Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Από καιρό στριφογυρίζει στο κεφαλάκι μου μια ιδέα! Μου γεννήθηκε βλέποντας όλες αυτές τις εκπομπές αλλά και διαβάζοντας τα blog συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου!
Πολύ χλιδή βρε παιδιά....δεν βρίσκεται?
Από τη μια ο κόσμος πεινάει, η ανεργία μεγαλώνει, η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη κι εμείς φιλετάρουμε το λαβράκι και κρατάμε την ουρίτσα.
Σκέφτηκα λοιπόν....αν με βοηθήσετε κι εσείς να φτιάξουμε για τις γιορτές όοοοολοι μαζί ένα καθαρά Ελληνικό μενού, με καθαρά Ελληνικά προϊόντα, νόστιμο, εμφανίσιμο και πάνω απ'όλα Ελληνικό.
Για να καταλάβετε το σκεπτικό μου.....γιατί στη σαλάτα να βάλω παρμεζάνα και να μην βάλω μια κεφαλογραβιέρα Τριπόλεως?
Όποιος λοιπόν θέλει να πάρει μέρος το μόνο που έχει να κάνει είναι να μαγειρέψει μια συνταγή με ελληνικά υλικά, ορεκτικό ή κυρίως πιάτο ή γλυκό ή και τα 3 μαζί.
Θα την ανεβάσει στο μπλογκ του με τίτλο  Μαγειρεύουμε Ελληνικά.....πχ φιλέτο με μουστάρδα.
Το θέμα είναι να παίξουμε λιγάκι.....να αντικαταστήσουμε γνωστά γκουρμέ ξένα υλικά με ντόπια παραδοσιακά δικά μας.
Συμμετοχές θα στέλνετε μέχρι τις 12/12!
Την Δευτέρα 13/12 θα φτιάξω έναν πίνακα με όλες τις συνταγές ανά είδος και θα τον αναρτήσουμε όλοι στα blog μας.
Κάθε συνταγή θα συνοδεύεται από το link του blog!
Δεν είναι διαγωνισμός οπότε δεν υπάρχει και δωράκι........αλλά πραγματικά θα ήθελα να συμμετέχετε όσοι περισσότεροι μπορείτε!
Είμαστε Έλληνες και μαγειρεύουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!

73 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λίλα, πολύ σωστή σε βρίσκω. Άλλωστε δεν πυστεύω ότι όλη αυτή την γκουρμεδιά την χρησιμοποιούμε εύκολα στις κουζίνες μας. Καλή επιτυχία λοιπόν, περιμένω με ανυπομονησία τις "ελληνικές" συνταγές. Ποιός ξέρεις ίσως τα καταφέρω να φτιάξω και εγώ κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξακολουθούμε να μαγειρεύουμε παραδοσιακά.
    Καλή επιτυχία στην υλοποίηση της ιδέας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους μια ιδέα σωστή!

    Μας κυνηγάει η γκλαμουριά,αν και εικονικά μόνον, και ποιος ο λόγος; Χάθηκαν οι συνταγές των γιαγιάδων;
    Απλές, αυθεντικές, λιτές, πεντανόστιμες αλλά περιφρονημένες...
    Να τις μάθουν και οι νέοι που τους βομβαρδίζουν με χιλιάδες ξενόφερτα, άγνωστα, εξωτικά... Υπάρχουν "εξωτικά" και στα μποστάνια μας. Χτές, για παράδειγμα μαγέιρεψα χοιρινό με λαχανίδες. Για πρώτη φορά στη ζωή μου. θαύμα!

