Ο πρόγονος της Πανακότα από τα χεράκια των Ελλήνων της Πόλης!
7 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες
1 κούπα νερό
1 1/2 κούπας νισεστέ
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα Χίου
λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι τριαντάφυλλο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
2 -3 κουταλιές ροδόνερο
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Διαλύουμε το νισεστέ στο νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη με τη μαστίχα και το νερό με το νισεστέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψί. Το ύψος της περίπου να είναι 3 εκατοστά.
Μόλις χλιάνει την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Μόλις δέσει το σιρόπι το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ροδόνερο και το χρώμα.
Όταν παγώσει το μαλεμπί το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα και περιχυμένο με το σιρόπι.
Είναι από τα πιο ωραία και δροσιστικά γλυκά που έχω φτιάξει.
Ιδανικά επιδόρπιο ύστερα από ένα χορταστικό γεύμα!
Αν τα Πολίτικα δεν είναι Ελληνικά τότε ποιά είναι???
ΥΛΙΚΑ7 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες
1 κούπα νερό
1 1/2 κούπας νισεστέ
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα Χίου
λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι τριαντάφυλλο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
2 -3 κουταλιές ροδόνερο
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Διαλύουμε το νισεστέ στο νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη με τη μαστίχα και το νερό με το νισεστέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψί. Το ύψος της περίπου να είναι 3 εκατοστά.
Μόλις χλιάνει την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Μόλις δέσει το σιρόπι το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ροδόνερο και το χρώμα.
Όταν παγώσει το μαλεμπί το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα και περιχυμένο με το σιρόπι.
Είναι από τα πιο ωραία και δροσιστικά γλυκά που έχω φτιάξει.
Ιδανικά επιδόρπιο ύστερα από ένα χορταστικό γεύμα!
Ααχχχχχχχχχ Λιλού μου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!
Oh, my God!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήOh, my God!!!!!
Oh, my God!!!!!
Τι να μας πει τώρα η πανακότα...τς..τς...τς!!!
Και με ροδόνερο..αγαπημένο άρωμα, ακόμα καλύτερα ροδοζάχαρη από τα Καλάβρυτα! Δεν γλιτώνει λέμε!
Σμουάτς!
Από δω μύρισε τριαντάφυλλο.Υπέροχη κρέμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα,μμμ,ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως είναι ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι!
Με το τριαντάφυλλο μοσχομύρισε!
Φιλιά!
ΑΧ ΒΡΕ ΛΙΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΙΛΑ ΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙΤΕΛΕΙΟΟΟ!!!!jeny
ΑπάντησηΔιαγραφήβρε κακούργα...βρε αφιλότιμη...βρε αχαλίνωτη μέσα στη μαύρη χιονισμένη νύχτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατί μου το κάνεις αυτό...σοκ έπαθα νυχτιάτικα...
τί να κάνω τώρα..??
να σηκωθώ...να μη σηκωθώ...???
αλλά και να σηκωθώ πάλι θέλει ώρα να κρυώσει...
αχ..αχ..αχ..στον ύπνο μου θα τη δω...
( εκτός αν τη δει ο άλλος και με πετάξει από το κρεββάτι νυχτιάτικα να του τη φτιάχνω )
άντε...σμουυαατςςς σου..έχε χάρη που σ'αγαπάω...-:))
Kαταπληκτική κρέμα!!!!!σε ταξίδι μου στην Ξάνθη ,ανακάλυψα την γεύση αυτης της κρέμας και ξετρελάθηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Λιλάκι!!!
Καλημερα!!!! απαπα!!!ειναι τοσο λαχταριστο..και τοσο υπεροχο σια μια ζωγραφια!!!ζωγραφισες παλι ΛΙΛΑ μπραβοοοοο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Σ/Κ! να εχεις!
ΜΜΜΜΜΜΜ.......ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΗ....ΧΑΣΟΥ ΠΑΝΑΚΟΤΑ!!!