Ακόμη μια νηστίσιμη συνταγούλα, τόσο νόστιμη όμως που τρώγεται όλο τον χρόνο και ειδικά σαν καλοκαιρινό μεζεδάκι παρέα με παγωμένες μπίρες!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια μύδια κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπίρα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κάρυ
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κύμινο
1 κ. γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά μπίρα ανακατεύοντας με αυγοδάρτη μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα που να είναι αρκετά πηχτό για να κολλάει πάνω στα μύδια και να μην απλώνει στο τηγάνι.
Πλένουμε καλά τα μύδια και τα στραγγίζουμε από τα νερά.
Ένα ένα τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τινάζουμε.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Φροντίζουμε η φωτιά να μην είναι πάρα πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν από έξω και μείνουν άψητα από μέσα.
Αφήνουμε να ψηθούν καλά και να ροδίσουν και γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Συνολικά θα πάρει 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αν δείτε οτι απλώνει ο χυλός κατά το τηγάνισμα βάλτε λίγο αλευράκι παραπάνω.
Τρώγονται σκέτα αλλά και με μουστάρδα.
Η ποσότητα της μπίρας δεν αναγράφεται γιατί την ώρα που έβγαλα την πρώτη τηγανιά μπήκε ο σύζυγος στην κουζίνα, βούτυξε 5-6 μύδια, πήρε και το κουτάκι και το έσκασε. Είχα σκοπό να μετρήσω το υπόλοιπο της μπίρας για να υπολογίσω πόσο χρησιμοποίησα αλλά μάταιες ελπίδες.
Επιφυλάσσομαι να το διορθώσω στο μέλλον.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια μύδια κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπίρα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κάρυ
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κύμινο
1 κ. γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά μπίρα ανακατεύοντας με αυγοδάρτη μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα που να είναι αρκετά πηχτό για να κολλάει πάνω στα μύδια και να μην απλώνει στο τηγάνι.
Πλένουμε καλά τα μύδια και τα στραγγίζουμε από τα νερά.
Ένα ένα τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τινάζουμε.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Φροντίζουμε η φωτιά να μην είναι πάρα πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν από έξω και μείνουν άψητα από μέσα.
Αφήνουμε να ψηθούν καλά και να ροδίσουν και γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Συνολικά θα πάρει 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αν δείτε οτι απλώνει ο χυλός κατά το τηγάνισμα βάλτε λίγο αλευράκι παραπάνω.
Τρώγονται σκέτα αλλά και με μουστάρδα.
Η ποσότητα της μπίρας δεν αναγράφεται γιατί την ώρα που έβγαλα την πρώτη τηγανιά μπήκε ο σύζυγος στην κουζίνα, βούτυξε 5-6 μύδια, πήρε και το κουτάκι και το έσκασε. Είχα σκοπό να μετρήσω το υπόλοιπο της μπίρας για να υπολογίσω πόσο χρησιμοποίησα αλλά μάταιες ελπίδες.
Επιφυλάσσομαι να το διορθώσω στο μέλλον.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Φιλενάδα εγώ δεν νηστεύω, αλλά παίρνω όσα μύδια άφησε ο σύζυγος και εξαφανίζομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, δεν θα τα φάω όλα μόνη μου, θα δώσω και στον γιο μου που όταν τα φτιάχνω, δεν προλαβαίνει να δοκιμάσει άλλος άνθρωπος!!!
Φιλιά πολλάααα!!!
Ελενάκι μου βάζω τη φωτιά και φτιάχνω το κουρκούτι....κοπιάστε!!!
ΔιαγραφήΑ στο καλό σου μεσημεριάτικα, μου τρέξαν τα σάλια! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εγώ νηστεύω, ελπίζω να άφησε κανένα η Έλενα να προλάβω να δοκιμάσω...
Φιλιά...
Μπέτυ μου πέρνα να πάρεις την Έλενα κι ελάτε!!!
Διαγραφήεεεε..κορίτσια και για μένα και για μένα!!πραγματικά είναι υπέροχα!!!εφυγααααααααα ...φιλιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤάνια τρέχα να προλάβεις τα κορίτσια!!!!!
ΔιαγραφήΩραίο μεζεδάκι και εύκολο! Μια χαρά και για μπυρίτσα και για ουζάκι το καλοκαίρι -άντε να φύγει ο χειμώνας, τον βαρέθηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, φιλιά! :)
Κι εγώ θέλω να φύγει ο παλιοχειμώνας!!!!
ΔιαγραφήΠωπω!!!!!!!!!!!! Πως μου αρέσουν τα μύδια!!!!!!!!!! Μμμμμμ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!!!
Ελενάκι κι εγώ λατρεύω μυδιααααα!!!!
ΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ η πρόταση σου για το νόστιμο αυτό θαλασσινό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε. Φιλιά πολλά.
Στέλλα χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια!
ΔιαγραφήΑφήστε μου και μένα κανενα καλέ;; ολα θα τα φάτε;;; και μενα μου αρέσουν πολύ τα μύδια και δεν τα εχω κανει ποτέ έτσι ωραια η συνταγή σου ΛΙΛΑ.. μου πεντανόστιμα μου φαινονται..θα τα φιάξω σίγουρα...φιλακια απο Κρήτη....
ΑπάντησηΔιαγραφήΡούλα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια στην Κρήτη!
ΔιαγραφήΤα μύδια τα λατρεύω και θα δοκιμαστούν έτσι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου κι εγώ λατρεύω όλα τα θαλασσινά!!!
ΔιαγραφήΩχ αμαν τι μου κάνεις πάλι βρε Λίλα, μου θυμισες την Ξάνθη και ενα φανταστικό ταβερνάκι στο οποίο τρώγαμε αυτα τα μύδια δίπλα στο ποταμάκι της πόλης! κλαψ κλαψ! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη μου η Ξάνθη είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου είναι καταπληκτικά!!!Έχω και πολύ καιρό να φάω μύδια...μμμμ!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEλένη μου τα μύδια τα λατρεύουμε πολύ!!!!
Διαγραφήεπίτηδες μου το κάνεις,δε μπορεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ξέρεις οτι τρελαίνομαι για τα μύδια...
και αχνιστά,αλλά και έτσι τηγανητά,το κάτι άλλο θα είναι...
Σάββατο έχω μύδια σε κουρκούτι...τέλος...!!!
Βιβίκα μου να έρθεις να τα φτιάξουμε και να πιούμε μπίρες!!!!
Διαγραφήκαταπληκτικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!!!!
ΔιαγραφήΤο καλυτερότερο μου, από μικρός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεν έκανα ποτέ!
Μέγα λάθος. Καλά που το θύμησες,
πάω στην αγορά!
Καπετάνιο μου εσύ που βρίσκεις φρέσκα θα τα φτιάξεις καλύτερα, σίγουρα!!!
ΔιαγραφήΤα τηγανίσματα γενικώς τα αποφεύγω...αλλά ποιός θα μπορούσε να πει όχι σε τέτοιο μεζέ, παρέα με μια καταλλήλως παγωμένη μπύρα Λίλα μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου κι εμείς το τηγάνι το αποφεύγουμε αλλά μια φορά στις τόσες......αμαρτάνουμε!!!!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα! Θα τα δοκιμάσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγούλα!
ΔιαγραφήΈχω πραγματική τρέλα με τα μύδια αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν τα έχω φτιάξει κατ' αυτό τον τρόπο. Μου έδωσες φοβερή ιδέα. Σ' ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!
Μάγδα κι εμείς τα θέλουμε οικογενειακώς, δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις!!!
Διαγραφή