    Καλή βδομάδα και καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σου για την ιδέα Λιλού!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θαυμασια ιδεα!!!
    οπως θα διαπιστωσεις κι εσυ, το τελευταιο πραγμα που θα βρεις στο yannidakis, ειναι συνταγες, ομως η ιδεα σου αξιζει προωθησης και υποσχομαι να συμμετεχει το yannidakis (οχι βεβαια με δικη μου συνταγη, αλλα με οικειου μου προσωπου). Το κοινωνικο μνμ που στελνεις ειναι πολυ σημαντικο. Πρεπει να στηριξουμε ολοι τα ελληνικα προϊοντα και τις ελληνικες επιχειρησεις σε αυτην την δυσκολη περιοδο για ολους :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mπράβο βρε Λίλα!!! Μες στο μυαλό μου είσαι... Έτσι σκέφτομαι κι εγώ!!!
    Μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα εξαιρετική ιδέα! Θα το προβάλλουμε το μενού στο Greek Food Blogs. Θα συμμετάσχω κι εγω σαν TasteFULL :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίλα μου με προκαλείς να ψάξω στα γκουρμέ στέκια της Ν Αφρικής να βρω Ελληνικά προιόντα για να συμμετέχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία σκέψη Λίλα και πιστεύω πως πολλοί σκέφτονται ακριβώς όπως κι' εσύ, τελευταίως. Η οικιακή οικονομία, δεν μπορεί να επιτευχθεί με καλύτερο τρόπο, από αυτόν την αξιοποιησης των ελληνικών και κατάλληλων εποχιακών προϊόντων στην εποχή τους.
    Λάχανα δηλαδή τον χειμώνα!
    Πορτοκάλια και μανταρίνια, φρέσκα λάδια και καρύδια μέσα στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!
    Δεν γίνεται διαφορετικά νομίζω, γι' αυτό υπήρχε σοφή κατανομή και μοναδικές γεύσεις στις μαγειρικές των παλαιότερων χρόνων.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ τώρα τινα πω, που ο λόγος ύπαρξης του blog μου είναι περίπου αυτός! Χωρίς να γυρίζω την πλάτη στα εδέσματα άλλων χωρών, θεωρώ ότι αυτά πρέπει να είναι η εξαίρεση στη διατροφή μας όχι μόνο γιατί έχουμε μιά από τις πιο νόστιμες κουζίνες, αλλά γιατί έχουμε σίγουρα την πιο υγιεινή!
    Ποιός είπε ότι το gourmet είναι μόνο το ακριβό ή μόνο το εισαγόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία ιδέα:)
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βεβαιότατα!από αναγκη ήδη έχω ξεκινησει και κόβω...όλο και κόβω από τα υλικά των συνταγών...συμμετεχω!!μου αρέσει που εχεις κάτι τετοιες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λουλούκα,γράψε με στο τεφτέρι...
    το ξέρεις οτι συμφωνώ απόλυτα και το έχω κάνει κι ανάρτηση για τα Ελληνικά προιόντα...
    και θεωρώ την ιδέα σου εξαιρετική...
    Η κουζίνα μας είναι διεθνώς αναγνωρισμένη,το ίδιο και τα προιόντα μας...
    Αν δεν τα προβάλλουμε εμείς,ποιός περιμένουμε να το κάνει..??

