Μεζεδάκι για την Σαρακοστή σας έχω σήμερα................εύκολο, γρήγορο, πολύ εντυπωσιακό!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι περίπου στα 1200 γραμμάρια
2 δαφνόφυλλά
3 κόκκους μπαχάρι
2 κλαράκια σέλερυ
1 κρεμμύδι
Για το λαδολέμονο
ελαιόλαδο
λεμόνι
μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι του χταποδιού και ανοίγουμε την κουκούλα του.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και όλα τα υλικά εκτός του χταποδιού.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το χταπόδι.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει καλά.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά όλα.
Κόβουμε τα πλοκάμια δυο δυο, και το κεφάλι σε κομματάκια!!!
Παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού άδειο, το κόβουμε περίπου στη μέση και ανοίγουμε 3 τρύπες στον πάτο για να φεύγουν τα υγρά.
Με προσοχή βάζουμε τα πλοκάμια μέσα στο μπουκάλι περιμετρικά προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά.
Στο τέλος πιέζουμε το χταπόδι με ένα βάρος (εγώ πήρα ένα ποτήρι του νερού και το πάτησα με δύναμη) για να φύγουν όσα υγρά έχει το χταπόδι. Τυλίγουμε το μπουκάλι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει καλά (από κάτω βάζουμε ένα πιάτο να μαζεύει τα ζουμιά).
Όταν παγώσει καλά το βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε με ψαλίδι το πλαστικό μπουκάλι και με προσοχή βγάζουμε το ρολό χταπόδι στο πιάτο.
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Χτυπάμε καλά τα υλικά του λαδολέμονου και περιχύνουμε.
Καλή επιτυχία,
Καλά Κούλουμα,
Καλά να περάσετε!!!
Φιλιά Λί Λά
Θα τιμηθεί ιδιαιτέρως Λίλα! Καλά Κούλουμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά τα σπάς εισαι θεα το θελω
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά τα σπάς εισαι θεα το θελω
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο Λίλα! Καλές Απόκριες και καλά Κούλουμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως το είπες, απλό και εντυπωσιακό!! Καλές Απόκριες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια στείλε κι από δω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές Αποκριές!!
Έτσι να βγαίνουν οι μεζέδες οι φοβεροί ...καλό τριήμερο ^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπο!!! Καλή Σαρακοστή!!
ΑπάντησηΔιαγραφή