Μια παραδοσιακή συνταγή θα φτιάξουμε σήμερα, αρωματικό, ζουμερό κουνέλι.
ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1200 έως 1500 γραμμάρια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1/2 κεφάλι σκόρδο με τη φλούδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
1/2 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλιές σούπας αποξηραμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι.
1 κουταλάκι γλυκού corn flour
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
Στύβουμε τα λεμόνια και με τις λεμονόκουπες περνάμε το κουνέλι.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να ζεσταθούν.
Σωτάρουμε το κουνέλι μόνο του μέχρι να ροδίσει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ένα τέταρτο περίπου, ανοίγουμε και βλέπουμε αν έχει το φαγητό υγρά, αν όχι συμπληρώνουμε νεράκι. Το ζητούμενο είναι να βράσει με τα υγρά του το κρέας για να μείνει ζουμερό και νόστιμο.
Σε περίπου 1 ώρα θα πρέπει να είναι έτοιμο.
Αραιώνουμε το λεμόνι με άλλο τόσο νερό και εκεί μέσα διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour.
Ρίχνουμε το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε πέρα δώθε να πάει παντού.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πήξει το ζουμάκι!!!
Σερβίρουμε με πατατούλες ή με πιλαφάκι!!!!
To baking powder γιατί το προσθέτεις στο λεμόνι και το νερό? έχει κι άλλες ιδιότητες εκτός από διογκωτικές?
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να γράψω corn flour!!! Να είσαι καλά!!!
Διαγραφήκαλά, μιλάμε σπαζοκεφάλιασα ε?!! :)
ΔιαγραφήΠεντανόστιμο το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάσω μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
Διαγραφήτέλεια.. ωραίο το κουνέλι!! και ριγανάτο.. μια χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαμπρινή μου χαίρομαι που σου άρεσε!!!
ΔιαγραφήΑχ κουνελάκι, κουνελάκι!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο και πολύ πιο υγιεινό από άλλα κρέατα, κι εμείς το τιμάμε συχνά-πυκνά, λόγω Κρήτης, με διάφορες παραλλαγές!
ΥΓ: Διόρθωσε στην εκτέλεση το μπέικιν γιατί παραμένει...
Μπέτυ μου είναι το μκουνελάκι υγιεινό πολύ, οι παραλλαγές χρειάζονται για να μην μας κουράζει η μονοτονία!
Διαγραφή... άκυρο, τώρα μόλις είδα ότι διορθώθηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου το διόρθωσα, ευχαριστώ!!!
Διαγραφήγεια σου Λιλού μου, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ριγανάτο το κουνέλι αν και το μαγειρεύουμε αρκετες φορες στο σπίτι μας, ιδιαίτερα η μανούλα. Η πρόταση σου σημειώνεται για να εκτελεσθεί άμεσα.!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά και καλό μεσημέρι
Μαρία μου λες αντί κοκκόρου να φτιάξω κουνελάκι???
ΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό αλλά τα κουνέλια του χασάπη δεν τα θέλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Ξανθή μου έχεις απόλυτο δίκιο. Εμείς βρίσκουμε κουνέλια ντόπια, παλιά είχαμε δικά μας αλλά ήταν πολύ δύσκολη η εκτροφή τους και τη σταματήσαμε, ίσως όμως ξαναπάρουμε ένα ζευγάρι!
ΔιαγραφήΣπέσιαλ φαγάκι μας μαγείρεψες σήμερα φιλενάδα, σέρβιρέ μου με τηγανιτές πατατούλες please!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Φιλενάδα μου σε φιλώ σταυρωτά.....μια τηγανιά πατάτες για σένα!!!!
Διαγραφήαγαπημένο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη μου χαίρομαι που σου άρεσε!!
ΔιαγραφήΛίλα μου τέλειο!!!!!Μια μεριδούλα θα την έτρωγα πολύ ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ελένη μου μόνο μία???? Φιλιά!!!
ΔιαγραφήΠαραδοσιακή και πολυ υγιεινη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίτα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΚουνελάκι ριγανάτο!!! Νοστιμιά!! Το κουνέλι είναι από τα πιο καλά κρέατα με το λιγότερο λίπος. Το έχουμε συνηθίσει στιφάδο, αλλά έτσι όπως το μαγείρεψες σήμερα, είναι πιο ελαφρύ. Ωραιότατο έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Ειρήνη μου μια αλλαγή από τα τετριμμένα είναι πάντα ευπρόσδεκτη!!!
ΔιαγραφήΜμμμμ..... μας άνοιξες την όρεξη!!!!!!! Θέλω κουνέλι επειγόντως!!!!!! Την καλημέρα μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Τετράδιο συνταγών, σε ευχαριστώ που πέρασες!!!
ΔιαγραφήΣούπερ το κουνελάκι (και οι τηγανιτές πατατούλες που το συνοδεύουν)! Το έχω δοκιμάσει μόνο στιφάδο, αλλά και το ριγανάτο σου δεν πάει πίσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήSundayspoon χαίρομαι που σου άρεσε το κουνελάκι!!!
ΔιαγραφήΞέρεις βέβαια ότι στην Κρήτη έχουμε τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση κουνελιών. Η συνταγή καταγράφεται γιατί είναι διαφορετική από τις δικές μας και θέλω να τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφή