Πεντανόστιμο, νηστίσιμο και πανεύκολο!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια καλαμαράκια
500 γραμμάρια μύδια
1 πακέτο κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα μύδια. Εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα αλλά αν βρίσκετε φρέσκα εννοείται ότι είναι προτιμότερα.
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε όλο το κριθαράκι και το σοτάρουμε καλά. Το σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να το καλύψει. Αν δεν μας ενδιαφέρει το νηστίσιμο του θέματος μπορούμε να βάλουμε κι έναν κύβο μέσα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε το κριθαράκι να μελώσει συμπληρώνοντας πάντα ζεστό νερό ή ζωμό όταν χρειάζεται. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο αλλά έχει τα υγρά του, ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ. Αφήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά τα θαλασσινά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφού κλείσουμε την φωτιά αφήνουμε να σταθεί.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια καλαμαράκια
500 γραμμάρια μύδια
1 πακέτο κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα μύδια. Εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα αλλά αν βρίσκετε φρέσκα εννοείται ότι είναι προτιμότερα.
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε όλο το κριθαράκι και το σοτάρουμε καλά. Το σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να το καλύψει. Αν δεν μας ενδιαφέρει το νηστίσιμο του θέματος μπορούμε να βάλουμε κι έναν κύβο μέσα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε το κριθαράκι να μελώσει συμπληρώνοντας πάντα ζεστό νερό ή ζωμό όταν χρειάζεται. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο αλλά έχει τα υγρά του, ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ. Αφήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά τα θαλασσινά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφού κλείσουμε την φωτιά αφήνουμε να σταθεί.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
καλημερααα Λίλαααα!!!μμμιαμ...μμμιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤάνια μου όντως μιαμ, μιαμ!
ΔιαγραφήΗ απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Πολύ νόστιμο πιάτο και ευπαρουσίαστο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
Στέλλα πάντα η απλότητα είναι μεγαλειώδης!!!
ΔιαγραφήΑμαρτία να βάλει κανείς κύβο σε ένα τόσο νόστιμο φαγάκι! Και όχι για θρησκευτικούς λόγους! Πολύ όμορφη συνταγή Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου κι εγώ έτσι πιστεύω, προσωπικά κύβους έτοιμους δεν χρησιμοποιώ ποτέ, φτιάχνω δικούς μου!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!Το φτιάχνω με γαρίδες υπέροχο κι έτσι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου και με γαρίδες είναι φανταστικό!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Λίλα!!!! Το πιάτο σου είναι τέλειο!!! Πολλά μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!
Ελένη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!Φαίνεται πολύ νόστιμο!Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήCinemarion σε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή σου εβδομάδα Λίλα μου!!!Πωπω τι ωραίο πιάτο!!!!!!!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη χαίρομαι που σου άρεσε!!! Φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλη εβδομάδα...δροσερό και νόστιμο το φαγητό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Δήμητρα νόστιμο και δροσερό όντως! Φιλιά!!!
ΔιαγραφήΦιλενάδα έφτιαξα μια μακαρονάδα που της έβαλα ότι θαλασσινό είχα, αλλά και με το κριθαράκι τι yammy έγινε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρε την κατσαρόλα και έλα να συμφάγωμεν (αυτό το είπα στην καθαρεύουσα;-)
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Τι κορίτσι είσαι εσύ, και με τα αγγλικά σου και με τα αρχαία σου!!!!! Δυο κατσαρόλες α φέρω,να έχουμε μπόλικο!
ΔιαγραφήΟτι και να φτιάξουν τα χεράκια σου Λιλάκι μου είναι μμμμμμμμμμμμμμμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή δεν νηστεύω, αντίθετα με εσένα, και έχω φτιάξει αρκετούς κύβους με τον τρόπο που λέγαμε τις προάλλες, θα τον βάλω για δοκιμή!
γεια στα χεράκια σου !!!!
καλημέρα και καλή βδομάδα
Μαράκι μου χαίρομαι που έφτιαξες κύβους.....δεν νοείται χρυσοχέρα σαν εσένα να παίρνει αγοραστούς!! Φιλάκια!!
ΔιαγραφήΤέλειο Τέλειο Λίλα μου, τρεαλίνομαι γι αυτο το φαγάκι! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη μου σε ευχαριστώ πολύ, πολύ!!!
ΔιαγραφήΝοστιμότατα Λίλα μας. Τα θαλασσινά μεγάλη μας αδυναμία και δεν το κρύβουμε :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Πηνελόπη μου και δικά μας αγαπημένα τα θαλασσινά!!!Φιλιά!!
Διαγραφήτο αγαπημένο γιουβέτσι σε λεμονάτη εκδοχή...
ΑπάντησηΔιαγραφήαβλεπί για εκτέλεση...
φιλί και καλή εβδομάδα φιλενάδα...-:))
Βιβίκα μου.....θα εκτελέσεις το κακόμοιρο το καλαμαράκι???
ΔιαγραφήΣμουτσάκια πολλά!
Καλε εμεινε κανενα μεζεδακι και για μενα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία μου πάντα φυλάω πιατάκι για τους καθυστερημένους!!!
Διαγραφήti wraio fagitaki, mporw na faw kai deutero piatp!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη και δύο και τρία πιατάκια, είναι πολύ ελαφρύ φαγητό!!
ΔιαγραφήΚριθαράκι "σαν ρυζότο" δηλαδή! Μου φαίνεται εξαιρετικό και σίγουρα θα το φτιάξω, μόνο για μένα γιατί η οικογένεια δε τα τιμά τέτοια πιάτα. Υπέροχο Λιλάκι μου, γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡενάκι μου ο δικός μου ο γιόκας το έφαγε και μάλιστα με όρεξη!!
Διαγραφή