Νηστίσιμα πιτάκια ιδανικά για το καφεδάκι μας και πάρα πολύ εύκολα στην παρασκευή τους!
ΥΛΙΚΑ
1 νεροπότηρο μπίρα
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
750-1000 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ή
μήλο τριμμένο με ζάχαρη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε τη μπίρα και το λάδι.
Ρίχνουμε το πρώτο πακέτο(500 γρ.) αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το χέρι μας.
Σταδιακά ρίχνουμε αλεύρι και από το δεύτερο πακέτο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να κολλάει λίγο στα χέρια μας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με πλάστη σε δισκάκια.
Βάζουμε σε κάθε δισκάκι μισό κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα και το κλείνουμε καλά σχηματίζοντας
μισοφέγγαρο.
Με πιρούνι ενώνουμε καλά τις άκρες!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε σε μπολ με άχνη και τα τυλίγουμε καλά.
Εγώ έβαλα στο 1/3 μαρμελάδα βατόμουρο, 1/3 μαρμελάδα βερύκοκο και στα υπόλοιπα τριμμένο μήλο με ζάχαρη και κανέλα! Κατά γενική ομολογία αυτά με το μήλο ήταν τα καλύτερα! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
1 νεροπότηρο μπίρα
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
750-1000 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ή
μήλο τριμμένο με ζάχαρη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε τη μπίρα και το λάδι.
Ρίχνουμε το πρώτο πακέτο(500 γρ.) αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το χέρι μας.
Σταδιακά ρίχνουμε αλεύρι και από το δεύτερο πακέτο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να κολλάει λίγο στα χέρια μας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με πλάστη σε δισκάκια.
Βάζουμε σε κάθε δισκάκι μισό κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα και το κλείνουμε καλά σχηματίζοντας
μισοφέγγαρο.
Με πιρούνι ενώνουμε καλά τις άκρες!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε σε μπολ με άχνη και τα τυλίγουμε καλά.
Βάζουμε σε πιατέλα και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με περισσότερη άχνη!
Βγαίνουν γύρω στα εικοσιπέντε με τριάντα κομμάτια!Εγώ έβαλα στο 1/3 μαρμελάδα βατόμουρο, 1/3 μαρμελάδα βερύκοκο και στα υπόλοιπα τριμμένο μήλο με ζάχαρη και κανέλα! Κατά γενική ομολογία αυτά με το μήλο ήταν τα καλύτερα! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!