    σμουυυυααατςςς σου κι εύγε...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λίλα είμαι σύμφωνη και άρχισα να ετοιμάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ μου αρέσει η ιδέα σου !!! θα συμμετάσχω κι εγώ με μια πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πράγματι ωραία ιδέα!
    Ετοιμάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια ιδέα!
    Μπορούμε όμως τα ελληνικά μας προϊόντα να τα παρουσιάσουμε σε πιο "προχωρημένη" εκδοχή,ε;Γιορτές έρχονται.
    Νομίζω θα συμμετάσχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λιλάκι μου για να καταλάβω, γιατί είμαι και ξανθιά!
    Αναφέρεσαι σε ελληνικά υλικά ή και σε ελληνικές συνταγές??
    Για τα υλικά θα συμφωνήσω και όπου μπορώ να αντικαταστήσω ξενόφερτα υλικά με ελληνικά, πάντα το κάνω.
    Ομως όσον αφορά τις συνταγές, δεν θεωρώ γκουρμεδιά να μαγειρέψω μια μη ελληνική συνταγή, αν αυτή μας αρέσει.
    Αντίθετα πάντα μου αρέσει να γνωρίζω την κουζίνα και άλλων χωρών και πολλοί φίλοι μας μη Ελληνες έχουν αντιγράψει ελληνικές συνταγές και έχουν προσπαθήσει με επιτυχία να τις φτιάξουν.
    Ο κανόνας βέβαια στην διατροφή μας είναι οι ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να γυρίσω την πλάτη σε κάποια συνταγή "εισαγόμενη" που μας αρέσει!
    Κατά τ' άλλα με πολλή χαρά θα συμμετέχουμε κι εμείς!
    Φιλάκια πολλά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα συμφωνήσω με την ιδέα σου, αλλά όπως λέει και η Έλενα άλλο Ελληνικά προϊόντα κι άλλο Ελληνικές συνταγές.
    Δεν έχω χρόνο για την ημερομηνία που βάζεις όμως η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βάζουμε σε προτεραιότητα τα υλικά της πατρίδας μας.
    Αν συνηθίσουμε να τρώμε κάθε πράγμα στον καιρό του κάπου έχουμε πετύχει το μισό, γιατί τα περισσότερα πράγματα στον καιρό τους είναι Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ Λιλάκι, εχω την αποψη ,οτι τα Χριστούγεννα ειναι μια ιδιαίτερη γιορτή, με λάμψη και ..λίγη γκουρμεδια δεν βλάπτει!!..Ειναι ξεχωριστές μέρες,και βέβαια θα κάνω και το λαχανοντολμά μου,και το ψητό γουρουνόπουλο, αλλα θα ψήσω και το gourmet μου,ετσι..για πινελιά στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!!Εξ΄αλλου ,ολοι περιμένουν εκείνη την ημέρα να φάνε κάτι που τον υπόλοιπο χρόνο δεν εχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν!!!
    Καλή επιτυχία στην ιδέα σου!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. emantzi σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και περιμένω την συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιαγιά Αντιγόνη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. allalogia καλές γιορτές και σε σένα και χαίρομαι που συμφωνείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Asteromaraki περιμένω τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. yannidakis χαίρομαι που συμφωνείς και σε ευχαριστώ που με επισκέφθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρύσσα μου σε ευχαριστώ πολύ και περιμένω συνταγούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βίκυ μου ευχαριστώ και για τη συμμετοχή και για την προβολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγγελική μου και μόνο η πρόθεση για μένα είναι αρκετή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πηνελόπη μου χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα μου, με τον ίδιο τρόπο σκεφτόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Vita μου η παράδοση είναι που μας κρατά όρθιους αυτή τη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. bigmama σε ευχαριστώ!!! Καλή εβδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. cookitsa μου χαίρομαι πολύ πολύ που θα συμμετέχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βιβίκα μου περιμένω συμμετοχή γκλαμουράτη αλά σπιρτόκουτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δήμητρα περιμένω με αγωνία.......φρέσκα μανιτάρια να βάλεις στη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Elena σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή...περιμένω λινκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπέτυ μου χαίρομαι αφάνταστα για τη συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρωματιστή μου αυτό θέλω να πετύχουμε....προχωρημένες συνταγές με Ελληνικά προϊόντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ελενάκι μου....απαντάει η μια ξανθιά στην άλλη!!!
    Όπως γράφω και στο κείμενο φτιάχνουμε γκουρμέ συνταγές αντικαθιστώντας τα εισαγώμενα υλικά με ελληνικά. Παρμεζάνα με κεφαλογραβιέρα, cottage cheese με κατίκι Δομοκού, μπέικον με απάκι κλπ κλπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ξανθή κρίμα που δεν έχεις χρόνο. Απάντησα και στην Έλενα, το λέω και στην ανάρτηση.....αντικαθιστούμε τα εισαγώμενα υλικά με Ελληνικά και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα λαχανικά και τα φρούτα που πάντα προτιμούμε να είναι εποχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ριρή μου όπως λέω και στην ανάρτηση αυτό το γκλαμουράτο θέλουμε αλλά να είναι με Ελληνικά προϊόντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ερωτήξεις:
    Μπορούμε να πάρουμε μέρος με παλιά συνταγή; Γιατί χλωμό το κόβω να προλαβαίνω...
    Στη λίστα θα μπουν μόνο τα λινκς ή και οι συνταγες;
    Ωραία ιδέα Λίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. yannidakis σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κική μου ότι θες εσύ....σου χαλάω εγώ χατήρι?????
    Στη λίστα λέω να βάλω τίτλο και λινκ...αν όμως έχετε κ'αποια άλλη ιδέα δεκτή.
    Αυτό το κάνουμε όλοι μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπράβο Λιλου μου! Κι αν δεις ότι ξεχνιεμαι, ξαναπες το μου, γιατι θα μπλέξω αυτές τις μέρες με τις παραγγελίες του καινούριου βιβλίου. Οκ; Σμουαααααααααααααατς!

