Είμαι σίγουρη πως όσοι διαβάσατε τον τίτλο σπεύσατε με περιέργεια ανάμεικτη με γαργαλιστικές σκέψεις να διαβάσετε για τους καυλικάνους. Οι καυλικάνοι λοιπόν δεν είναι παρά οι βλαστοί του φρέσκου κρεμμυδιού που είναι στη μέση , είναι ολόισιοι και στην άκρη τους έχουν τα λουλούδια του κρεμμυδιού. Λόγω όμως των ημερών που ζούμε προτείνω οι καυλικάνοι να γίνουν το εθνικό μας φαγητό, αφού από δω και πέρα θα τους τρώμε σε καθημερινή βάση.
Ανοίγεις το πρωί την τηλεόραση μαζί με τον καφέ σου σερβίρουν κι ένα καυλικάνο, το μεσημέρι στις 2 βγαίνει ο Υπουργός Οικονομικών σου τους κερνάει 5-5.
Ε όσο για το βραδυνό δεν το συζητάμε, αν δεν φάμε ένα τσουβάλι καυλικάνους ο ύπνος δεν έρχεται.
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια μια χεριά καυλικάνους, τους βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο και τους τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε 1 ποτηράκι νερό και βράζουμε να ψηθούν οι καυλικάνοι.
Χτυπάμε 4-5 αυγά σε ομελέτα και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά, γυρίζουμε από την άλλη και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Την συνταγή την βρήκα στο βιβλίο "ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" της ΕΥΗΣ Λ. ΒΟΥΤΣΙΝΑ.
Σε καλό σου απόψε! Γέλασα με την ονομασία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις κι άδικο εδώ που τα λέμε...εδώ και κανά μήνα χορτάσαμε από δαύτους!
Ωραία συνταγούλα τώρα πέρα από την πλάκα!
Χα χα χαααααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, είσαι φοβερή!!!
Η ομελέτα με καυλικάνους φαίνεται απίθανη!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
καλο πρωτη φορα το ακουω και ναι οταν διαβασα τον τιτλο ειπα...πως, τι που, ποτε?
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα μόλις διάβασα τον τίτλο λέω μμμμμ τι να'ναι τούτο άραγε;;; χεχεχεχε καλό πολύ καλό Λιλού :))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Καλό!! Μ' άρεσε η εισαγωγή σου, Λίλα μου, όσο για τους καυλικάνους πρέπει να είναι νόστιμοι και με τα αυγουλάκια μαζί, ου ου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα, δεν ήξερα ότι τρώγονται αυτά τα λουλούδια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά που μας έκανες και γελάσαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχιλλέας
το φαγάκι δε μου έκανε εντύπωση καθώς το συνηθίζουμε στην περιοχή μας, με άλλο όνομα, αλλά τα σχόλια κι η περιγραφή ήταν παναπίθανα, γέλασα, να είσαι καλά, πολλά φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήλιλα μασ εκανες και γελεσαμε!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPragmatika prepei na ginei to ethniko fagito.
ΑπάντησηΔιαγραφήNia
υπεροχη αναρτηση και υπεροχη συνταγη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΑ ΧΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΓΩΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΦΕΝΕΤΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ. ΜΜΜ ΜΟΥ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ .... ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΜΗΛΟ ΥΑ ΦΑΩ ΠΑΛΙ...ΦΙΛΙΑ ΛΙΛΑ ΜΟΥ jeny
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Λίλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί όνομα και αυτό...
Τέλεια η συνταγή!!!
Εσπευσα και την έκανα,μόνη μου...!!!
Super!!!
Καλή επιλογή!!!
:)
αει στο καλό σου Λουλού...προς στιγμήν σκιάχτηκα..
ΑπάντησηΔιαγραφήλέω ,πάει τη χάσαμε τη φιλενάδα ,ανέλαβε υπουργείο,εξ ου και τα κεράσματα...
για τη συνταγή σου τώρα...
καυλικάνους δεν έχω φτιάξει ποτέ- στο τηγάνι -
αλλά ομελέτα με φρέσκα κρεμμυδάκια μέσα.πολλάκις...
κι επειδή ανθούς κρεμμυδιών που να βρω η αστυκατοικούσα,περιορίζομαι στα κεράσματα από τα χεράκια σου που τους έχω και εμπιστοσύνη...
γιατί στα άλλα..ούτε για ζήτω..
σμουατςςςςςςς
Υ.Γ.
ΑπάντησηΔιαγραφή..καλά άδικο είχα που σου έδωσα το βραβείο της
" αχαλίνωτης "...??
Ω ρε καυλικάνος που έχει να πέσει από δω και πέρα...!! Χρησιμότατη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήxaxaxax
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχαχαχαχαχα
δεν μπορώ να κάνω σχόλιοι...
Τί να πω?? Τέλειοι οι καυλικάνοι σου ?? χαχα
Ωραία συνταγή θα πώ λοιπον :)
Φιλιάααα
Αντε τώρα να το πω στη μάνα μου ΧΑΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε να πάρει η ευχή ...τι βάζει με το μυαλό του κανείς....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά Λίλα μου!!!
ΕΧΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, πολύ γέλασα! Και τη είχα την απορία από το facebook, ευτυχώς ήρθα εδώ και τη έλυσα την απορία μου! ΧΑΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήχιχιχι... έλειψα τόσο καιρό και έπεσα σε σόκιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα... μπράβο Λιλάκι, το χρειαζόμουν το γέλιο!
Ξαναεπιστρέφω φίλτατες γιατί σας παρακολουθώ να σχολιάζετε τους καυλικάνους της φιλενάδας μου με χιχι και χουχουχου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραθέτω λοιπόν και επισήμως την ετυμολογία της λέξεως από το Wikiλεξικό..
καυλός: αρχαία ελληνική λέξη,γένους αρσενικού
* ο βλαστός του φυτού, το κοτσάνι που προεξέχει από το έδαφος, πάνω και έξω από τη γη
* το κοτσάνι, ο μίσχος, ο κορμός, το στέλεχος του φυτού
* ο πρωταρχικός τρυφερός βλαστός
(Λουλού,το σαξα..??...θα μου κρατήσεις καυλικάνους..??)