Aν δεν το έχετε ακόμη καταλάβει, να σας πω οτι μου έφεραν πεσκέσι μια τεράστια κίτρινη κολοκύθα και γι αυτό ο χορός των κολοκυθοσυνταγών καλά κρατεί! Αυτά τα μπουρεκάκια όμως ήταν το απόλυτο hit των μέχρι τώρα κολοκυθοδοκιμών!
ΥΛΙΚΆ
2 κούπες τριμμένη στο μούλτι κολοκύθα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα τριμμένη φέτα
1 κούπα τριμμένα τυριά (κεφαλοτύρι και κασέρι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
ελαιόλαδο
αλάτι με προσοχή
πιπέρι κατά βούληση
3 αυγά χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί καλά, ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα. Την σοτάρουμε μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά της και να μείνει με το λαδάκι.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό, το τζίντζερ και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε και τα τυριά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε. Τότε ρίχνουμε και τα αυγουλάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αρχίζουμε το τύλιγμα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το τυλίγουμε στη μέση κατά μήκος. Το λαδώνουμε καλά και βάζουμε στην άκρη του 2 κουταλιές σούπας γεμάτες από τη γέμιση της κολοκύθας.
Κλείνουμε λίγο τις πλευρές και τυλίγουμε σε ρολάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα. Λαδώνουμε ένα ένα πολύ καλά για να μας γίνουν τραγανά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Μόλις ροδίσουν και μοσχοβολήσει το σπίτι είναι έτοιμα. Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα μετά μανίας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα τηγανίσετε αλλά προσωπικά δεν είμαι φαν των τηγανητών.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΆ
2 κούπες τριμμένη στο μούλτι κολοκύθα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα τριμμένη φέτα
1 κούπα τριμμένα τυριά (κεφαλοτύρι και κασέρι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
ελαιόλαδο
αλάτι με προσοχή
πιπέρι κατά βούληση
3 αυγά χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί καλά, ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα. Την σοτάρουμε μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά της και να μείνει με το λαδάκι.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό, το τζίντζερ και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε και τα τυριά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε. Τότε ρίχνουμε και τα αυγουλάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αρχίζουμε το τύλιγμα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το τυλίγουμε στη μέση κατά μήκος. Το λαδώνουμε καλά και βάζουμε στην άκρη του 2 κουταλιές σούπας γεμάτες από τη γέμιση της κολοκύθας.
Κλείνουμε λίγο τις πλευρές και τυλίγουμε σε ρολάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα. Λαδώνουμε ένα ένα πολύ καλά για να μας γίνουν τραγανά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Μόλις ροδίσουν και μοσχοβολήσει το σπίτι είναι έτοιμα. Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα μετά μανίας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα τηγανίσετε αλλά προσωπικά δεν είμαι φαν των τηγανητών.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Εγώ τις κολοκυθο-νοστιμιές δεν τις βαριέμαι πάντως, φτιάξε κι άλλα, φτιάξε κι άλλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε που έβαλες και τζίντζερ, πιστεύω του πηγαίνει πολύ!
Φιλιάαααα!!!!
Η κολοκύθα είναι άπό τα πιο ευέλικτα υλικά τελικά! Και σε γλυκιές και σε αλμυρές εφαρμογές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κολοκύθα μου αρέσει πολύ,άρα το βρίσκω εξαιρετικό!!!Γειά στα χέρια σου Λίλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λιχουδιά είναι αυτή πάλι. Και να θες να αγιασεις δεν μπορείς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου αυτή τη συνταγή σου τη λάτρεψα!!! Γίνονται καταπληκτικά!! Είναι θα έλεγα η ελληνική εκδοχή των spring rolls.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
πωπω Λίλα μου είμαι σίγουρη ότι θα είναι όνειρο! Καλό Σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω, πω, πρεπει να ειναι πεντανοστιμα...περιμενω να μας πεις και μια συνταγη για γλυκια κολοκυθοπιτα....καλο σ/κ...φιλια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτη μύτη μας έσπασες μικρή...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μου τελείωσε κι η κολοκύθα που είχα τριμμένη στον καταψύκτη...
θες να με κάνεις να ξανατρίβω πάλι...???
φιλιά....-:))
Τι βλεπουν τα ματακια μου και δεν μπορω να απλωσω το χερι να παρω εστω ενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα...καθέ σου συνταγή και μία εκπληξη!
Φιλιά
Το δικό μου κολοκυθένιο πεσκέσι ακόμη δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυλλέγω συνταγές, διαβάζω και παρατηρώ και σκέφτομαι για να δω που τελικά θα καταλήξω.
Νόστιμα φαίνονται και διαβάζονται τα μπουρεκάκια σου Λίλα μου.
mmmm... τέλεια φαίνονται! μια δοκιμή θα μας πείσει!! καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή