγο μπέικον θα πηγαίνει τρελά!!!!

Λί Λά φιλιά!!!




16 σχόλια:

  1. Πολύ έξυπνος συνδυασμός υλικών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ πρωτοτυπο και ευπαρουσιαστο ταυτοχρονα!!!
    Καλημερα Λιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό!!!! Πρωτότυπο!!!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα υπέροχο φαίνεται θα το φτιάξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη η ιδέα σου και πρωτότυπη! Πιστεύω πως κέικ μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά με οτιδήποτε και αυτός είναι και ένας τρόπος να φάμε τα σπαράγγια και κάπως αλλιώς ή να αξιοποιήσουμε όσα δεν είναι πολύ φρέσκα.
    Νομίζω πως θα γινόταν ωραίο και με γιαούρτι αν δεν έχουμε ανθότυρο!
    Καλό μήνα Λίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μου θύμισες ότι πρέπει να πάρω σπαράγγια από το σούπερ μάρκετ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ δεν είπα το βασικότερο!!
    Απίστευτα πανεύκολο και ανοιξιάτικο κεκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν τα σπαράγγια είναι φρέσκα είναι υπέροχα μέσα σε κέικ! Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση Λίλα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο! Εύκολο και νόστιμο με όλα τα υλικά της εποχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία που πάνε τα σπαράγγια με τα αυγά! Πρέπει να είναι νόστιμο το κέικ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι βγαίνουν τα καλύτερα... απροετοίμαστα.

    Πολύ ωραίο κέικ και τα σπαράγγια το κάνουν της εποχής.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι πειραματισμοί μπορεί να βγάλουν διαμαντάκια. Υποψιάζομαι ότι αυτό το αλμυρό κέικ είναι ένα τέτοιο! Πολλά φιλιά, το Πάσχα θα είμαι Ναύπλιο αν βρεις χρόνο θα χαρώ να τα πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω τι μεγεθος πρεπει να ειναι το ταψακι? Σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Εύα, το έφτιαξα στη φόρμα του κέικ την μακρόστενη ή και του ψωμιού. Αν θες να το βάλεις στην στρογγυλή φόρμα του κέικ την κλασσική θα κάνεις διπλή δόση!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σιγουρα θα το φτιαξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!