Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Πατάτες ωγκρατέν

Πατάτες ωγκρατέν
YΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
400 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
250 γραμμάρια αλλαντικά κομμένα σε κυβάκια

2 αυγά
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να τρυπιούντα καλά με ένα πιρούνι. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Σε βουτυρωμένο πυρέξ βάζουμε μια στρώση πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυράκι και βάζουμε και τα μισά αλλαντικά. Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη δόση πατάτες , τα υπόλοιπα αλλαντικά και το υπόλοιπο τυράκι. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος,τρίβουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλατάκι και περιχύνουμε τις πατάτες να πάει το μείγμα παντού. Βάζουμε στο ψυγείο για κανα δυο ώρες, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να πιεί τα υγρά του. Ανοίγουμε και μια παγωμένη μπύρα και το τσακίζουμε όσο είναι ζεστό.Καλή σας όρεξη.

6 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη συνταγή , θα έτρωγα ευχαρίστως ένα τέτοιο κομμάτι σήμερα .Το κάνει ο άνδρας μου μα επειδή είναι .. κρεατοφάγος δυστυχώς μέχρι αηδείας βάζει και κιμά .Εγώ προτιμώ τη δική σου εκδοχή γι' αυτό την αντιγράφω και μπορεί να την κάνω και αύριο γιατί έχω και τα τυριά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πατάτες να' ναι και όπως να' ναι, τις λατρεύω και τις τσακίζω, με τόσα τυράκια θα τις άφηνα;........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...μμμ.. νοστιμότατο φαίνεται και πολύ όμορφα ψημένο, να 'χα ένα κομμάτι τώρα που μόλις γύρισα απ το γραφείο και πεινάωωωωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξέχασες να βάλεις τον τίτλο εκεί που σου είπα; ή δεν πέτυχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίλα φύλαξε μου κομμάτι, έρχομαι κάτω :) Ωραία κρούστα σου έκανε. Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνετε πολύ νόστιμο και θα είναι βεβαίως. Είναι πολύ ωραίο φαγάκι, τρελαίνομαι γι'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!