
Μια συνταγή για κουνελάκι διαφορετική και πεντανόστιμη
Θα χρειαστούμε1 κουνέλι 1- 11/2 κιλό
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο σκόνη κόλιαντρου
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης
μπαχάρι
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
παρμεζάνα
κρασί
1 κουταλιά της σούπας corn flour
Το φτιάχνουμε:
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, αφαιρούμε τα εντόσθια και το κεφάλι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το σκεπάζουμε με κρασί.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα μια νύχτα!
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο.
Σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε το κουνέλι μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
Στο τηγάνι που το σωτάραμε βάζουμε το κόλιαντρο, τη σκόνη μουστάρδας και το σκόρδο και σε χαμηλή φωτιά το ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε νεράκι αρκετό και όλο αυτό το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κουνέλι, φροντίζοντας να σκεπάζουν τα υγρά το κρέας.
Bάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου μια ώρα.
Βγάζουμε τις μερίδες του κουνελιού από την κατσαρόλα και τις μεταφέρουμε σε πυρέξ.
Πάνω σε κάθε μερίδα βάζουμε μια φέτα παρμεζάνα και βάζουμε για λίγο το πυρέξ στο φούρνο να λιώσει το τυρί.
Στο μεταξύ σε μισό ποτήρι νερό διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας corn flour, το οποίο αδειάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει!
Σερβίρουμε με πιλαφάκι και μπόλικη σαλτσούλα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Άλλη μια συνταγή από τις ΑΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
φανταστικη συνταγη και πολυ πρωτοτυπη! αν και τα λυπαμαι τα κουνελακια...μια χαρα τα τρωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσες συνταγές κι αν βάλετε με κουνέλια, το έχω πει: Εγώ Bugs Bunny δεν τρώω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα, Λίλα!
Τι κουνέλι, τι λαγός... το ίδιο είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα αυτή είναι όλα τα λεφτά...τέλειο Λιλού μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπειδή τα παιδιά μου αν δουν κουνέλι στην κατσαρόλα, θα ψήσουν εμένα στην κατσαρόλα, πετάγομαι δυο λεπτά να πάρω μεριδούλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμ έτσι είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσοι είναι τυχεροί και έχουν σπιτικά κουνέλακια, τρώνε... Οι υπόλοιποι πέρνουμε από το χασάπικο αλλά πίστεψέ με, καμμία σχέση!!!
Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα Λιλάκι!!!
Αυτό το διαφορετικό κουνελάκι θέλω να το φάω από τα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή όμως θα φάω πολύ (προειδοποίηση) μετά δεν θέλω μεγάλο γλυκό, αλλά ένα μικρό γλυκάκι. Ενα ταρτάκι, ένα σοκολατάκι, ένα cupcake, κάτι λίγο δηλαδή!
Κουνέλι όμως θα φάω πολύ είπαμε!!
Να ξέρεις ότι μόλις έγινες ηθικός αυτουργός ενός φόνου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βάλω τον μπαμπά μου να "καθαρίσει" ένα κουνελάκι και θα το φτιάξω την Κυριακή!!!!!
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου και η σαλτσούλα τέλεια αλλά δυστυχώς κουνελάκι....δεν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Νομίζω σου έχω πει πως σπάνια τρώω κουνέλι... αυτή η συνταγή όμως είναι πράγματι διαφορετική και πιστεύω νοστιμότατη (μ' αρέσει η παρουσίαση του πιάτου!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ το κουνέλι αλλά έτσι δεν το έχω δοκιμάσει,την επόμενη φορά που θα μου στείλουν από την Κρήτη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήLila mu Lila mu Καταπληκτική συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω το κρασάκι βάλε το φαγάκι χχχ
καλο μηνα κ καλο καλοκαιρακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου περιμενε το κουν-κουν σου τέτοια δόξα !!! με κολιανδρο και παρμεζάνα !!! τςςςς !! τι είπες τώρα !!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμιλάμε στις εμπνεύσεις είσαι άπαιχτη !!!!! παίρνω μεριδούλα για τον σύζυγο που είναι λάτρης των κουνκουνίων - όπου κουν κουν = κουνέλι, έτσι το λέμε στο σπίτι !!!
καλό μήνα Λιλούλο!!!!
Δεν έχω δοκιμάσει λεμονάτο κουνέλι,πάντα με σάλτσα ή το κλασικό στιφαδο!Λες λοιπόν :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια!
δεν φτάνει που έπαθα με το κουνέλι,βλέπω και παρακάτω το εκμέκ...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταστροφή είσαι...
φιλιά πολλά και καλό ΠΣΚ...-:))
I love lilaspurplethoughts.blogspot.com , bookmarked for future reference
ΑπάντησηΔιαγραφή[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/legal-steroids-prohormones-bodybuilding-supple-39dn]prohormones[/url]