    υγ. Παω να δω ποια συνταγή μπορώ να σου στείλω, μήπως και ξεχαστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Συμφωνώ και επαυξάνω!! εκτός απροόπτου (έχει πέσει πολύ δουλειά),
    θα προσπαθήσω να μαγειρέψω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. το πρώτο πιατο έφτασε!εδω...

    http://cookthebook.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κι εγώ βάζω το δικό μου χοιρινό δίπλα στης κουκ! Αν προλάβω και φτιάξω κάτι άλλο καινούριο, θα σε ενημερώσω!

    http://mikrikouzina.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πολύ καλή ιδέα!
    Μπράβο Λίλα!
    Έτσι θα έχουμε συγκεντρωμένες πολλές συνταγές, για ώρα ανάγκης και σαν σημείο αναφοράς.

    Η σημερινή μου συμμετοχή είναι αναρτημένη ήδη στο blog
    ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.

    Ακολουθεί και ένα γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λιλούυυυ είμαι έτοιμη!!!
    Σμουάτςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Λίλα μου συγχαρητήρια με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!!
    Και έχομαι με την δική μου σύντομα!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μετά τα ντολμαδάκια, χρήσιμο είναι και ένα Παραδοσιακό γλυκό της Βέροιας, που είναι και χαρακτηριστικό της Πόλης αυτής
    ΡΕΒΑΝΙ τύπου ΒΕΡΟΙΑΣ....

    Για ορεκτικό....βλέπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΣΩσταααα!!μπραβο!!ΛΙΛΑ μπορω και εγω να φτιαξω μια Ελληνικη συνταγη??? και ρωτω πρεπει να ειναι χριστουγεννιατικη??
    Σε φιλω και περιμενω απαντηση για να αρχισω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας παιδιά!!!!
    Λούρδη μου μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις.....είπαμε απλώς να είναι λίγο γιορτινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. εεεεφτασα!!!!!για να μην ανακυκλώνω παλιά ποστ το βάζω εδώ....πιο ελληνικό απ'το παρακάτω και που τσακίζει 2 πιάτα ο φίλος μου που'ναι ξένος :))) Φασουλάδα

    βασικά τσακίζει και άλλα πιάτα μας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΥΓ. αααα γιορτινό δεν ειναι αλλά είναι ότι πρέπει για όσους νηστεύουν αυτη την περίοδο ;)

    αλλιώς γιορτινό που φτιάχνει πάντα η μητέρα μου κι εγώ Χοιρινό στο φούρνο με χυμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επειδή βλέπω καηγορίες "ορφανές", προσθέτω στα "ΟΡΕΚΤΙΚΑ" ένα κλεμμένο ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΈΝ

    ...και στην κατηγορία "ΣΑΛΑΤΕΣ", μια ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ.

