Μια καταπληκτική συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι με γεύσεις και αρώματα ανατολής!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού καγιέν πιπέρι (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Σε τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος με ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αλευρώνουμε το συκώτι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές.
Προσέχουμε να μην μας καεί και να μείνει ζουμερό στο κέντρο!
Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τα κρεμμύδια και του πάει πολύ ο πουρές πατάτας!!!
Με αυτή την μέθοδο δεν τηγανίζουμε το συκώτι, απλώς το σωτάρουμε με τα κρεμμύδια και γίνεται μαλακό χωρίς πολλά λάδια!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Καλημέρα, Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία πρόταση με τα μπαχαρικά, ίσως έτσι να το δοκίμαζα το συκώτι! Ο πουρές του ταιριάζει πολύ και τα κραμμυδάκια ενισχύουν την πικάντικη γεύση του!
Φιλιά, καλό μήνα!
Πολύ καή πρόταση. Τό συκώτι εἶναι ἡ ἀδυναμία μας. Μᾶλλον σήμερα ἀντί γιά κοτόπουλο θ΄ ἀγοράσω συκώτια. :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, νόστιμο το συκωτάκι με τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια. Βελτιώνουν πολύ την γεύση του. Θα το φάνε και όσοι δεν έχουν και πολύ καλές σχέσεις μαζί του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Έχω πάρα πολύ καιρό να φάω συκωτάκι κι έτσι όπως το είδα τώρα το πεθύμησα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετική η πρότασή σου Λίλα και πολύ σπιρτόζικη!
Φιλιά!
Πολύ νόστιμο το συκωτάκι σου και μου έδωσες ιδέα για αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη κι εγώ που δεν πολυσυμπαθώ το συκώτι, θα δοκίμαζα το ανατολίτικο δικό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Λίλα μου πολύ ωραία πρόταση!Φαντάζομαι πόσο γεύση θα του δίνουν τα μπαχαρικά ,τα σκόρδα και τα κρεμμύδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Λίλα μου, μού θύμισες μαμαδίσιο συκώτι, γιατί μόνο στη μαμά μου το'τρωγα, αλλά μού δίνεις την ευκαιρία να "πάρω τα πράγματα στα χέρια μου πια".
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!! Έτσι το κάνω. Τα κρεμμύδια είναι πρόσφατη μου ανακάληψη, όταν είδα κάποιον σέφ να τηγανίζει την αθερίνα μαζί με κρεμμύδι. Το μόνο που κάνω όταν έχω χρόνο είναι να το βάζω στο γάλα μερικές ώρες με 1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο.
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία πρόταση και ιδιαίτερη, μπράβο Λιλή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή για το συκώτι,γιατί εδώ που τα λέμε γίνετε λίγο στεγνό άμα το ψήσεις σκέτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συκώτι είναι από τους πιο αγαπημένους μου μεζέδες. Πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήεμένα το συκώτι δε μου αρεσει με οποιοδηποτε τρόπο κι αν το μαγειρεψω...εχω ομως τον καλό μου που τρελαίνεται και γι'αυτο θα κρατησω τη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμμμ! Λατρεύω το συκώτι κι εσύ Λίλα μου το έκανες θαυμάσιο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή και τέλεια εκτέλεση!!!
Να ...τσιμπήσω λίγο;;
Από τα πιο δυναμωτικά μέρη του κρέατος το συκώτι, ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο! Προσωπικά το λατρεύω και μ'αρέσει που το πλούτισες με τόσα μυρωδικά! Θα το δοκιμάσω με τον τρόπο σου την επόμενη φορά που θα φτιάξω. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή