Χωρίς γλυκό εγώ δεν κάνω, έτσι έφτιαξα αυτή την ελαφριά, βελούδινη, σχεδόν άγλυκη πανακότα που ικανοποιεί και τα πιο απαιτητικά γούστα!
ΥΛΙΚΑ
450 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
250 ml γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
250 ml κρέμα γάλακτος κατά προτίμηση light
1/2 έως 1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
ζελατίνη σε σκόνη 2 φακελάκια ( ποσότητα για να πήξει 1 λίτρο υγρού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει.
Στο μεταξύ στο κρύο νερό ανακατεύουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Όταν κάψει το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να χλιάνει και την αδειάζουμε σε φορμάκια ή μπολάκια. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και τότε της προσθέτουμε το μήλο!
ΣΟΣ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 ξινόμηλα τριμμένα στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
νεράκι
Σε τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τότε ρίχνουμε τα μήλα. Σοτάρουμε να μαλακώσουν καλά και ρίχνουμε το κονιάκ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις γίνει το μήλο πολύ μαλακό χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και κανελίτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΥΛΙΚΑ
450 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
250 ml γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
250 ml κρέμα γάλακτος κατά προτίμηση light
1/2 έως 1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
ζελατίνη σε σκόνη 2 φακελάκια ( ποσότητα για να πήξει 1 λίτρο υγρού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει.
Στο μεταξύ στο κρύο νερό ανακατεύουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Όταν κάψει το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να χλιάνει και την αδειάζουμε σε φορμάκια ή μπολάκια. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και τότε της προσθέτουμε το μήλο!
ΣΟΣ ΜΗΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
2 ξινόμηλα τριμμένα στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
νεράκι
Σε τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τότε ρίχνουμε τα μήλα. Σοτάρουμε να μαλακώσουν καλά και ρίχνουμε το κονιάκ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις γίνει το μήλο πολύ μαλακό χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και κανελίτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Υπέροχη λύση για γλυκό μετά από ένα πλούσιο γεύμα! Ευχαριστώ Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραιο γλυκακι... με τη σαλτσα μηλου μ αρεσει πολυ η ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και ελαφρύ!Η ιδέα του μήλου μου άρεσε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμ!! εγώ κάνω χωρίς γλυκό; σήμερα έχω φάει τα σίδερα και ψάχνω τι θα φτιάξω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος κάνει χωρίς γλυκό??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην κοιτάς εμένα:P
Στην δικιά μου πανακότα το μηλαράκι με μπόλικη κανελίτσα please;-)
Φιλάκια!
Γειά σου Λίλα μου, τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτο? Πολύ ωραία ιδέα και το γιαούρτι και η σάλτσα! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμι! Γιαμι!Γιαμμμμμμ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, με ξεσηκωσες κι εχω καιρο να φαω πανακοτα!
Πολυ ενδιαφερον ο συνδυασμος του μηλου!
θα τον δοκιμασω....
Και γλυκό και light! Υπέροχο Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα εγώ είμαι νέα στη παρέα σας σήμερα τυχαία σας βρήκα
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τράβηξε το λιλά
γιατί είναι το αγαπημένο μου χρώμα το λατρεύω.... το δωμάτιο μου είναι βαμμένο λιλά (άσχετο)
το ιστολόγιο μου και μένα είναι λιλά το φόντο του
να ρωτήσω; πρόσεξα ότι όλες οι αναρτήσεις σας είναι με λιλά χρώμα, από που το επιλέξατε; Να το επιλέξω κι εγώ . Το αποτέλεσμα είναι όμορφο λιλά φόντο λιλά γράμματα
Οσο για το ιστολόγιο είναι ωραία ένα ιστολόγιο με συνταγούλες . Δικές σας είναι;
ευχαριστώ
Καλό βραδάκι
Και εγώ θα ήθελα ένα με μπόλικη κανελίτσα..ευχαριστώ!!!!!!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!!ΚΑΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΙΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ !!ΦΙΛΙΑ!!
θεικό...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια μένα που λατρεύω τη πανακότα και τα άγλυκα,ότι καλύτερο...
( για να δεις τί καλή είμαι,δεν σου παραγγέλνω ταγάρι...θα τη φτιάξω μόνη μου )
φιλί...-:))
Πιάσαμε τα "ελαφριά" και τα "light" αλλά παραμένουμε πιστές στο χούϊ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι μπράβο Λίλα μας!
Eλαφρύ και μυρωδάτο το γλυκάκι σου Λίλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και η σάλτσα μήλου :)
Αχ μην μου το κάνεις αυτό... προσπαθώ να κάνω λίγο κράτει μετά την κραιπάλη των γιορτών, αλλά κι εσύ δεν αφήνεις άνθρωπο να αγιάσει! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι με μπόλικη κανελίτσα... μμμμμ...
Ωραία και η πανακότα αλλά με τη σάλτσα μήλου ξελιγουριάζω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και λάτρης της πανακότα με γιαούρτι οφείλω να ομολογήσω ότι δεν την έχω δοκιμάσει. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να κεραστώ απο τα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσματς σμουτς χ 1000000000000000!!!!
μμμμ...Ωραίο και ελαφρύ!ό,τι πρέπει γι'αυτή την εποχή που η ζυγαριά έχει πάρει..τα πάνω της! θα το τιμήσουμε το γλυκάκι!! καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή