Τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους και επειδή μας αρέσουν πολύ φτιάξαμε και ένα ρυζότο μούρλια!!
ΥΛΙΚΑ
1 μάτσο σπαράγγια
2 κούπες ρύζι (αρμπόριο ή καρολίνα)
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό
βούτυρο
παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό βαθύ σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομματάκια και μόλις μαλακώσουν λίγο τους ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό.
Όταν πιουν το ζωμό, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σωτάρουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ρυζότο.
Κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά συμπληρώνουμε ζωμό ή νερό το οποίο διατηρούμε ζεστό.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια δυο κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλημέρα Λίλα!Ωραίο το ρυζότο σου, πιστεύω πως ταιριάζούν πολύ τα σπαράγγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη μου πεις ότι έχεις και σπαράγγια στον κήπο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, μην μας πεις ότι έχεις και σπαράγγια στον κήπο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρέ πότε θα τις μαζέψω όλες και θα καταφτάσουμε με τσάντες τύπου πανέρι για επιδρομή χα χα χαα!!!
Μούρλια πραγματικά το ριζότο Λιλάκι!
Φιλιά!
Στο χωριό μαζεύει η μητέρα μου καμιά φορά το χειμώνα κάτι άγρια λεπτά σπαράγγια. Είναι εξαιρετικά και η συνταγή του ριζότου νομίζω τα αξιοποιεί αρκετά καλά, θα την έχω στα υπόψιν λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή σε βρίσκω και για το ρύζι καρολίνα, αν δεν έχουμε το ιταλικό αρμπόριο, μπορεί να το αντικαταστήσει καλά νομίζω!
Καλό Π/Σ/Κ! :)
Να υποθέσω πως τα σπαράγγια είναι απ' τις σπαραγγιές στην αυλή σου που μου είχες δείξει???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούρλιααααααααααα...
Καλό Σαββατοκύριακο Λιλού!
Τέλειο το ρυζότο σου!!!Καλό Σαβ/κο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό το πιάτο είναι πραγματικό έργο τέχνης!! χίλια μπράβο και καλό σαββατοκύριακο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤολμώ να πω οτι δεν μου αρέσουν τα σπαράγγια(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) μη φάω ξύλο!Πάντως θα δοκίμαζα δεν υπάρχει αμφιβολία ιδιαίτερα από τα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή, την κρατώ στα υπόψιν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ το φτιάχνω και εγώ Λίλα μου, είναι πολύ νόστιμο! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η ιδέα του Ριζότο, με τα σπαράγγια!! Μήπως να το δοκιμάσω αύριο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα!!! Σπαράγγια πρώτη φορά στη ζωή μου δοκίμασα τα Χριστούγεννα, κ επειδή ήταν με κρέμα γάλακτος κ bacon μου άρεσαν πολύ! Τώρα βέβαια θα δοκιμάσω κ τη δική σου πρόταση με το ρυζότο, που φαίνεται πολύυυ gourmet!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά από Ηράκλειο!
http://reinegr.blogspot.com
Α! Πρέπει να βγω καμία βόλτα για σπαράγγια! Τι ωραία φωτί Λιλού!
ΑπάντησηΔιαγραφήτώρα και στα αγαπημένα μας για να μη σε χάνουμε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήπερασα να αφησω μια καλησπερα και να ευχηθω καλη εβδομαδα απο αυριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήσιγουρα θα ειναι τελειο.Δεν εχω δοκιμασει.
Γεια σου Λίλα μου,πολύ νόστιμος συνδυασμός και πολύ ωραία παρουσίαση! Φιλάκια, καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σπαράγγια σπάνια τα βρίσκω φρέσκα εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
ΕΛΕΝΗ, σε ευχαριστώ για το σχόλιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου είναι γεγονός, έχω ΚΑΙ σπαράγγια στον κήπο μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι μου και σπαράγγια έχουμε και πολλά πολλά ακόμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήTHE DARK CHEF και τα άγρια είναι νοστιμότατα αλλά και τα καλλιεργήσιμα την έχουν την νοστιμιά τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήPainter είδες? Η παραγωγή καλά κραττεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPelaSofi ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχτίδα μου ποιός τολμά να σου δώσει εσένα ξύλο???
ΑπάντησηΔιαγραφήAnthivolon ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEri η νοστιμιά του ανεπανάληπτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζι....Καπα να το δοκιμάσεις το συντομότερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήReinr πέρασα από το σπιτάκι σου σήμερα που τα κατάφερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου αχ αυτές οι βόλτες που φέρνουν λάφυρα στην επιστροφ'η τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκρουτζάκο σε χάσαμε τελευταία!
ΑπάντησηΔιαγραφήmia xara ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα να ανταλλάξουμε σπαράγγια με μανιτάρια???
ΑπάντησηΔιαγραφή