    Αν και πιστεύω ότι θα έρθουν και πιό "εκρηκτικές" προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Λιλάκιιιιιι.... έτοιμη κι εγώ!

    http://bettyscuisine.blogspot.com/2010/12/blog-post_7900.html

    θα ψάξω και για άλλες, ελπίζω να προλάβω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα, να σας κεράσω ένα κομμάτι πίτα; Τυρόπιτα στριφτή, με φέτα και ξυνοτύρι από μένα. http://emantzi.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
    Καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. η συμμετοχή του yannidakis στην ιδέα σου βρίσκεται εδώ
    http://www.yannidakis.net/2010/12/yannidakis_2278.html
    :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. μικρή Λουλού μου,η συμμετοχή μου πραγματοποιήθηκε...
    είναι αρκετά γκλαμουράτη όπως τη ζήτησες..??pp

    http://spirtokoyto.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Λίλα, η πρώτη μου πρόταση μου, γιατί έχω κατά νου και δεύτερη να φτιάξω μέχρι την Κυριακή, είναι η εξής:

    http://xromatisto.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αρνάκι Πορτοκάλι και Αρωματικό Πλιγούρι με Κρόκο Κοζάνης και Αμύγδαλα
    http://myfunkycook.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html

    Ήρθα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Λιλού ανέβασα την μακαρονόπιτα
    http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Λιλάκι, το είδες πόσο φανατική έγινα ε; :))

    Έβαλα και τον Ναξιώτικο κόκορα με μακαρόνια
    http://bettyscuisine.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html

    τι άλλο θέλεις πια, ήταν να μην ρίξεις την ιδέα, τσιμπούρι θα σου γίνω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Εγώ έφερα ένα πιάτο φάβα... Γκλαμουράτο δεν είναι, αλλά είναι Ελληνικότατο και υγιεινο!!!

    http://kouzinotherapy.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μπραβο Λιλακι τέλεια η ιδεα σου!!!Εφερα καραμελωμενα κοκκινα μηλαρακια που σιγουρα θα κανουν μεγαλη χαρα τα παιδακια σας αν τους τα φτιαξετε!!καλες γιορτες σε ολους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ζουζουνελ11/12/10 17:06

    Εγραψα το μηνυμα χωρις το ονομα μου σορυ, Νικη Τσαρνα (ζουζουνελ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπέρα Λίλα μου!
    Πολύ όμορφη η ιδέα σου συμφωνώ μαζί σου!
    Αν κι εμείς οι Έλληνες θέλουμε να δοκιμάζουμε και ξενόφερτες συνταγές ποτέ δεν ξεχνάμε τις Ελληνικές παραδώσεις μας.
    Μόνο που τώρα που ανακάλυψα την ιδέα σου βλέπω ότι είναι αργά για τη συμμετοχή μου, το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι θα συμμετέχω κι εγώ κι ας έχει λίξει, αυτές τις μέρες θα φτιάξω κάτι κι εγώ που έχω σκεφτεί και θα το αναρτήσω με το <<>, άλλοστε δεν είναι όπως είπες για να κληρωθεί κάποιο δώρο, οπότε εγώ θα το κάνω για να τιμήσω την υπέροχη ιδέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εγώ θα βάλω φακές σαλάτα μια που οι φακές είναι Ελληνικό φαγητό.
    Η φώτο είναι δικιά μου από το διαγωνισμό Δεκεμβρίου που συμμετέχω στις συνταγές της παρέας, οπότε είναι και φρεσκότατη μόλις λίγων ημερών!

    http://glukomperdemata.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82
    Δεν άργησα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 100% είμαι μέσα.
    Είμαι Γαλλίδα άλλα η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία !!!! Καιρός ηταν λιλα , και να σκεφτείς εμείς εδώ αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα και ας τα ακριβό πληρώνουμε.Προσωπικα όταν βλέπω στα Ελληνικά κανάλια μαγείρισες να χρησιμοποιούν ξένα προϊόντα με πιάνει αμόκ . Μας έφαγε η ξενωμανία !!!! Γιαυτο λοιπόν πίσω στις χαμένες αξίες. Σου εύχομαι καλα Χριστούγεννα και καλη χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχόλια σαν και το δικό σου με κάνουν πολύ περήφανη που είμαι food blogger! Σε ευχαριστώ και σου εύχομαι οι φετινές να είναι οι καλύτερες γιορτές!!!

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails