Τα δοκίμασα σε ένα σπίτι στο Κρανίδι και ήταν τα ωραιότερα που είχα φάει ποτέ. Αφράτα αλλά και τραγανά, όχι πολύ γλυκά, βουτυράτα όσο πρέπει, λαχταριστά και πεντανόστιμα!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
800 γραμμάρια αλεύρι μαλακό Νο 2
1/2 κιλό ζάχαρη
400 γραμμάρια βούτυρο ή φυτίνη με άρωμα βουτύρου
1 ποτήρι κρασιού εβαπορέ αδιάλυτο
8 κρόκους αυγών
4 ασπράδια
5 βανίλιες
1/2 φακελάκι αμμωνία
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε λίγα λίγα τα αυγά.
Στο γάλα διαλύουμε την αμμωνία και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ζυμώνοντας με τα χέρια μας και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι που μπορεί να μην το πάρει όλο!!!
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη και μετά πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα προτιμάμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά τα πρώτα και μετά που θα κάψει καλά ο φούρνος ρίχνουμε συνέχεια ματιές να μην μας καούν.
Τρώγονται 5, 5 γι αυτό φτιάξτε διπλή δόση!!!
Καλή Επιτυχία
Φιλιά Λί Λά
ως εδω μυρισαν
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το ότι τρώγονται πέντε-πέντε γιατί μας το έγραψες τώρα??? Και μόνο που τα βλέπω καταλαβαίνω πόσο νόστιμα πρέπει να είναι! Καλές γιορτές εύχομαι με όμορφα, μοσχομυριστά μαγειρέματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Μεγάλη Εβδομάδα με τα γευστικά σου κουλουράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέτος δεν ξέρω αν θα προλάβω να κάνω και με στεναχωρεί λίγο. Αν προλάβω θα τα δοκιμάσω! Φιλιά Λίλα μου και ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς να μην τρώγονται 5-5 Λίλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότα..
Καλό Πάσχα!
Μου αρέσει πολύ η περιγραφή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς έτσι πρέπει να είναι τα πασχαλινά κουλουράκια!
Φιλιά!
Μου ακούγονται εξαιρετικά Λίλα μου! Καλό Πάσχα με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήάψογα... και του χρονου!! καλό Πάσχα!! με υγεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖηλεύω...Δείχνουν πολύ λαχταριστά..Καλή Ανάσταση, φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή