Τραγανή, ζουμερή, απλά υπέροχη!!!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη από το ψυγείο
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ή ντοματίνια κομμένα στα 2
15-20 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη
250 γραμμάρια φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ψιλοκόβουμε τη φρέσκια ρίγανη. Αν δεν έχουμε φρέσκια μπορούμε να βάλουμε ξερή ή φρέσκο βασιλικό. Αφήνουμε τις ντομάτες να μαριναριστούν.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και με τα χεράκια μας το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να τριφτεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά νεράκι κρύο, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει ελαστικό το ζυμαράκι. Δεν το παιδεύουμε πολύ γιατί θα σφίξει και δεν θα είναι τριφτή η τάρτα. Τύλίγουμε με ζελατίνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα.
Βγάζουμε τότε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και την απλώνουμε με τα χεράκια μας στην ταρτιέρα ή στο ταψί.
Ψήνουμε άδεια την τάρτα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και αν έχει φουσκώσει σε κάποιο σημείο την πατάμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας. Αδειάζουμε μέσα τις ντομάτες με το ζουμάκι τους, αραδιάζουμε από πάνω τις ελιές και τρίβουμε με τα χεράκια μας την φέτα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 15 με 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη από το ψυγείο
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ή ντοματίνια κομμένα στα 2
15-20 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε κομματάκια
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη
250 γραμμάρια φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ψιλοκόβουμε τη φρέσκια ρίγανη. Αν δεν έχουμε φρέσκια μπορούμε να βάλουμε ξερή ή φρέσκο βασιλικό. Αφήνουμε τις ντομάτες να μαριναριστούν.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και με τα χεράκια μας το τρίβουμε με το αλεύρι μέχρι να τριφτεί. Ρίχνουμε σιγά σιγά νεράκι κρύο, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει ελαστικό το ζυμαράκι. Δεν το παιδεύουμε πολύ γιατί θα σφίξει και δεν θα είναι τριφτή η τάρτα. Τύλίγουμε με ζελατίνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα.
Βγάζουμε τότε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και την απλώνουμε με τα χεράκια μας στην ταρτιέρα ή στο ταψί.
Ψήνουμε άδεια την τάρτα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και αν έχει φουσκώσει σε κάποιο σημείο την πατάμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας. Αδειάζουμε μέσα τις ντομάτες με το ζουμάκι τους, αραδιάζουμε από πάνω τις ελιές και τρίβουμε με τα χεράκια μας την φέτα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 15 με 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Ενδιαφέρουσα τάρτα και ό,τι πρέπει για την εποχή! Μοιάζει οπτικά με πίτσα, και γευστικά φαντάζομαι -είναι και πιο υγιεινή σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω όμως απορία για το αν η βάση της τάρτας μαλακώνει και νοτίζει από τα υγρά της ντομάτας. Αλλάζει η τριφτή υφή της ή δεν έχει πρόβλημα?
Καλό Σ/Κ! :)
Dark chef είναι όντως υπέροχη και πολύ πιο ελαφριά από την πίτσα. Η βάση της τάρτας όπως γράφω ψήνεται πρώτα μόνη της. Την γεμίζουμε αμέσως μετά και την ξαναψήνουμε. Μένει τραγανή η βάση και πολύ ζουμερή η γέμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται να είναι νοστιμότατη με τέτοια υλικά που έβαλες! Μεσογειακή τάρτα με φίνα γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε :-))
Σούπερ ζουμερή, σούπερ απολαυστική, σούπερ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖωγράφισες για μιαν ακόμη φορά!!
Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!
Υγιεινή, εύκολη και νόστιμη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι την φαντάζομαι..
Δεν θα μείνω μόνο στη φαντασία φυσικά!
Φιλιά ..καλό Σ/Κ!
Χρωματιστό, γευστικό και άκρως ελληνικό. Το θέλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια φαίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατη!!! Θα πρόσθετα και κρεμμυδάκι και λίγη πιπεριά για περισσότερο άρωμα. Πώς μου αρέσουν οι τάρτες.....!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω ότι μοιάζει με πίτσα και έχω να προσθέσω ότι όσο προχωράει το καλοκαίρι και οι ντομάτες θα γίνονται πιο νόστιμες η τάρτα θα γίνεται και πιο super!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι και της εποχής τα υλικά!!!!
Να'σαι καλά!!!!
Καλό ΣΚ!!!!
Φιλιάαα!!!!
:))
Μμμμ σκέτη νοστιμιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ ΛΙΛΑΚΙ ΜΟΥ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει γι αυτή την εποχή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε βρήκε να πεινάω λίγο αλλά μ=νομίζω ότι είναι αργά για να τη φτιάξω τώρα!!Θέλω κομμάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή Λίλα! Μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου, με βούτυρο πρέπει να είναι τέλεια!Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου!
Βέβαια,την έφτιαξα κι εγώ την Παρασκευή για δείπνο! :))))))))))
Με ελαιόλαδο στη ζύμη αντί για βούτυρο, και πιπεριές αντί για ελιές.
Δεν έψησα τη ζύμη προηγουμένως και δεν νέρωσε από τις ντομάτες, ίσως όμως να έχει σχέση και με το χρόνο/θερμοκρασία ψησίματος.
Με το καλοκαιράκι να κοκκινίζει τις ντομάτες, αυτή η πίτσα/τάρτα θα γίνεται ολοένα και πιο νόστιμη!
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Μοσχομύρισε καλοκαίρι με την τάρτα σου Λίλα μας! Καταγράφεται φυσικά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα που οι ντοματουλες ειναι νοστιμες και αρωματικες, ειναι οτι πρεπει αυτη η τάρτα!μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤραγανή βάση με ζουμερή κόκκινη ντοματούλα!!!! Αγαπάμε τις τάρτες και κυρίως η Λένια
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουλού είσαι θησαυρός...
ΑπάντησηΔιαγραφήτη φτιάχνω αβλεπί σήμερα,να κάνει παρέα με τα μπιφτέκια μου...
καλή εβδομάδααααα....-:))
Πολύ καλοκαιρινή τάρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι υπέροχη ιδέα για συνοδευτικό ή απλά για ένα ελαφρύ γεύμα.
Πολύ καλή Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρνει το καλοκαίρι και την μεσογειακή μαγειρική στο πιάτο μας μέσα..
Αλλά αν περιμένω να φτάσω μέχρι τα μέρη σου για να την γευτώ...πάει για Αύγουστο το πράγμα...και χρωστώ κι' ένα δώρο η γυναίκα!
Πω πω καλοκαιρινές γεύσεις κι αρώματα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦευγάτη και ταξιδιάρικη η τάρτα σου Λίλα μου :)
Φιλιά πολλά
Καλό απόγευμα
ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΣΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!!!
ΚΑΙ Η ΤΑΡΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
άμα είναι και ντομάτες απο το μποστάνι σου θα είναι θεική η πιτα σου φιλεναδίτσα!!!! γεια στα χεράκια σου!!! άμα μου έχεις κρατήσει κανενα κομματάκι θα σε ανταμείψω με κάτι νέα που έχω να σου πω ! εαν όχι, έχασες !! χιχιχιχι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά,περιμένω απάντηση για να σε παρω τηλέφωνο!!! χιχιχιχιχι